RX 6700 sistemde Counter-Strike 2 150 FPS normal mi?

İşletim sistemi
Windows 11

GENEL

Picopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600 6-Core Processor (12 CPUs), ~3.5GHz
Ekran Kartı: AMD Radeon RX 6700 10 GB
Ram: 32 GB
İşletim Sistemi: Windows 11 Pro
RAM
32
Ekran kartı
AMD Radeon RX 6700
Anakart
Gigabyte B450M K
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600 6-Core Processor
Counter-Strike 2 oynarken az önce yoldaş girdim (2V2) ve kalabalık olmamasına rağmen 150 FPS aldığımı fark ettim. Neden oluyor bu? Başlangıç uygulamalarını son derece kısıtladım gereksiz hiçbir program çalışmıyor ve arkada sadece en gerekli programlar işlem yapıyor. Oyun modunu da Windows üzerinden açtım. Oyun içi grafik ayarlarım genellikle "Low" durumda. Oyun içi çözünürlük: |4:3 / 1280x1024|

Sorun eğer oyun içi grafik ayarlarımdaysa siz en iyi FPS aldığınız ayarlarınızı paylaşır mısınız? Ölüm maçında o kadar kalabalıkken 200 FPS ve üstünü görebiliyorken birdenbire böyle düşük FPS almak ve gerçekten oyunun takıldığını hissetmek içime kurt düşürdüğü için bu konuyu açtım.

Oyunda optimizasyon sorunu var normal.

İşlemci Turbo Boost özelliği açık mı?

Görev Yöneticisi'ni açın Görev Yöneticisi açıkken herhangi bir oyuna giriş yapın.
İşlemci hızı 4.450 GHz'ye ulaşması gerekiyor eğer ulaşmıyorsa BIOS üzerinden işlemci çekirdek hızını arttırman gerekiyor.

Oyunda optimizasyon sorunu var normal.

İşlemci Turbo Boost özelliği açık mı?

Görev Yöneticisi'ni açın Görev Yöneticisi açıkken herhangi bir oyuna giriş yapın.
İşlemci hızı 4.450 GHz'ye ulaşması gerekiyor eğer ulaşmıyorsa BIOS üzerinden işlemci çekirdek hızını arttırman gerekiyor.
İşlemci ve Ekran kartı için hız aşırtma ayarları AMD Driver'ında da mevcut. Tabi eğer aynı şeyden bahsediyorsak. Sana ekran görüntüsü atayım hocam, belki de BIOS'a gitmeme gerek kalmadan Driver üzerinden ayarlayabilirim. Umarım tehlikesi yoktur.

Görüntülerde bir problem görüyor musunuz hocam?
1743122729622.png

1743122746931.png

1743122770245.png

Bilgisayarım-özellikler kısmında işlemci hızı kaç gözüküyor 3.50 mi?

ctrl + alt + del yapıp Görev yöneticisini açın sol alt tarafta işlemci hızını anlık gösteren bir panel olması gerekiyor.

Göre yöneticisi açıkken herhangi bir uygulama başlatın tarayıcıdan sekme açabilirsiniz mesela.
İşlemci hızı 4.4 ghz ye ulaşıyor mu? Herhangi bir uygulama açarken anlık hızı kontrol edin.

eğer ulaşmıyorsa bios üzerinden ayar yapmanız gerekiyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu ayarı açmanız gerekiyor.

Bilgisayarım-özellikler kısmında işlemci hızı kaç gözüküyor 3.50 mi?

ctrl + alt + del yapıp Görev yöneticisini açın sol alt tarafta işlemci hızını anlık gösteren bir panel olması gerekiyor.

Göre yöneticisi açıkken herhangi bir uygulama başlatın tarayıcıdan sekme açabilirsiniz mesela.
İşlemci hızı 4.4 ghz ye ulaşıyor mu? Herhangi bir uygulama açarken anlık hızı kontrol edin.

eğer ulaşmıyorsa bios üzerinden ayar yapmanız gerekiyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu ayarı açmanız gerekiyor.

Hayır olmuyor. 4 ve üstü olabiliyor ama 4.4 olmuyor. Yani 4.04 olduğunu gördüm eğer söylediğiniz şey oysa. Hiçbir oyun açık değildi, kullanım oranı da haliyle %3-5 arasıydı. Oyun açsam değişen olur mu?

Arkadaşlar işlemci ekran kartı aşırtması yaptım Valorant poligon girdim 800+ fps alıyorum maçta minimum 300 olsa iyi bir fps değeri sanırım. Cs2de deneyeceğim eve geçince. Umarım 200+ olur

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı