RX 6700 sistemde AFMF 2 çalışmıyor

ClasicMan

Centipat
Daha fazla  
Yeni gelen AFMF 2'yi AMD'nin kendi sitesinden driver olarak indirdim ve kurdum fakat Dying Light 2 oyununda AFMF 2 işe yaramadı. Ekran kartım RX 6700, ışın izleme ayarlarında 70-80 arası FPS alırken 60-70 arası almaya başladım ve drop yedim. AFMF 2 dışında herhangi bir ayar açmadım. Başka oyunda denemedim, belki sadece DY2'de çalışmıyordur.

Bazı oyunlarda iyi çalışıyor sadece. Artmış olarak gözükse bile aslında o değeri hissetmiyorsun evet. Mesela RDR 2'de bayağı kötü çalışırken Cyberpunk 2077'de diğerine nazaran daha iyi iş yapıyor. Gelişmesi gereken bir sistem şu an.

Bende Cyberpunk 2077 dahil her oyunda FPS'im aynı ve pencereli ekrana almadığım sürece driver görüntü modunun uygun olmadığını söylüyor.

Yeni gelen AFMF 2'yi AMD'nin kendi sitesinden driver olarak indirdim ve kurdum fakat Dying Light 2 oyununda AFMF 2 işe yaramadı. Ekran kartım RX 6700, ışın izleme ayarlarında 70-80 arası FPS alırken 60-70 arası almaya başladım ve drop yedim. AFMF 2 dışında herhangi bir ayar açmadım. Başka oyunda denemedim, belki sadece DY2'de çalışmıyordur.
Hocam ben 2 gündür test ediyorum. AFMF 2 ortalama 50 60 FPS bir katkı sağladı bana.
Sistemim: RX 6400 E.K. / 16 GB DDR4 RAM / i5 6600K / 144 Hz 1080P Monitör
Oynadığım Oyunlar
GTA 5 - FARCRY 6 - FARCRY 3 - HORIZON 4 - Days Gone
Özellikle Farcry 6 ve Dayz Gone de AFMF 2 den önce, Full grafikler ile asla ve asla 50 FPS üzeri hiç göremiyordum. Ancak AFMF 2 açınca ortalama 80 - 90 FPS ile oynayama başladım. Diğer oyunlarda ise resmen çağ atladım. GTA 5 de MSA 4X ve Full ayarlarda 90 - 100 FPS aldım. Yer yer (şehir içinde dolaşırken) 120 130 FPS bile yükseldi.
Bu deneyimlerime sadece AMD nin kendi mevcut yazılımı ile ulaştım. Diğer FPS sayaçlarında bu artış yansımıyor. Şahsen ben msi afterburner ile buna baktım ama 60 FPS üzerine çıktığını görmedim. Neden böyle yapılmış emin değilim ama yazılımsal bir müdahale olduğu için sanırım diger FPS sayaçları bunu alğılayamıyor. Eger AMD bu şekilde devam ederse DLSS 3 ü bile geride bırakır. Daha önce RTX 3060 ile ancak bu performanslara erişebiliyordum.
Dipnot olarak, AMD 7000 serisi işlemci + 6000 veya 7000 serisi ekran kartı kullanan kişilerde daha fazla FPS artışı oluyormuş. Saygılar.

Hocam ben 2 gündür test ediyorum. AFMF 2 ortalama 50 60 FPS bir katkı sağladı bana.
Sistemim: RX 6400'e. K. / 16 GB DDR4 RAM / i5 6600K / 144 Hz 1080p Monitör
Oynadığım Oyunlar
GTA 5 - Far Cry 6 - Far Cry 3 - Horizon 4 - Days Gone
Özellikle Far Cry 6 ve DayZ Gone de AFMF 2'den önce, Full grafikler ile asla ve asla 50 FPS üzeri hiç göremiyordum. Ancak AFMF 2 açınca ortalama 80 - 90 FPS ile oynayama başladım. Diğer oyunlarda ise resmen çağ atladım. GTA 5 de MSA 4X ve Full ayarlarda 90 - 100 FPS aldım. Yer yer (şehir içinde dolaşırken) 120 130 FPS bile yükseldi.
Bu deneyimlerime sadece AMD'nin kendi mevcut yazılımı ile ulaştım. Diğer FPS sayaçlarında bu artış yansımıyor. Şahsen ben MSI Afterburner ile buna baktım ama 60 FPS üzerine çıktığını görmedim. Neden böyle yapılmış emin değilim ama yazılımsal bir müdahale olduğu için sanırım diger FPS sayaçları bunu alğılayamıyor. Eger AMD bu şekilde devam ederse DLSS 3'ü bile geride bırakır. Daha önce RTX 3060 ile ancak bu performanslara erişebiliyordum.
Dipnot olarak, AMD 7000 serisi işlemci + 6000 veya 7000 serisi ekran kartı kullanan kişilerde daha fazla FPS artışı oluyormuş. Saygılar.

Daha yeni diye tamamen oturmamistir, tam sürüm ile gelsin bir de öyle test edilmesi gerek.

Sistemim: RX 6400'e. K. / 16 GB DDR4 RAM / i5 6600K / 144 Hz 1080p monitör.
oynadığım oyunlar
GTA 5 - Far Cry 6 - Far Cry 3 - Horizon 4 - Days Gone
Özellikle Far Cry 6 ve DayZ gone de AFMF 2'den önce, Full grafikler ile asla ve asla 50 FPS üzeri hiç göremiyordum. Ancak AFMF 2 açınca ortalama 80 - 90 FPS ile oynayama başladım. Diğer oyunlarda ise resmen çağ atladım. GTA 5 de msa 4X ve Full ayarlarda 90 - 100 FPS aldım. Yer yer (şehir içinde dolaşırken) 120 130 FPS bile yükseldi.
Bu deneyimlerime sadece AMD'nin kendi mevcut yazılımı ile ulaştım. Diğer FPS sayaçlarında bu artış yansımıyor. Şahsen ben MSI Afterburner ile buna baktım ama 60 FPS üzerine çıktığını görmedim. Neden böyle yapılmış emin değilim ama yazılımsal bir müdahale olduğu için sanırım diger FPS sayaçları bunu alğılayamıyor. Eger AMD bu şekilde devam ederse DLSS 3'ü bile geride bırakır. Daha önce RTX 3060 ile ancak bu performanslara erişebiliyordum.

Oyun sadece pencereli moddayken mi çalışıyor sizde?

Bazı oyunlarda iyi çalışıyor sadece. Artmış olarak gözükse bile aslında o değeri hissetmiyorsun evet. Mesela RDR 2'de bayağı kötü çalışırken Cyberpunk 2077'de diğerine nazaran daha iyi iş yapıyor. Gelişmesi gereken bir sistem şu an.

Sistemim: RX 6400 E.K. / 16 GB DDR4 RAM / i5 6600K / 144 Hz 1080P Monitör
Oynadığım Oyunlar
GTA 5 - FARCRY 6 - FARCRY 3 - HORIZON 4 - Days Gone
Özellikle Farcry 6 ve Dayz Gone de AFMF 2 den önce, Full grafikler ile asla ve asla 50 FPS üzeri hiç göremiyordum. Ancak AFMF 2 açınca ortalama 80 - 90 FPS ile oynayama başladım. Diğer oyunlarda ise resmen çağ atladım. GTA 5 de MSA 4X ve Full ayarlarda 90 - 100 FPS aldım. Yer yer (şehir içinde dolaşırken) 120 130 FPS bile yükseldi.
Bu deneyimlerime sadece AMD nin kendi mevcut yazılımı ile ulaştım. Diğer FPS sayaçlarında bu artış yansımıyor. Şahsen ben msi afterburner ile buna baktım ama 60 FPS üzerine çıktığını görmedim. Neden böyle yapılmış emin değilim ama yazılımsal bir müdahale olduğu için sanırım diger FPS sayaçları bunu alğılayamıyor. Eger AMD bu şekilde devam ederse DLSS 3 ü bile geride bırakır. Daha önce RTX 3060 ile ancak bu performanslara erişebiliyordum.
Dostum yaptığın ayarları bana söyler misin. Ben AFMF2 yı açtığım zaman FPS im düşüp drop yiyorum oyunun kasıyo. Denediğim oyunlar Dying Light 2 ve BeamNg

Bende de aynı kart var her oyunda tam ekran veya tam ekran penceresizdeyken çalışmıyor hata veriyor pencerelideyken çalıştığını söylüyor ama FPS'im aynı.
Bende FPS düşüyor drop yiyorum ve oyuna alt tab atınca inactive yazıyor

Şu anda ön izleme olduğu için her oyunda çalışmayabilir, tam sürüm çıkınca veya yeni sürüm gelince deneyebilirsiniz.
Dostum bunun sebebi (driver) düzeyinde olmasıdır, bu düzeyde olduğu için Afterburner algılayamıyor, ayrıca ilk sürüm 60FPS altında açıldığında yetersiz kalıyor bu yüzden açılması önerilmez.
ben rx 6600 ile acv de denedim yaklaşık 10 fps düştü sonra uncharted de denedim 20 fps düştü açınca

Oyun sadece pencereli moddayken mi çalışıyor sizde?
Tam ekranda çalışıyor hocam. Ayarlarım bu şekilde.

Dostum yaptığın ayarları bana söyler misin. Ben AFMF2 yı açtığım zaman FPS im düşüp drop yiyorum oyunun kasıyo. Denediğim oyunlar Dying Light 2 ve BeamNg

Bende FPS düşüyor drop yiyorum ve oyuna alt tab atınca inactive yazıyor
Ayarlarım TAM ekran da bu şekilde hocam

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-08-04 130713.png
    Ekran görüntüsü 2024-08-04 130713.png
    103,3 KB · Görüntüleme: 100
  • Ekran görüntüsü 2024-08-04 130713.png
    Ekran görüntüsü 2024-08-04 130713.png
    103,3 KB · Görüntüleme: 98
AFMF 2'yi RX 6600 R5 5600 sistemimde test ettim The Last of Us Part 1 ve God of War 2018 gibi ağır oyunlarda TLOU'da FPS 65 70'lerden 110 130'lara çıktı gowdada 80'den 130 140a falan çıktı ancak ben sevmedim çünkü o 120 130 140'lı FPS'ler sanki 55 60 gibi hissettiriyor hiç akıcı hissettirmiyor tam tersine AFMF 2'yi kapatınca akıcılaşıyor oyunlar inşallah bunu düzeltirler.

Arkadaşlar düzeltme, evet şuanda AFMF 2 çalışıyor Dying Light 2 yüksek ışın izleme yani alabileceğim en yüksek ayarlarda normalde 35 40 FPS civarı alırken AFMF 2 yı açtığım zaman 70 ile 80 arası gidip geliyor. Days Gone'de işler çok daha iyi 2K ultra ayarlarda 70 80 civarı aldığım FPS 110-120 aralarına fırlıyor. Fakat 60 FPS altı aldığınız oyunda AFMF 2 yı çalıştırmanızı tavsiye etmem. Örneğin 40 FPS aldığınız oyunda AFMF 2 yı açıp her ne kadar 80 90 Lara kadar çıksada o FPS yı hissetmiyorsunuz sanki 50 FPS çalışıyor gibi oluyor, sabit 60 FPS aldığım oyunlarda gerçekten çok işe yarıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı