RX 6700, R5 5600 sistemde çift monitörde donma sorunu

karadayiii

Kilopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Merhaba,

Aşağıda belirttiğim sisteme sahibim. 2.monitörümü açtığım bazı zamanlarda bir müddet sonra ana ekranım siyah ekran olup 2. monitörümdeki görüntü de donuyor fakat arka plandan sesler gelmeye devam ediyor. Bilgisayarı yeniden başlattığımda ise ekran kartım devre dışı kalmış ve driverı hiç yüklenmemiş şekilde başlıyor, tekrardan driverı kurup aktifleştirmem gerekiyor. Kabloları ekran kartının farklı 2 slotuna da takarak test ettim, sonuç aynı problemi çözemiyorum.

• Anakart: Gigabyte X570 Aorus Elite.
  • CPU: Ryzen 5 5600.
  • GPU: XFX SWFT RX 6700.
  • RAM: Kingston Fury Beast RGB 2x8GB DDR4 3200MHz.
  • SSD: SanDisk Ultra 500 GB.
  • PSU: Corsair VS550 550W.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sürekli donmuyor ise tekrarlanırsa Ctrl+Shift+Windows+B kombinasyonunu dener misin ? Sürücü reboot belki işe yarayabilir.

5 kere donmada 1 kere bu driver silme durumuyla karşılaşıyorum, onun haricinde sadece donuyor ve resetleyince normal şekilde windows başlıyor.
@The Prodigy hocamın da dediği gibi otomatik güncellemeyi kapatın, daha sonrada Adrenaline yazılımı üzerinden Ekran sekmesinden 2. monitör için:

Adaptive Sync -> Kapalı
Virtual Super Resolution -> Kapalı

Şeklinde ayarlayın. Bir de Piksel Biçimi ve Renk Derinliği ayarını iki monitör için de aynı ayarda tutmaya çalışın.

Reddit ve bir kaç yabancı kaynakta sorunu DDU ile temiz kurulum yaparak ve WHQL sürümü sürücüleri yükleyerek çözen kullanıcılar var aklınızda bulunsun. Bir tanesi de PCI-e slotunu değiştirip sizin yaşadığınız sorundan kurtulmuş. Bulabildiklerim bunlar, bir nebze yardımı dokunursa ne mutlu.

EDİT: Aklıma şimdi geldi bu arada. Belki bu AMD nin WattMan hatası yüzünden böyle bir problem ile karşılaşıyor olabilirsiniz. Ben WattMan sorununu undervolt ederek çözdüm. Çok ufak bir miktar undervolt sorunu çözebilir belki üstte yazdıklarımız işe yaramaz ise bunu da deneyebilirsiniz. Performans kaybı hissedilmeyecek kadar az bu arada undervolt ile. Ve sıcaklıklara da çok minimal bir etkisi var.

Son düzenleme:

Dediklerinizi uygulamama rağmen yine bir müddet sonra donma ile karşılaştım hocam. Artık kabak tadı vermeye başladı, can sıkıyor. Renk derinliği ve piksel biçimini son olarak denemiştim fakat nafile.

Dediklerinizi uygulamama rağmen yine bir müddet sonra donma ile karşılaştım hocam. Artık kabak tadı vermeye başladı, can sıkıyor. Renk derinliği ve piksel biçimini son olarak denemiştim fakat nafile.
Vallahi başka aklıma gelen bir çözüm yok, inşallah bir an önce çözüm bulursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…