Elektronik RX 6700 XT 8800 TL

Watt başına fps temel kriterim. Bu sebeple Rdna3, rtx4060, 4070 beklerdim. Hem bu arada intel arc'da yazılımla gelişme olacak mı onu da değerlendirirdim.
Almayı düşünen varsa hepsiburada, amazon satıcılı aynı fiyat. Banka kampanyasına bakmayı unutmayın.

Son düzenleme:
Sakın almayın arkadaşlar AMD kesin ve kesin almayın ben aldığım bana 12 günde çektirmediği kalmadı hemen iade ettim AMD ekran kartları pişmanlıktır resmen AMD ekran kartlarının Hater'ı oldum.
3 ayda 2 tane RX 6800 XT aldım, sorunlar devam ediyor. Her allahın günü çökme oluyor. Biliyorum ki yenisini gene verseler gene hatalar olacak, örnek olarak ea gamingin Technical Issues forumlarında gezinin ne demek istediğimi anlarsınız. Nvidia dengi alacağınız kart kesinlikle yaşattığı sorunlar sebebiyle en azından nvidia 'nın yarı fiyatına satılması gerekiyor. Yüzde 10 20 indirimli kartı satın alacağım diye bu kadar dert çekilmez, alacak arkadaşlara duyurulur.

Yani gerçekten bende eskiden AMD öneriyordum tam bir F/P ürünü diyordum aldım 3 4 bin TL cebimde kaldı diye sevinirken hatalar üst üste geldi sonradan anladım ki para olduktan sonra 3 4 bin TL daha fazla verip daha iyisiin almak lazımmış.

Bahsettiğiniz hataların kartla ilgili olduğunu sanmıyorum. Benim tahminimce donanımsal sorun yaşıyor olabilirsiniz ama bunu deneme yanılma yöntemiyle neden olduğunu bulmalısınız eğer ekran kartından olduğuna eminseniz öncelikle ürün üreticisine yani ASUS'a danışıp yardım, gerekirse servis ve değişim talep etmelisiniz çünkü bu saydıklarınıza benzer kart hatası görmedim duymadım. AMD hatalı driver çıkarır bunun yansımaları Windows içinde olur oyunlardan atma, mavi ekran, grafik hataları vs... Fakat uzun zamandır AMD'nin öyle çok hatalı bir driver ı çıkmıyor sadece 22.10.1 driver'ında bir sorun var RDR2'yi etkileyen bir hata en azından benim bildiğim ama eski driver a dönmek zor değil. Fakat eğer dedikleriniz doğruysa bu AMD'nin hatası olmayacaktır eğer ASUS'a sorunlu bir çip satmadıysalar ki öyle olsa bile bunu yine de ASUS düzeltmek zorunda yani kısacası sizin çatacağınız firma AMD değil ASUS. Ayrıca format atmayı da deneyebilirsiniz fakat BIOS'a girmeme sorunu kafamı karıştırıyor bir ekran kartı buna nasıl sebep olabilir bilmiyorum.

Bahsettiğiniz hataların kartla ilgili olduğunu sanmıyorum. Benim tahminimce donanımsal sorun yaşıyor olabilirsiniz ama bunu deneme yanılma yöntemiyle neden olduğunu bulmalısınız eğer ekran kartından olduğuna eminseniz öncelikle ürün üreticisine yani ASUS'a danışıp yardım, gerekirse servis ve değişim talep etmelisiniz çünkü bu saydıklarınıza benzer kart hatası görmedim duymadım. AMD hatalı driver çıkarır bunun yansımaları Windows içinde olur oyunlardan atma, mavi ekran, grafik hataları vs... Fakat uzun zamandır AMD'nin öyle çok hatalı bir driver ı çıkmıyor sadece 22.10.1 driver'ında bir sorun var RDR2'yi etkileyen bir hata en azından benim bildiğim ama eski driver a dönmek zor değil. Fakat eğer dedikleriniz doğruysa bu AMD'nin hatası olmayacaktır eğer ASUS'a sorunlu bir çip satmadıysalar ki öyle olsa bile bunu yine de ASUS düzeltmek zorunda yani kısacası sizin çatacağınız firma AMD değil ASUS. Ayrıca format atmayı da deneyebilirsiniz fakat BIOS'a girmeme sorunu kafamı karıştırıyor bir ekran kartı buna nasıl sebep olabilir bilmiyorum.

Ya buradan anlatılması zor hocam ancak özelden konuşulup tartışılmalı ve iade hakkım varken uğraşmadan iade etmek istedim format vs BIOS pili çıkarma vs her şeyi denedim ve her şey hariç video izlerken ekran altında garip şeyler oluyordu Twitter ve Facebook üzerinde.

3 ayda 2 tane RX 6800 XT aldım, sorunlar devam ediyor. Her Allah'ın günü çökme oluyor. Biliyorum ki yenisini gene verseler gene hatalar olacak, örnek olarak EA Gaming'in technical ıssues forumlarında gezinin ne demek istediğimi anlarsınız. NVIDIA dengi alacağınız kart kesinlikle yaşattığı sorunlar sebebiyle en azından NVIDIA'nın yarı fiyatına satılması gerekiyor. Yüzde 10 20 indirimli kartı satın alacağım diye bu kadar dert çekilmez, alacak arkadaşlara duyurulur.

:D EA Gaming'in oynadığım tek oyunu F1 ve hiçbir sorun yaşamıyorum açıkçası bu oyunda. Aslında hiçbir oyunda sorun yaşamıyorum.

Alakasız ama RX 6750 XT kullanıyorum hiç çökmedi bir kez galiba sürücü problemi yaşadım onda da DDU ile temizleyip yeni sürücü indirdim sorunsuz kullanıyorum. Tabii herkes benim gibi şanslı olmayabilir ama 6000 serisinde hatalar çok minimal edilmiş olarak görüyorum ve okuyorum.

Ya buradan anlatılması zor hocam ancak özelden konuşulup tartışılmalı ve iade hakkım varken uğraşmadan iade etmek istedim format vs BIOS pili çıkarma vs her şeyi denedim ve her şey hariç video izlerken ekran altında garip şeyler oluyordu Twitter ve Facebook üzerinde.
Hocam bu Amd çip ile alakalı bir durum değil ama olsa bile bu sizin sorununuz değil.. Asus a gönderin kartı sorunu çözsünler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı