RX 6600XT FPS düşmesi

Eki Görüntüle 1447878
Buyrun.

Evet, farketmeksizin. Sistemim henüz 1 yıllık ve ekran kartını değiştirene kadar herhangi bir problem yoktu. 750 Ti yetmiyordu belki ama drop da olmuyordu kaldırdığı oyunlarda.
Windows'un kurulu olmadığı diske kurup denediniz mi hiç?

Güzel değerler, bir anormallik bulunmuyor. Sırasıyla şunları yap.

Ekran kartı sürücün 22.5.1 veya 22.6.1 değilse bunlardan birisine güncelle.
Windows etkin ve güncel değilse güncelle.
MSI Afterburner indirip oyun içi değerlerini kontrol et, şu bilgi ekranı yazılılar seçili olsun;

@Akurtbas işlemciyi açmamışsın, ekran kartında her şeyi açmışsın görsellere bakıp tekrar düzenlersen sevinirim. Burada gördüğüm bir sorun yok hafif darboğaz var ve Witcher 3 olduğundan yüksek FPS'de takılma hissi olağan bir durum. En azından bu oyunda.

Kart sıcak biraz. 82 derecenin üzerine çıktığı oluyor mu?

O hotspot sıcaklığı, kendisi 68 derece görünüyor. Normal değerler.

hocam seçtim o seçenekleri de onlar çıkmıyor maalesef anlayamadım. Min Max fps de seçtim onlar da çıkmadı.

@Akurtbas min ve max pek kolay çıkmaz ama CPU'unun hemen çıkması lazımdı. Bir de şunlara bakarsın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sıkıntı eğer Witcher bazlıysa oyuna girmeden önce Steam oyun içi arayüzü yani Shift-Tab olayını kapatmayı deneyin. Witcher da yüksek FPS alınmasına rağmen optimizasyon sorunlu bir oyun. GeForce NOW'da bile test ettiğimde çok fazla FPS düşmesi yiyordum. Onun dışında oynadığınız her oyun kasma yoksa eğer DirectX versiyonları bir kontrol edin. Vulkan'ya da DirectX 12 de daha stabil sonuçlar alıyorsunuz eğer driverınızı 22.5.1 yapın. Yeni sürüclerde yazdığım gibi DirectX 11 için optimizasyon yayınlandı ve bu sürücülerde shader yüklemede sıkıntı oluyor genelde sonradan kasma düzeliyor. Bunların hiçbirisi eğer sıkıntınızı çözmese bence sorunu başka yerde arayın. Güç kaynağında falanda sıkıntı olabilir. Bunu da kartın güç limitini arttırıp FurMark testi yaparak anlarsınız. Eğer kart stabil 130W üstü güç çekerse sıkıntı yoktur. Diğer türlü zaten ya mavi ekran ya da PC restart atar.

@Liquido @Marla Singer

İşte 6600 XT kullanan @kino'nun kendi konusu: 6600 XT ile PCI-e 4.0 anakart tercih etmenin önemi

Karşı bir argümanınız varsa beklerim, yok öyle emoji atıp kaçmak.

PCI-e 3.0 ile 6600XT ve 6700XT kart kullandım. Sıkıntılı oyunlar hariç FPS düşmesi yaşadığım oyun olmadı. Kullanmadığım şey hakkında yorum yapmam zaten. Şu an hala da kullanıyorum. O tarz bir şey olsa zaten oyun zevkim kalmazdı. Kısaca ortaya PCI-e 3.0 da bu kartlar stabil çalışmaz demek doğru değil. Hadi 6500XT olsa neyse ama bu kartlarda fark daha az oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…