RX 6700 ve 6700 XT ekran kartlarında sürücü problemi var mı?

Değil ve hiç yoksa dahi DLSS için bile aynı fiyata alabileceğin NVIDIA modelini almayı tercih ederim ama 50 ile biten 3050 gibi 8 GB VRAM altı kartlar haricinde çünkü yeni nesil oyunlarda 4 GB VRAM sıkıntı yaşatıyor.
FSR, VSR'ı geliştirmiş ve FSR 3.0'ı aktif olarak geliştiren AMD takımı oturdu ağlıyor şuan. Ayrıca NVIDIA tarafının VRAM'i o kadar az ki 4000 serisinde. 7000 serisi tercihim aynı fiyat olsa da.

Hocam AMD kartların hepsinde yüksek Hz monitör kullanınca memclock sorunu var ve hala düzeltilmedi ayrıyeten Alt+Tab yapınca siyah ekran yeme ihtimalin çok yüksek.

Biraz eski de olsa HD 5650 kartımda Google Chrome da bile siyah ekran yemişliğim var Alt Tab atınca (tam ekrandayken)

FSR teknolojisini duymuş muydunuz? Duymadığınızı sanıyorum yazdığınıza bakarak.

Biliyorum ama DLSS FSR'den çok daha üstün siz bunu duymuş muydunuz? Ayrıca DLSS kaliteyi FSR'ye nazaran daha az bozarak daha yüksek performans elde etmenizi sağlıyor.

Hocam AMD kartların hepsinde yüksek Hz monitör kullanınca memclock sorunu var ve hala düzeltilmedi ayrıyeten Alt+Tab yapınca siyah ekran yeme ihtimalin çok yüksek.
Alt Tab sorunu yaşamadım, Reddit'te ise sizin dediğinizin tersine AMD geçenler NV'ye göre daha kolay Alt Tab yaptıklarını söylüyor. AMD ise mem clock sorununu sorun olarak görmediği için düzeltmiyor. Bilinen sorun kısmında bu yok çünkü sorundan saymıyor. Ben kendim hallettim ama evet boşta biraz yüksek watt tüketimine sebep oluyor bu da gereksiz ısı üretiyor. Bilenler kendi düzeltiyor ama bilmeyenlerde kalıyor. Bazılarında da olmuyor tamamen şans gibi bir şey.

Dosya Ekleri

• 6700.png
    6700.png
    308,9 KB · Görüntüleme: 35
FSR, VSR'ı geliştirmiş ve FSR 3.0'ı aktif olarak geliştiren AMD takımı oturdu ağlıyor şu an. Ayrıca NVIDIA tarafının VRAM'i o kadar az ki 4000 serisinde. 7000 serisi tercihim aynı fiyat olsa da.

Buna rağmen 7900XTX 4080'i geçemedi(genel olarak tek oyun için değil)

Aynı seviyedeler. Üstü demiyorum zaten.

Aynı seviyede değiller 4080 daha üstün bir iki ise VRAM için tercih ediceğinizi söylemiştiniz ama fazla bir etkisi olmadığını anlamışsınızdır zaten asıl keramet VRAM'de olsaydı dahili grafik birimlere 128 GB RAM vermenin yolunu bulurlardı.

Aynı seviyede değiller 4080 daha üstün bir iki ise VRAM için tercih ediceğinizi söylemiştiniz ama fazla bir etkisi olmadığını anlamışsınızdır zaten asıl keramet VRAM'de olsaydı dahili grafik birimlere 128 GB RAM vermenin yolunu bulurlardı.
RT açarken VRAM'e takılınca anlarsın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RT açarken VRAM'e takılınca anlarsın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

4K ve 8K değilse fazla bir önemi yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı