RX 6650XT sistemde "KERNEL_APC_PENDING_DURING_EXIT" hatası

İşletim sistemi
Windows 10

aliovsky

Kilopat
Daha fazla  
RAM
16GB 3600MHz CL18 DDR4
Ekran kartı
AMD RADEON RX 6650XT
Anakart
ASUS PRIME B450M-K II
İşlemci
AMD RYZEN 5 5600
EA FC 24 oyununu her kapattığımda KERNEL_APC_PENDING_DURING_EXIT hatası alıyorum. Sürücülerim güncel, ısınmayla alakalı bir problem yok. Oyun içinde FPS düşmesi falan da yaşamıyorum.

Minidump: minidump.rar

@claus yardımcı olabilir misiniz?

Anticheat

Anticheat duruyor hala? Harici diski sök takma.
Bunu yükle linki yolla.
Anticheat her oyunu açışımda yükleniyor, onsuz oyun açılmıyor. Harici disk dediğim ekstra bir diskti yani USB ile bağlanan değil, anakarta bağlı direkt.

Hala aynı problem devam, sanırım artık daha fazla denemeyeceğim. Format atınca tekrar denerim artık yapacak bir şey yok. Sana da çok teşekkür ederim yardım ettiğin için kaç gündür.

Son düzenleme:
Denedim denedim de yok yani hiçbir türlü düzelmiyor.
Donanımsal olma ihtimali çok düşük, belki önceden yükledin araçlar vs. tetikliyor olabilir.
Birde BIOS'ta UEFI devrede CSM disable olduğuna emin miyiz ?
Disk testlerini'de yollar mısın ?

Donanımsal olma ihtimali çok düşük, belki önceden yükledin araçlar vs. tetikliyor olabilir.
Birde BIOS'ta UEFI devrede CSM disable olduğuna emin miyiz ?
Disk testlerini'de yollar mısın ?
Dediğin ayar Launch CSM ise Enabled gözüküyor, kapatmalı mıyım?
1703803007076.png

Dediğin ayar Launch CSM ise Enabled gözüküyor, kapatmalı mıyım?
Eki Görüntüle 2067543
Tabiiki, CSM disable olmalı. Ama bunu yaparsan format atman gerekebilir. Bu ayarı yapmadan önce ;
AS SSD aracı ile okuma yazma hızlarını'da yolla. Birde Toshiba olan HDD sanırım. Onun için ise HD tune aracı ile healt ve eror scan taraması yapıp sonuçları yolla.

Tabiiki, CSM disable olmalı. Ama bunu yaparsan format atman gerekebilir. Bu ayarı yapmadan önce ;
AS SSD aracı ile okuma yazma hızlarını'da yolla. Birde Toshiba olan HDD sanırım. Onun için ise HD tune aracı ile healt ve eror scan taraması yapıp sonuçları yolla.
Sonuçlar böyle

Dosya Ekleri

• as-ssd-bench SSDPR-PX500-512- 30.12.2023 01-54-30.png
    as-ssd-bench SSDPR-PX500-512- 30.12.2023 01-54-30.png
    32,3 KB · Görüntüleme: 30
  • HDTune_Error_Scan_TOSHIBA_MQ01ABF050.png
    HDTune_Error_Scan_TOSHIBA_MQ01ABF050.png
    14,8 KB · Görüntüleme: 38
  • HDTune_Health_TOSHIBA_MQ01ABF050.png
    HDTune_Health_TOSHIBA_MQ01ABF050.png
    28,9 KB · Görüntüleme: 40
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    13,3 KB · Görüntüleme: 28
Tahmin ettiğim gibi diskte düşüş var. Şöyle yapalım. BIOS'a gir CSM disable yap.
Sonra sistemdeki SSD'yi komple sök kasadan. HDD'ye temiz bir kurulumu yap ve gelişmeleri bildir. Format sonrası sürücü bulma veya optimizasyon aracı falan yükleme.

Tahmin ettiğim gibi diskte düşüş var. Şöyle yapalım. BIOS'a gir CSM disable yap.
Sonra sistemdeki SSD'yi komple sök kasadan. HDD'ye temiz bir kurulumu yap ve gelişmeleri bildir. Format sonrası sürücü bulma veya optimizasyon aracı falan yükleme.

Ben bu işlerden çok anlamam elime yüzüme bulaştırırım o yüzden şimdilik bir şey yapmak pek istemiyorum... Yakın zamanda bilgisayarı komple bir temizletmeye götüreceğim tanıdık bir bilgisayarcıya, orada format da attırır öyle denerim artık. Çok teşekkür ederim

Ben bu işlerden çok anlamam elime yüzüme bulaştırırım o yüzden şimdilik bir şey yapmak pek istemiyorum... Yakın zamanda bilgisayarı komple bir temizletmeye götüreceğim tanıdık bir bilgisayarcıya, orada format da attırır öyle denerim artık. Çok teşekkür ederim
Basit aslında ama sen bilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı