RX 6650 XT - i3 12100F'li sistem siyah ekran veriyor ve ekran kartı duruyor

alganm

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
Goodram IRDM X IR-X3200D64L16SA8G 2 x 8 GB DDR4 3200MHZ
SSD veya HDD modeli
KİNGSTON NV2 SNV2S/500G 500GB
Ekran kartı
ASUS ROG-STRIX RX6650XT-O8G-V2-GAMING EKRAN KARTI
Anakart
ASUS PRIME H610M-R D4-SI
İşlemci
Intel i3-12100F
Arkadaşlar ekran aniden siyah oluyor. Bilgisayar çalışıyor ancak kesinlikle görüntü alamıyorum.
Baştan başlattığımda Aygıt Yöneticisi'nden baktığım zaman ekran kartım devre dışı gözüküyor.
Cihazı etkinleştir dedikten sonra düzgün çalışmıyor olarak gösteriyor. Ya Driver'ı en baştan yükleyince düzeliyor ya da kendim devre dışı bırakıp tekrar etkinleştirdiğimde düzgün çalışıyor.
Ekranı siyah yapıp kapatması her an olabiliyor. Oyundayken, internette gezerken hatta bilgisayar başında bile değilken olduğu oluyor.
Driver'ı sildim temizledim güncelledim. Defalarca yaptım ancak olmuyor.
Yardımcı olursanız çok sevinirim bir türlü düzeltemedim.

Sistemim; " Sempiternal | Intel i3-12100F | 2 x 8 GB DDR4 | ASUS RX 6650 XT 8 GB | 500 GB SSD Oyuncu Bilgisayarı - incehesap.com "
İşlemciCore i3-12100F
İşlemci Hızı3.30 GHz
SSD500 GB
Bellek16GB
Ekran KartıAsus ROG STRIX RX6650XT 8GB
Ekran Kartı Hafızası8GB
Ekran Kartı Bellek TipiGDDR6
Ekran Kartı Bellek Arayüzü128 Bit
İşletim Sistemiwindows 10 Pro
Max. Ram Kapasitesi.

PSU
64 GB.

Bitfenix BP-BP600ALNN -9R 600W 80+POWER SUPPLY

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar ekran aniden siyah oluyor. Bilgisayar çalışıyor ancak kesinlikle görüntü alamıyorum.
Baştan başlattığımda Aygıt Yöneticisi'nden baktığım zaman ekran kartım devre dışı gözüküyor.
Cihazı etkinleştir dedikten sonra düzgün çalışmıyor olarak gösteriyor. Ya Driver'ı en baştan yükleyince düzeliyor ya da kendim devre dışı bırakıp tekrar etkinleştirdiğimde düzgün çalışıyor.
Ekranı siyah yapıp kapatması her an olabiliyor. Oyundayken, internette gezerken hatta bilgisayar başında bile değilken olduğu oluyor.
Driver'ı sildim temizledim güncelledim. Defalarca yaptım ancak olmuyor.
Yardımcı olursanız çok sevinirim bir türlü düzeltemedim.

Sistemim; " Sempiternal | Intel i3-12100F | 2 x 8 GB DDR4 | ASUS RX 6650 XT 8 GB | 500 GB SSD Oyuncu Bilgisayarı - incehesap.com "
İşlemciCore i3-12100F
İşlemci Hızı3.30 GHz
SSD500 GB
Bellek16GB
Ekran KartıAsus ROG STRIX RX6650XT 8GB
Ekran Kartı Hafızası8GB
Ekran Kartı Bellek TipiGDDR6
Ekran Kartı Bellek Arayüzü128 Bit
İşletim Sistemiwindows 10 Pro
Max. Ram Kapasitesi.

PSU
64 GB.

Bitfenix BP-BP600ALNN -9R 600W 80+POWER SUPPLY

DDU ile tamamen silip tekrar yükle. Ekran kartı değiştirdiğimde aynı sorun oluyordu belki çözülebilir.

Eskiden rx260x kullanıyordum aynı hatayı alıyordum. Tam hatırlamıyorum yaptığım işlemi ama VRAM frekanslarını mı düşürmüştüm ne yapmıştım öyle daha az almaya başlamıştım o hatayı. Bu siyah ekran hatalarını hala AMD'nin çözmüş olmaması garip.
Oyun oynarken ya da pc de işlem yaparken almamaya başladım. Ancak pc yi açık bırakıp işlem yapmadığım zaman 5dakika da bile ekranı kapattığı oldu. BIOS ayarlarını güncellemem gerektiğini söyledi teknik servis. Deneyeceğim umarım olur. Olmazsa servise göndereceğim ama oradan da bir şey çıkacağını sanmıyorum.

Oyun oynarken ya da pc de işlem yaparken almamaya başladım. Ancak pc yi açık bırakıp işlem yapmadığım zaman 5dakika da bile ekranı kapattığı oldu. BIOS ayarlarını güncellemem gerektiğini söyledi teknik servis. Deneyeceğim umarım olur. Olmazsa servise göndereceğim ama oradan da bir şey çıkacağını sanmıyorum.
Ramleri test etmeni oneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı