RX 6650 XT ve R7 5700X sistem yeterli midir?

Ahmet388

Decapat
Daha fazla  
Merhaba iyi günler yaklaşık 1.5 yıl önce bu sistemi topladım ama yeterli performansı alamadığımı düşünüyorum. Sistem şu şekilde:

-R7 5700X.
-MSI RX 6650 XT.
-Samsung 980 500GB.
-ASRock A520M-HDV
-Cooler Master 240 sıvı soğutucu.
-High Power 600W PSU.
-Kingston Fury KF436C18bb 16x2 32 GB RAM.
-Everest flat mash 4 fanlı kasa.

Anakart yeterli mi yükseltme yapmalı mıyım? Hangi anakartı almalıyım?
Hafıza arttırmak için SSD mi değiştireyim yoksa hard disk mi alayım?
Şimdiden teşekkürler.

Hocam bence sisteminiz gayet yeterli ancak isterseniz ssdnizi 1TB'ye yükseltebilirsiniz.

İşlemci - Ekran kartı ve SSD değişimi iş görür. İşlemciyi 5700X3D ekran kartını da 2. el 6800XT olarak alabilirsin. 1TB düzgün bir ssd alıp yoluna devam edebilirsin eğer depolama alanın yeterli gelmiyorsa.

Am4 işini boşver. Am5 e geç direk. Onun dışında ssd 1 tb olabilir ama elindeki? Ona ne olacak? Am5 platforma geçip çift ssd girişli bir anakart alabilirsin.

Hocam bence sisteminiz gayet yeterli ancak isterseniz ssdnizi 1TB'ye yükseltebilirsiniz.

HDD'ye geçmeyeyim o zaman.

İşlemci - ekran kartı ve SSD değişimi iş görür. İşlemciyi 5700x3D ekran kartını da 2. el 6800 XT olarak alabilirsin. 1TB düzgün bir SSD alıp yoluna devam edebilirsin eğer depolama alanın yeterli gelmiyorsa.

komple sistemi değiştirmek daha mantıklı o zaman

AM4 işini boş ver. AM5'e geç direk. Onun dışında SSD 1 TB olabilir ama elindeki? Ona ne olacak? AM5 platforma geçip çift SSD girişli bir anakart alabilirsin.

O bütçe açısından biraz beni yorar ya.

Elindekileri satıp attığımı alsan maaliyeti sana aşağı yuları 10 bin civarı olur en fazla. Ama elindeki sistemi satıp 10 bin koysan üstüne aynı performansı verecek 0 bir sistem alamazsın.

Sistem yorulmuş ya da overclock yapılmadı 1.5 senede 50 gün oynanmamıştır ama işte ürünler 2. ele düştü sistemi sürekli temizlerim ekran kartının işlemcinin macunlarını 1.5 senede o kadar sık kullanmadığım halde 3 kere değiştirdim.

Sistemi komple satmaya kalksan aşşağı yukarı 18-20 yapar en fazla ama üzerine minimum bi o kadar para daha koyman gerekir düzgün birşey almak için..
şuan aynı ürünlerin sıfır fiyatlarına bakıyorum 42k civarı çıkıyor en ucuz fiyatlarda

Sistem yorulmuş ya da overclock yapılmadı 1.5 senede 50 gün oynanmamıştır ama işte ürünler 2. ele düştü sistemi sürekli temizlerim ekran kartının işlemcinin macunlarını 1.5 senede o kadar sık kullanmadığım halde 3 kere değiştirdim.
Sistemin yorulup yorulmaması önemli değil malesef. 2. el ürün sonuçta ayrıca fiyat olarak 0 ürünlere yakın fiyat koyarsanız insanlar haliyle az üstüne koyar garantili ürün alırım der. Normalde işlemci+ekran kartı 15 civarına gideri var sistemin ama ek olarak parçaların kalitesi ve sıvı soğutma vs olması en fazla 20'ye alıcı bulabilirsiniz. 30 civarına DDR5 7700XT sistemler var ama onlar da anakart ve ram gibi parçaları kalitesiz oluyor ki şuanki kaliteye yakın bileşenler için minimum 35 vermeniz gerekir. O yüzden zaten işlemci ve ekran kartını değişin 2. elde satıp diye dedim. İşlemcinizi satsanzı ve 0 5700X3D alsanız DDR5'te 7600X ayarında çok daha güçlü bir oyun işlemciniz olur. Ve arada 3000TL civarı fark ödersiniz en fazla. Ekran kartını satsanız 5000TL gibi bir farka 6800XT bulabilirsiniz. 0 SSD alsanız oda 3000TL civarı 11 bin TL'ye şuanki sistemden 2 kat daha performanslı parçalara geçmiş olursunuz.

Zaten dediklerim arasında sadece Ekran kartını 2. el almış oluyorsunuz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı