RX 6650 XT sistem vs RTX 3060 sistem

Neofixx

Hectopat
ShiftDelete – PCK1 Oyun Bilgisayarı – AMD RX 6650XT – PcKolik.com | Gaming PC ve Bilgisayar Bileşenleri bu sistemi SSD'yi Goodram olarak değiştirip aldım ama ben aldığım zaman içinde B450 anakart ve Vento kasa vardı şimdi bilgisayar içinde RX 6650 XT ekran kartı olduğu için WattMan hatasından korkuyorum. Genelde böyle şeyler beni buluyor bu sebepten dolayı Mech Hazır Sistemleri - inventus bu sistemi almak istiyorum zaten 1080p olarak kullanacağım ve öyle her oyunu ultrada oynayayım gibi bir derdim de yok sizce ne yapmalıyım?
(Başka bilgisayar önermeyin.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sistem güzel işlemcide dahili gpu olması şart mı?

İkinci attığınız sistemi kastediyorum. Şu anki elinizdeki kasanın PSU'su kalitesiz diğer sistemin işlemcisini bütçeniz varsa R5 5600 yapmanızı tavsiye ederim.

ShiftDelete – PCK1 Oyun Bilgisayarı – AMD RX 6650XT – PcKolik.com | Gaming PC ve Bilgisayar Bileşenleri bu sistemi SSD'yi Goodram olarak değiştirip aldım ama ben aldığım zaman içinde B450 anakart ve Vento kasa vardı şimdi bilgisayar içinde RX 6650 XT ekran kartı olduğu için WattMan hatasından korkuyorum. Genelde böyle şeyler beni buluyor bu sebepten dolayı Mech Hazır Sistemleri - inventus bu sistemi almak istiyorum zaten 1080p olarak kullanacağım ve öyle her oyunu ultrada oynayayım gibi bir derdim de yok sizce ne yapmalıyım?
(Başka bilgisayar önermeyin.)
Kendim İ5 11400F ve RX 6650XT ikilisini 3 aydır kullanıyorum 1 kez olsun WattMan hatası dahil hiçbir hata, sorun, donma, kasma, siyah ekran vb. sorunlar yaşamadım. Yeni kartlarda bu sorun %95 oranında çözüldü. Performans olarak RX 6650XT, 3060'dan çok daha iyi neredeyse %10-%15'lik bir fark var. Ben 1500TL fazla verip sırf Nvdia diye daha düşük bir sistemi almazdım.

Hocam sistem güzel işlemcide dahili GPU olması şart mı?

İkinci attığınız sistemi kastediyorum. Şu anki elinizdeki kasanın PSU'su kalitesiz diğer sistemin işlemcisini bütçeniz varsa R5 5600 yapmanızı tavsiye ederim.

Hayır zaten RAM'i 8 GB işlemciyi de Ryzen 5 5500 olarak alacağım maksimum bütçe 13000 TL elimde 2x8 GB 3600MHz CL 16 RAM'ler bulunuyor.

Kendim i5 11400F ve RX 6650XT ikilisini 3 aydır kullanıyorum 1 kez olsun WattMan hatası dahil hiçbir hata, sorun, donma, kasma, siyah ekran vb. sorunlar yaşamadım. Yeni kartlarda bu sorun %95 oranında çözüldü. Performans olarak RX 6650XT, 3060'dan çok daha iyi neredeyse %10-%15'lik bir fark var. Ben 1500TL fazla verip sırf NVIDIA diye daha düşük bir sistemi almazdım.

Hocam benim bu tarz şeylerde şansım neredeyse yok o %5'lik şans gelir beni bulur %10 performans için tehlikeye atmaya gerek yok diye düşünüyorum ama hâlen tam olarak emin değilim.

Son düzenleme:
Hayır zaten RAM'i 8 GB işlemciyi de Ryzen 5 5500 olarak alacağım maksimum bütçe 13000 TL elimde 2x8 GB 3600MHz CL 16 RAM'ler bulunuyor.

Hocam benim bu tarz şeylerde şansım neredeyse yok o %5'lik şans gelir beni bulur %10 performans için tehlikeye atmaya gerek yok diye düşünüyorum ama hâlen tam olarak emin değilim.

Yazık edersiniz, daha ucuza daha performanslısını almak varken daha pahalıya neden daha kötüsünü alırsınız ki. Gene de para sizin karar sizin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı