Ön fanlar kasaya hava alır hocam arka veya üst fanlar içerideki havayı dışarı atar kasanın ön fanları ters bağlamış olabilir belki evet resim atarsanız bakalım.
@Reviaceses diğer ayarlara bulaşmadan bunu dene önce. Eski sürücü kullanıyorsan bir ara hata vardı. Benim kartım 68 dereceyi geçmiyor bugünlerde, şu sorunu yaşadığımda 80'e dayanmıştı 1-2 günlüğüne.
Bu durum başıma dün geldi ve bugün de devam etti. Normalde kartın sıcaklıkları oyunlarda 69-72 civarı seyrederken dünden itibaren 75-76 hatta 80 dereceye çıktığını gördüm. Tabii bu durum normal değildi ve sorunun şu olduğunu fark ettim. Eğer Radeon Software performans sekmesinden farklı bir ayar...
@Reviaceses diğer ayarlara bulaşmadan bunu dene önce. Eski sürücü kullanıyorsan bir ara hata vardı. Benim kartım 68 dereceyi geçmiyor bugünlerde, şu sorunu yaşadığımda 80'e dayanmıştı 1-2 günlüğüne.
Bu durum başıma dün geldi ve bugün de devam etti. Normalde kartın sıcaklıkları oyunlarda 69-72 civarı seyrederken dünden itibaren 75-76 hatta 80 dereceye çıktığını gördüm. Tabii bu durum normal değildi ve sorunun şu olduğunu fark ettim. Eğer Radeon Software performans sekmesinden farklı bir ayar...
Kasan burada kasa boş yere gömülmüş, temiz tutulursa bu sıcaklıklar görülmez. Benim kasam Corsair 270R düzenli bakımını yapıyorum hem sıfır ses hem de serin. Youtube videolarımdan sıcaklık değerlerini görmüşsündür.
Rehberde o zamanki 21.8.1 sürücüsü yazılı ama şu anda 21.11.1 kullanıyorum. Eskisini indirmen şart değil yalnızca temiz bir kurulum yapman lazım. Bu kartın fanları ortalama 2000 RPM çalışır yükte, o hata olduğunda 1000 RPM'e düşüyor ve sıcaklık artıyor.