RX 6700 ekran kartına Rampage 600W PSU yeter mi?

khalyy

Hectopat
Arkadaşım Vatan Bilgisayar'dan sıvı soğutmalı ve R5 5600 işlemcili bir sistem almıştı ve bu sistem devamlı sorun çıkartıyor, mavi ekranlar, BIOS'a atmalar, fan hızında sorunlar vs. sisteminde RX 6700 Pulse ekran kartı var ve kullanılan PSU Rampage rmp 600 80p 600W 80 Plus acaba PSU yetersiz mi? Bu yüzden sorun çıkartıyor olabilir mi?

Hocam bende 650W, Sapphire Pulse RX6700 ve R5 5500 var. Ben kartın stres testinde 158W geçtiğini göremedim %100 kullanımda. Kart tasarruf yönünde baya iyi bir iş çıkarmış.

Yeterli ama Rampage sağlıklı olmaz.

Arkadaşım sıvı soğutma olmadan önce 700 FPS aldığı oyundan sıvı soğutma taktıktan sonra 150 FPS civarına düştüğünü söylüyor, sıvı soğutma çok fazla güç kullanır mı (PSU yetersizliği için) ya da sıvı soğutma nasıl bir sorun yaratabilir?

Son düzenleme:

Sıvı soğutma sistemleri oldukça fazla güç kullanır, hatta ekran kartına eş değer hatta kalitesine göre daha da fazla güç isteyebilir. 600W bahsettiğin ekran kartına gayet yeterli gelir ancak PSU olarak Rampage önermem. Onun yerine daha kaliteli markalardan alabilirsin.

Arkadaşınız sıvı soğutmayı düzgün takamadıysa işlemci aşırı ısındığından performans kaybı yaşamış olabilir.

Güç kaynağı kaç "W" değerinde, eğer yetersiz kaldıysa FPS düşüşü çok normal olur. Gücü eşitleyemediğinden dolayı zorlanıp, gerekli gücü dağıtamıyor olabilir.

Arkadaşınız sıvı soğutmayı düzgün takamadıysa işlemci aşırı ısındığından performans kaybı yaşamış olabilir.

Evet, bu arkadaşımızın dediğide oldukça yüksek bir ihtimal.

600W besler fakat Rampage olması sıkıntı, R5 5600'e sıvı soğutma gereksiz gerçi kazıkçı vatandan ne beklenir ki.

PSU modeli yukarıda, 600W 80 Plus Rampage marka. Ayrıca bir şey sormak istiyorum sıvı soğutmalar ekran kartı kadar güç harcıyor dediniz yani 100W civarı harcar mı? Düzeltme: Baktım şimdi de bir sıvı soğutma maksimum 20W harcar.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…