RX 6600 XT'den RTX 3060'a geçilir mi?

beratsen0

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sahibinden ikinci el 6000TL'ye XFX QICK 308 RX 6600 XT satın aldım. Faturasıyla 2 yıl garantisi var ve 2 ay kullanılmış halde aldım. DDU ile temiz kurulum yapıp kartın sürücülerini kurdum. Oyun testlerini yaptığımda oyunlarda fazlasıyla darboğaz oluyor özellikle Online oyunlarda. işlemcim Ryzen 7 1800X RAM'lar 8*2 16 GB. aynı zamanda kartın satıcısının sistemde oyun testi yaptığımızda onun FPS değerleri daha yüksekti ve hiç darboğaz yoktu. Onun sisteminin işlemcisi Ryzen'in son modellerindendi. Benim sistemde darboğaz olmasının ve FPS'in daha düşük olmasının sebebi işlemci midir?

Oyun oynarken aynı zamanda sıcaklıklar da bana yüksek geldi. Warzone oynarken 80 derecelere dayanıyor, diğer oyunlarda 75'lerde geziyor bazen 80'leri görüyor. Bağlantı yeri sıcaklığı 113 dereceleri görüyor. Kart boştayken 48-50 derece arası oluyor. İnternetten kartın bu modeline ait bir sürü test izledim ve hemen hemen hepsinde değerler daha düşüktü. Mesela ben bir oyunu 75-80 derecede oynuyorsam izlediğim testte aynı oyunda 60-65 derece alıyorlar.

Aklımda sürekli NVIDIA'ya dönüp dönmemek var. AMD'de FSR 2.0 var ama DLSS'den ve daha performanslı Ray Tracing teknolojisinden faydalanmak için RTX 3060'a geçmek benim için yanlış verilmiş bir karar olur mu sizce? Aynı zamanda AMD tarafından olması şartıyla işlemci önerirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcini değiştir.

Sorun ekran kartında değil

Kasan ne?

Ryzen 5 5500 alabilirsin eğer ileride ekran kartımı yükseltirim dersen ryzen 5 5600 alabilirsin.

Rx 6600 xt rtx 3060'tan daha iyi

İşlemcini değiştir.

Sorun ekran kartında değil

Kasan ne?

Ryzen 5 5500 alabilirsin eğer ileride ekran kartımı yükseltirim dersen ryzen 5 5600 alabilirsin.

Rx 6600 xt rtx 3060'tan daha iyi
kasa Cougar gemini.

Kasanın üst panelinde iki tane, arkasında bir tane fan var. Ayrıca işlemcinin fanı ve ekran kartının kendi üç adet fanı var. Fakat kasanın ön panelinde herhangi bir fan bulunmuyor. Sorun ekran kartında değil kasanın soğutma sisteminde mi sizce?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı