RX 6600 XT siyah ekran veriyor

Baletty

Decapat
Daha fazla  
Ben ilginç bir olay yaşadım. Ekran kartımı satmayı düşünüyordum. Bir alıcı oldu evine gittik taktı kasaya, ekran kartı gidip gelip duruyordu bazen de karıncalı ekran geliyordu. Ben ekran kartımı kullanırken kendi kasamda, iki farklı monitöre bağlıydı, birisi HDMI ile diğeri ana monitörüm DP ile bağlıydı. Arada yan monitörümde aynı sorunu yaşıyordum ama monitörüm çok eski olduğundan sorunun ekran kartında olduğunu düşünmedim çünkü ana monitörümde yaşanmıyordu. Alıcı önce HDMI kablosuyla denedi sorunu yaşadı, daha sonra DP kablosu aldı onunla denedi onunla da aynı sorunu yaşadı. Hatta gitti başka kasada denedi ekran kartını onda da birebir aynı sorun oldu. Sonra iade etti geri kartı, ben evde deniyorum hala sorun yok. Hatta şu anda HDMI ile bağladığım yan monitörümde bile sorun yok. Üstelik yan monitörüm VGA çıkışlı ve ucuz bir dönüştürücü kullanarak bağlamama rağmen sorun yok. Ekran kartımı satmaya korkuyorum o yüzden şimdi kararsız kaldım. Bu neden olabilir sizce? Alıcının daha önce kullandığı kartta sorun yaşamıyordu. Sistemi benim ekran kartımı karşılayacak şekilde, güç kaynağı da aynı şekilde. Sorunu detaylıca anlatayım; PC yeni açıldığında da oyun oynarken de oluyordu adamda. Yani yük altında olup olmamasıyla alakası yok. Karıncalı ekran da şöyle geliyordu; uzun süre siyah ekranda kalınca bazen karıncalı ekran geliyordu, karıncalı ekran da bildiğiniz tüplü televizyonlardaki sinyal olmayan kanallardakiyle bire bir aynı şekilde biraz bekleyince normal ekran geri geliyordu ama arada yine gidiyordu. Alıcı iki PC'sinde de yaşadı, ben ekran kartını alıcıya vermeden önce nadiren HDMI ile bağladığım yan monitörümde yaşıyordum ama ana monitörümde hiçbir zaman yaşamadım. Şimdi alıcı iade etti ben kasama taktım ve şu anda iki monitörümde de yaşamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…