RX 6650 XT ve R5 5500 sistem ile Valorant 200 FPS veriyor

Kagemni

Decapat
Daha fazla  
RAM
TEAM FORCE 16 GB 3200 MHz
SSD veya HDD modeli
Adata Legend 700 ALEG 512 GB M2 SSD
Ekran kartı
Asus Dual RX 6650 XT 8GB
Anakart
ASUS PRİME B450M K 2
İşlemci
RYZEN 5 5500
Valorant'ta iyi bir sistemim var ama en fazla 180 200 220 FPS alıyorum. Arkadaşımın benden daha düşük bir sistemi var fakat FPS konusunda 250 300 FPS oranlarını görüyor. Benim bilgisayarımda ya da işletim sistemimde mi bir sorun var acaba? Teşekkürler iyi Sosyaller...

Dosya Ekleri

• 1708288851734.png
    1708288851734.png
    16,4 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleyen: Moderatör:
Deneme şansınız olursa 3600MHz RAM'ler ile bir test yapın. Güç planından da nihai performansı ekleyip uygulayın. MSConfig'den herhangi bir çekirdek sayısı seçtiniz mi ona bir bakın. Valorant'a işlem önceliği verebilirsiniz.

Hocam Denetim Masası üzerinden güç ayarlarını yüksek performansa çektiniz mi? Aynı sistemi kulanan bir yakınım ile aynı değerleri almıyorduk aradaki fark ondan kaynaklanıyordu.

Yüksek performans ayarında. Format attıktan sonra ilk işim yüksek performans ayarına çekmek oldu.

Deneme şansınız olursa 3600MHz RAM'ler ile bir test yapın. Güç planından da nihai performansı ekleyip uygulayın. MSConfig'den herhangi bir çekirdek sayısı seçtiniz mi ona bir bakın. Valorant'a işlem önceliği verebilirsiniz.

1708290193726.png

MSConfig ayarım böyle. RAM'leri nasıl teste sokabilirim?

Hocam ısı ve kullanım değerleri de önemli. MSI Afterburner açıkken video kaydedip paylaşma şansınız olursa çözüme kavuşturabiliriz belki.

Hocam MSI Afterburner'ı Valorant virüs olarak algılıyor ve çalışmıyor. AMD'nin driver programında baktığımda değerler normal olarak gözüküyor.

Hocam tiki kaldırıp yeniden başlatıp dener misiniz?

Bir saniye hocam şu an Windows Bellek Tanıma aracını çalıştırıp RAM'lerimi teste tabii tutuyorum.

Hocam tek bu sorun Valorant'ta olsa neyse diyeceğim ama CS2 ve LoL gibi oyunlarda aynı şekilde FPS genel rakamın bayağı bir gerisinde kalıyor.

Hocam MSI Afterburner'ı Valorant virüs olarak algılıyor ve çalışmıyor. AMD'nin driver programında baktığımda değerler normal olarak gözüküyor.

Bir saniye hocam şu an Windows bellek tanıma aracını çalıştırıp RAM'lerimi teste tabii tutuyorum.

Hocam 3600MHz RAM ile test yapmanızı istememin sebebi işlemciniz 3200MHz RAM destekliyor ve sizin raminizde 3200MHz. AMD işlemcilerde RAM ne kadar iyi olursa o kadar artış oluyor. R5 1600 AF'nin RAM desteği 2666 o yüzden arkadaşınız yüksek MHz'li RAM ile oynuyorsa o işlemcide yüksek performans alabilir. Yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim.

Hocam 3600MHz RAM ile test yapmanızı istememin sebebi işlemciniz 3200MHz RAM destekliyor ve sizin raminizde 3200MHz. AMD işlemcilerde RAM ne kadar iyi olursa o kadar artış oluyor. R5 1600 AF'nin RAM desteği 2666 o yüzden arkadaşınız yüksek MHz'li RAM ile oynuyorsa o işlemcide yüksek performans alabilir. Yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim.

Ne demek istediğinizi anladım hocam ama şöyle bir durum var aynı ayar bir bilgisayarda benden daha fazla FPS alıyor ben bunu anlamadım.

@Efe1674 hocam RAM testinin sonucunda bir sorun çıkmadı ama eğer elime bir 3600 MHz geçer ise onunla beraber bir test yapacağım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı