RX 6700 ekran kartına hangi güç kabloları takılmalı?

squexs

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Anakarttan gelen ekran kartı güç kabloları da resimdeki gibi. 6 + 6 + 2 + 2 toplam 16 ayrı şekilde takılabilen pinler var. Ekran kartımda ise resimdeki gibi 12 giriş bulunuyor. Hangilerini takacağım acaba?

Dosya Ekleri

• IMG_20230118_190853.jpg
    IMG_20230118_190853.jpg
    44,1 KB · Görüntüleme: 39
  • IMG_20230118_190840.jpg
    IMG_20230118_190840.jpg
    143,2 KB · Görüntüleme: 42
8 + 6 şeklinde. Zaten elinde tutuyorsun gerekenleri. Bir tane 6 lının bitişiğine 2'li ucu yasla, diğer 6 lıyı direk kullanacaksın zaten.

8 + 6 şeklinde. Zaten elinde tutuyorsun gerekenleri. Bir tane 6 lının bitişiğine 2'li ucu yasla, diğer 6 lıyı direk kullanacaksın zaten.
2'li uçtan 2 tane ayrı var ve 1 tanesi boşta kaldı taktım ekran kartına hepsini dediğin şekilde 1 tane 2'li uç boşta kaldı

monitörü bağlamadan sadece kasaya güç kablosunu bağladım power düğmesine bastım test etmek için kasanın fanları yandı ekran kartının ışığı yandı ama ekran kartının fanları 2-3 saniye sonra dönmeye başlıyor 5 saniye falan döndükten sonra duruyor. pek anlamadım ama yanlış yaptığım birşey var aydınlatırsan sevinirim.

Elinizdekiler doğru kablo.
hocam altta yazdığımı okurmusun.

Son düzenleme:
2'li kablo ucunun biri boşta kalacak zaten. Monitörü takmadan test yapmamalısın anlayamazsın öyle. Ekran kartı belirli bir sıcaklıktan sonra fanları devreye alan bir özellikte olabilir. Bunu da anlamak için ekran kartına yük bindirmen lazım fanın devreye girdiğini görmen için. Furmark testi yaparsın.

2'li uçtan 2 tane ayrı var ve 1 tanesi boşta kaldı taktım ekran kartına hepsini dediğin şekilde 1 tane 2'li uç boşta kaldı

monitörü bağlamadan sadece kasaya güç kablosunu bağladım power düğmesine bastım test etmek için kasanın fanları yandı ekran kartının ışığı yandı ama ekran kartının fanları 2-3 saniye sonra dönmeye başlıyor 5 saniye falan döndükten sonra duruyor. pek anlamadım ama yanlış yaptığım birşey var aydınlatırsan sevinirim.

hocam altta yazdığımı okurmusun.
Diğer arkadaş gerekli bilgiyi vermiş. Fan durabilir, yük altında olmayınca.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı