RX 6650 XT termal macun değiştirmeli miyim?

gal1leo

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Koskoca evrende o kadar olanak varken hala öğrenci
Merhaba, ikinci el bir RX 6650 XT satın alacağım. Kart hazır sistemle beraber gelmiş, gelince sisteme takılmamış satıcı eski kartıyla kullanmaya devam etmiş. İtopya göndermeden test etmiştir diye düşünüyorum. Aşağı yukarı 1 sene önce alınmış ve 1 senedir kutusunda duruyor. Bu kart açılıp test edildikten sonra hiç kullanılmamış bile olsa sizce termal macunu değiştirilmesi gereken kıvama gelmiş midir? Kart ASUS Dual RX 6650 XT 8 GB modeli. 2 sene daha garantisi bulunmakta. Sizce ne yapmalıyım?

Merhaba, ikinci el bir RX 6650 XT satın alacağım. Kart hazır sistemle beraber gelmiş, gelince sisteme takılmamış satıcı eski kartıyla kullanmaya devam etmiş. İtopya göndermeden test etmiştir diye düşünüyorum. Aşağı yukarı 1 sene önce alınmış ve 1 senedir kutusunda duruyor. Bu kart açılıp test edildikten sonra hiç kullanılmamış bile olsa sizce termal macunu değiştirilmesi gereken kıvama gelmiş midir? Kart ASUS Dual RX 6650 XT 8 GB modeli. 2 sene daha garantisi bulunmakta. Sizce ne yapmalıyım?
Sıcaklıklar belli eder bence gerek yok.

Gerek yok değişime. Sıcaklıkları görürsün zaten. Varsa bile öyle değiştirirsin.

Peki FurMark testinde kaç derece görürsem eğer kartı almaktan vazgeçeyim? 5500 TL'ye anlaştım. 2025 Mayıs ayına kadar garantisi bulunmakta. Fiyatı aşırı iyi olduğu için kaçırmak istemedim.

Sıcaklıktan dolayı almaktan vazgeçme bence. ASUS Dual, ne olduğu belli. Sıcaksa alıp macun değiştirirsin.

70'î geçerse düşünürsün onu da.

Anladım teşekkür ederim.

Sıcaklıktan dolayı almaktan vazgeçme bence. ASUS Dual, ne olduğu belli. Sıcaksa alıp macun değiştirirsin.

Hocam konudan ayrılıyorum ama WattMan hatası ciddi derece de korkutuyor beni. Sizce bu korku yersiz mi yoksa cidden WattMan hatasını göze alarak mı kartı almalıyım?

Son düzenleme:

Tamamdır hocam. Çok teşekkür ederim.

Hocam dün kartı teslim alırkenn hem FurMark testi yaptım hem de PC'sinde GTA 5 vardı onunla da test ettim. FurMark preset 1080p testinde maksimum 60 derece gördü sonra manuel olarak 8-10 dk arasında 1080p de 8X MSAA açık şekilde tekrar test yaptım kart maksimum 60 derece gördü hatta kendini 60 dereceye sabitledi diyebilirim çünkü GTA 5 testinde her şey Very high da kart gene 60 derecenin üstüne neredeyse hiç çıkmadı FPS ise 100-140 arasıydı en son kartı çıkartırken arkadaş daha jelatinleri arkasında duruyor dedi testleri jelatinler takılı yapmışız. Dün çok yardımcı oldunuz sağ olun hocam.

Son düzenleme:
Peki FurMark testinde kaç derece görürsem eğer kartı almaktan vazgeçeyim? 5500 TL'ye anlaştım. 2025 Mayıs ayına kadar garantisi bulunmakta. Fiyatı aşırı iyi olduğu için kaçırmak istemedim.

Furmark testi tek başına fazla anlam ifade etmez çünkü sadece ortalama çekirdek sıcaklığını gösterir. HWiNFO yükleyip sıcak nokta (hotspot) ve bellek sıcaklık değerlerini gözlemlemek gerekir.

Bunların 90'ı geçmemesi ideal olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı