RX 6700 XT için hangi işlemci alınabilir?

100101

Kilopat
Merhaba. Yakın zamanda bigisayar toplamayı düşünüyorum. Bu sistemi beğendim. Piyasaya çok hakim değilim ancak bu fiyat bandında performans için en iyi ekran kartı 6700 XT gibi duruyor. Ayrıca sistemdeki anakartın 1 tane M2 SSD yuvası ve 2 ram slotu bulunduğundan yükseltmeyi düşünüyorum.

Tek sorun şu: 6700 XT için i5 12400F mi daha iyi olur R5 5600 mü?

Testlerde çok fazla bir fps farkı yok. Kimileri 12400F derken kimileri R5 5600'den yana. Kararsızım bu yüzden. Yardımcı olursanız sevinirim ve sistem önerisine de açığım.

Merhaba. Yakın zamanda bigisayar toplamayı düşünüyorum. Bu sistemi beğendim. Piyasaya çok hakim değilim ancak bu fiyat bandında performans için en iyi ekran kartı 6700 XT gibi duruyor. Ayrıca sistemdeki anakartın 1 tane M.2 SSD yuvası ve 2 RAM slotu bulunduğundan yükseltmeyi düşünüyorum.

Tek sorun şu: 6700 XT için i5 12400F mi daha iyi olur R5 5600 mü?

Testlerde çok fazla bir FPS farkı yok. Kimileri 12400F derken kimileri R5 5600'den yana. Kararsızım bu yüzden. Yardımcı olursanız sevinirim ve sistem önerisine de açığım.

Tabii ki de AMD Ryzen 5600.

Attığınız sistemde anakart yeterli ama çok iyi değil onun yerine B450M seçmek daha mantıklı. Ve ayrıca sistemin fiyatı biraz fazla, eğer kasa benim için problem değil derseniz;
Bu sistemi alıp işlemciyi yükseltebilirsiniz.

Ryzen 5 5600 genel anlamda daha mantıklık olacaktır.

Attığınız sistemde anakart yeterli ama çok iyi değil onun yerine B450M seçmek daha mantıklı. Ve ayrıca sistemin fiyatı biraz fazla, eğer kasa benim için problem değil derseniz;

Bu sistem daha mantıklı hocam kasayı yine isterse ASUS TUF Gaming yapabilir. Hem biraz daha ucuza almış oluyor.

Evet bu sistem daha mantıklıymış. Son olarak 5600'ü bir süre stok soğutucu ile kullansam sorun olur mu? Hem biraz fazla ısınıyor diyorlar hem malum yaz da geliyor.

Evet bu sistem daha mantıklıymış. Son olarak 5600'ü bir süre stok soğutucu ile kullansam sorun olur mu? Hem biraz fazla ısınıyor diyorlar hem malum yaz da geliyor.
Sorun olmaz kısa süreliğine kullanırsan. Tabii soğutucu alırsan daha iyi olur ama belli bir süre idare edebilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı