RX 6650 XT ekran kartından tam performans alınamıyor

• Konuyu başlatan Gifi
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 241

Gifi

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayar özelliklerim;

Ekran kartı: AMD RX 6650 XT 8 GB.
İşlemci: AMD Ryzen 5 5500.
RAM: 16 GB.

Öncelikle merhaba, yaşadığım problem ekran kartımın tam performansta çalışmadığını düşünüyor olmam (sadece %20 kadar gördüm). Dün gece Squad oynarken ekran kartıma göre yeterli performans vermediğini gördüm. Neredeyse hiçbir zaman sabit bir performans alamadım hep artıp azalıyordu 17 de gördüm 60 da. Ekran kartımı kullanması için ayarları High'a arttırdığımda oyun FPS'i yeterli olmuyor Low'a azaltsam da yeterli olmuyor. Bilgisayar kasam kalorifer yanında olduğundan ısınıyor bu nedenle MSI Afterburner'ı açıp fan seviyemi %100'e çekiyorum, artış olsa da yeterli olmuyor. Acaba ekran kartımı tam performansta çalıştırmam için bir yol var mı?

Şu anda Hogwarts Legacy açık ancak GPU sadece %40'ta.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç kaynağınız kaç watt ve sıcaklık değerleri nedir?

Güç kaynağım kaç watt bilmiyorum, hazır kasa kullanıyorum. Sıcaklık değerleri normal kullanımlarda 45,48 gibi aralıklarda dolaşıyor. Ağır oyunlarda 68'e kadar çıkabiliyor. MSI Afterburner programı ile değerleri 58 e kadar düşürebiliyorum. Ayrıca kasanın yanında kalorifer var sıcaklık değerlerini çok etkiler mi?

Squad, Arma 3 gibi değişik bir oyun. Ekran kartı kullanımını arttırmak zor. Grafikleri arttırınca FPS düşer ona da yapacak bir şey yok.
Hogwars legacy yüksek ayarlarda oynarsan 100 kullanımı görürsün. FPS seni memnun etmiyorsa bu durumda ince grafik ayarı yapmalısın. Yine etmiyorsa o zaman senin daha iyi bir sistem alman gerekiyor.

Squad, Arma 3 gibi değişik bir oyun. Ekran kartı kullanımını arttırmak zor. Grafikleri arttırınca FPS düşer ona da yapacak bir şey yok.
Hogwars legacy yüksek ayarlarda oynarsan 100 kullanımı görürsün. FPS seni memnun etmiyorsa bu durumda ince grafik ayarı yapmalısın. Yine etmiyorsa o zaman senin daha iyi bir sistem alman gerekiyor.

Benim tek isteğim 60 FPS sabit bir şekilde oyun oynamak. Öyle FPS delisi biri değilim. Squad'ı anladım zaten 4060'ı olan bir arkadaşta donma olduğunu söyledi. Hogwarts Legacy'de 60 FPS sabit oynamam mümkün mü?

Benim tek isteğim 60 FPS sabit bir şekilde oyun oynamak. Öyle FPS delisi biri değilim. Squad'ı anladım zaten 4060'ı olan bir arkadaşta donma olduğunu söyledi. Hogwarts Legacy'de 60 FPS sabit oynamam mümkün mü?
Tabi ki mümkün. Çok daha fazlasını alırsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı