RX 6650 XT PC " an unexpected System failure" hatası

pasii

Kilopat
Arkadaşlar 1 hafta önce bu sistemi aldım Sempiternal | Intel i3-12100F | 2 x 8 GB DDR4 | Asus RX 6650 XT 8 GB | 500 GB SSD Oyuncu Bilgisayarı - incehesap.com

Bilgisayar ilk geldiğinde birkaç defa üst üste WattMan hatası aldım ama ekran kartı sürücüsünü güncelleyince düzeldi. Sonra oyun yüklemek için bilgisayarı boşta bıraktım ve kendi kendine uyku moduna girmiş ve yine üst üste WattMan hatası aldım.

Rehber: WattMan hatası bu konuda belirtilen adımları yaptım ama dün gece yine bilgisayarımı oyun yüklemek için açık bırakmıştım (Valorant yüklüyordum belki Vanguard yüzünden sorun çıkarmış olabilir diye düşünüyorum) sabah kontrol edeyim dedim ve AMD hata rapor aracı çıktı ama sistem çalışıyordu. Bilgisayarı kapatıp açtım ve "default performance tuning settings have been restored due to an unexpected System failure" hatasını aldım.
BIOS'ta Fastboot kapalı, sürücüler güncel. Ekran kartına ek bir ayar yapmadım sadece boşta dururken fanları çalıştırıyorum ve performans ayarı yaptım.

1687348953639.png

1687348937971.png

Güç ayarlarının yeri görselde görüldüğü gibi. Güç kaynağı için dediğim ayarı sanırım yokmuş, bu ayarları kapatarak deneyebilirsin bir de.

Hocam attığınız SS teki BIOS ayaralarını kontrol ettim, SS teki ayarların hepsi aynı şekilde bende de öyleydi.

BIOS güncel mi? DDU ile sürücüyü silip son sürümü tekrar kurun.

WattMan genelde BIOS sürümü ile sürücülerin uyumlu çalışmaması kaynaklı oluyor. Tekrar kurulum yaparken sadece sürücüyü kurun.

Eki Görüntüle 1830362

DDU ile driverı silip yükledim bakalım ne olacak. Gelişmeleri yazarım.

O zaman bu SS'deki olmalı.

Sonradan aklıma geldi, ASPM L0 Entry durumunun aktif olması gerekebiliyormuş bazı bilgisayarlarda. Önceki ekran görüntülerini boşverip alttaki BIOS kısmından dediğim seçeneği aktifleştir, umarım çözülür.

Bu ayar seçeneği anakart ile işletim sisteminin arasında bazen çakışmalara sebep olabiliyormuş. Örneğin denetim masasındaki güç seçenekleri bölümünde ekranla ilgili güç tasarrufu için ayar açık görünüyor ama anakartta kapalı ise bu devre dışı kalıyor, dolayısıyla hata oluşuyor.
L0 Entry seçeneği gücü kısıp gerektiğinde çabuk başlatmak için gerekliymiş. Ekran karardığında sistem bunu denetliyormuş. L1 Entry ise seçime bağlı, cihaza göre değişen bir seçenekmiş.
AMD ekran kartlarında kendi kendine yeniden başlatmalar veya hata mesajları bundan kaynaklı oluşabiliyor.

Untitledbudur isimli ekran görüntüsünden bulabilirsin.

Dosya Ekleri

• Untitledyes.png
    Untitledyes.png
    1.021,2 KB · Görüntüleme: 44
  • Untitledbudur.png
    Untitledbudur.png
    866,6 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:
O zaman bu SS'deki olmalı.

Hocam bugün yine PC'yi oyun yüklemek için açık bıraktım ve saat 10:30 gibi kontrol ettim. Herhangi bir sorun yoktu. Sonra saat 14:30 gibi bir kontrol edeyim dedim ve ekran gelmedi. Herhalde ekran kablosunda sorun var dedim biraz oynadım, düzelmedi. PC'yi kapat aç yapınca düzeldi ve yine "an unexpected System failure" hatası aldım.

Sizin dediğiniz ilk BIOS ayarlarını yapmıştım ve DDU ile sürücüyü silip yüklemiştim. Yani o yöntemler işe yaramadı.

Sizin 2. attığınız SS teki yere girdim ve sadece ortadaki ayarı enabled yaptım diğer ayarlar zaten yoktu.

Başka neler yapabilirim hocam?

Dosya Ekleri

• IMG_20230622_144434.jpg
    IMG_20230622_144434.jpg
    144,8 KB · Görüntüleme: 37

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı