RX 6600 XT ve i5 10400 ikilisi kaç sene götürür?

Bu Awakens demosuna ben çok yükselmedim. Ultra Texture'dan ziyade daha çok photorealistic gibi görünüyor. Aynı tonu WatchDogs'ta yakalamak mümkün. Ama dediğin gibi Hellblade2 gerçekten harika görünüyor. Ayrıca UE5 aşağıda ki demosu da epey güzel. Ama bu oyunlar için ileride 300-400 TDP kartlar gerçekten hayal değil.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Watdh Dogs, GTA V modlarında o yapaylığı çok hissediyorsun yine. Aradaki kalite farkı çok ciddi görülüyor, genelde bu modlarda çok fazla görüntü hilesi de kullanıyor ortalığı ıslatma gibi bu da kabak tadı verdi.

UE5'i RTX 2080 ile deneyen arkadaşım ufak çaplı şok yaşamıştı renderdan ötürü. Adamlar çıkarıp masaya vurmuşlar motoru öyle bir şey. Benim umutlarımı tek tutan şey PS5 grafik gücünün 5700 XT/RTX 2070 ayarında olması.

UE5 demosunda nasıl görüyorsanız oyunlar aynı şekilde çıkacaktır. İnanmayanlar için ben de bir oyunun sistem gereksinimini atayım.

S2.jpg

UE5 demosunda nasıl görüyorsanız oyunlar aynı şekilde çıkacaktır. İnanmayanlar için ben de bir oyunun sistem gereksinimini atayım.

Eki Görüntüle 1359414
Kanka sıkılmadın mı her konuya bunu atmaktan ? :) Biz sistem istemeyecek demiyoruz. 1-2 sene içerisinde tüm ekran kartlarını boşa çıkartacak iş yapmazlar diyoruz. O zaman alıcı bulamazlar. Kim oynayacak bu oyunları, sadece parası olanlar mı ?

Kanka sıkılmadın mı her konuya bunu atmaktan ? :) Biz sistem istemeyecek demiyoruz. 1-2 sene içerisinde tüm ekran kartlarını boşa çıkartacak iş yapmazlar diyoruz. O zaman alıcı bulamazlar. Kim oynayacak bu oyunları, sadece parası olanlar mı ?
Elbette parası olanlar oynayacak. Olmayanlar eski oyunlara devam edecek. Cyberpunk çıkınca ne oldu GT 1030 kullananlar da oynasın mı dediler. Windows 11 çıktı i7 7700K kullananlar kuramaz dediler. Bu işler böyle. Alıcı var merak etmeyin. Şimdiden herkes RTX 3060, RX 6600 almaya başladı.

Eki Görüntüle 1359414

Dikkat edersen uzun süredir donanımlar ve grafikler yerine sayıyordu PS4 gibi konsolların varlığından ötürü. Fi tarihinde çıktığında dahi orta seviye olarak adlandırılan GTX 1060, RX 480 gibi kartlarla günümüzün giriş seviyesi 6500 XT, RTX 3050 kartları arasında inanılmaz farklar yok. Gereksinimlere bakıyordun hep aynı tas aynı hamam.

1-2 senedir söylüyorum next-gen sıçraması bir yerde gelecek diye. Garibim Dying Light 2 bile önerilenlere RTX 2060 koydu diye millet ortalığı ayağa kaldırmıştı. Bu geçişin sancılı ve büyük olacağını kestiremiyorlardı. Bundan sonrası düşük ayarlarda 60 FPS için bile önemli bir kas gücü ve VRAM lazım olacak.

Dikkat edersen uzun süredir donanımlar ve grafikler yerine sayıyordu PS4 gibi konsolların varlığından ötürü. Fi tarihinde çıktığında dahi orta seviye olarak adlandırılan GTX 1060, RX 480 gibi kartlarla günümüzün giriş seviyesi 6500 XT, RTX 3050 kartları arasında inanılmaz farklar yok. Gereksinimlere bakıyordun hep aynı tas aynı hamam.

1-2 senedir söylüyorum next-gen sıçraması bir yerde gelecek diye. Garibim Dying Light 2 bile önerilenlere RTX 2060 koydu diye millet ortalığı ayağa kaldırmıştı. Bu geçişin sancılı ve büyük olacağını kestiremiyorlardı. Bundan sonrası düşük ayarlarda 60 FPS için bile önemli bir kas gücü ve VRAM lazım olacak.
Haklısın hocam, grafikler geliştikçe LOD ve DOLOD gibi ayarları o kadar kıstılar ki. Ultra grafiklerde oynadığın oyunlar VRAM limite takılmamak için 1-2 metre ötende hariç hiç bir gölge, obje ve texture detayı yüklenmiyor. AC, CP2077 gibi oyunlarda bu durum hemen belli oluyor. GTA V konsol portu olduğu için onu hiç söylemiyorum bile.

Genel anlamda kesin bir cevap verilebilecek bir soru değil aslında 1050 Ti ile memnun olup idare eden de var 3070 2K Ultra performansını beğenmeyende var kişinin performans beklentisine göre değişir. Kesin olarak düşündüğüm tek şey 3 4 sene içerisinde 1080p alt limit olarak 3060 ve 6600 muadili kartlar şu anki 1060 serisinin yerini alacağı.

Haklısın hocam, grafikler geliştikçe LOD ve DOLOD gibi ayarları o kadar kıstılar ki. Ultra grafiklerde oynadığın oyunlar VRAM limite takılmamak için 1-2 metre ötende hariç hiç bir gölge, obje ve texture detayı yüklenmiyor. AC, CP2077 gibi oyunlarda bu durum hemen belli oluyor. GTA V konsol portu olduğu için onu hiç söylemiyorum bile.

CP77, PS4'te hayalet şehre dönmüştü en son kırpılmaktan. FH5'in extreme ayarlarını da unutmayalım 1080P'de 8 GB VRAM'i beğenmiyor. En iyisi oturup beklemek olacak @EmirhanYaman dediği gibi bu seri kartlar zamanının GTX 1060'ı ve denkleri olacak, diğer yanda da PS5'i üzmeyeceklerini düşünerek bekleyeceğiz.

GTA VI şöyle 3-4 sene sonra PS4 Pro gibi bir aletle aynı zamanlarda piyasaya çıkarsa o zaman bir sigara yakar izleriz ortamı.

Elinizdekiyle yetinmesini bilirseniz uzun yıllar oyun oynarsınız. Ben 60 FPS altında istemem, Low grafik açmam gibi takıntısı olanlara RTX 3060 da yetmez 3070 de yetmez. Ben eski bilgisayarımda 720p medium ayarda 30 FPS oyunları zevkle oynardım. 1024x768 Low ayarda ortalama 25 FPS Witcher 3 oynadım. Ne zaman 1024x768 yetmediğini, artık kastığını gördüğümde yeni bilgisayar almıştım.

Elinizdekiyle yetinmesini bilirseniz uzun yıllar oyun oynarsınız. Ben 60 FPS altında istemem, Low grafik açmam gibi takıntısı olanlara RTX 3060 da yetmez 3070 de yetmez. Ben eski bilgisayarımda 720p medium ayarda 30 FPS oyunları zevkle oynardım. 1024x768 Low ayarda ortalama 25 FPS Witcher 3 oynadım. Ne zaman 1024x768 yetmediğini, artık kastığını gördüğümde yeni bilgisayar almıştım.
Standartlar hocam, ama en iyisini istemek herkesin hakkı. Hayatta nefret ettiğim tek şey varsa o da şükretmek 😕

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı