Birbirinin muadili işlemciler ancak AMD ekran kartı kullanacağınız için 5600X'i almak daha mantıklı olur. Smart Access Memory teknolojisinden de faydalanırsınız.
En özel fiyatlı gaming bilgisayarlar, kampanyalı ürünler, bilgisayar toplama, ekran kartı, RAM, SSD ve tüm bilgisayar bileşenlerinin en doğru adresi...
En özel fiyatlı gaming bilgisayarlar, kampanyalı ürünler, bilgisayar toplama, ekran kartı, RAM, SSD ve tüm bilgisayar bileşenlerinin en doğru adresi...
Arctic Freezer 34 eSports Intel/ Arctic Freezer 34 eSports DUO Intel/AMD Ryzen Serisi ile Tam Uyumlu 2x Bionix P120mm Fanlı 4x6mm Isı Borulu Kule Tipi İşlemci Soğutucu Alman mühendislerin tasarladığı yüksek soğutma performansına sahip Arctic Freezer 34 eSports DUO kule tipi işlemci...
www.teknobiyotik.com
Ben sıvı soğutucu almanızı öneririm bende bu kullanıyorum Ryzen 5 5600x ile ısısı %50 geçtiğini görmedim. Karar sizindir.
Teknik Özellikler: Radyatör Boyutu 277 x 120 x 38mm Fan Devir Aralığı 200-1800 RPM (120mm), 1000-3000 RPM (40mm) Maksimum Hava Akımı 56,3 CFM Soğutucu Blok...
Yaklaşık 7 aydır 12400F kullanıyorum arkadaşımda da 5600X işlemci var. Güç olarak aynılar bazı oyunlarda 12400F bazı oyunlarda 5600X daha yüksek FPS veriyor ama verimlilik olarak 12. nesilde kesinlikle Intel çok ilerisinde. Misal benim işlemcim oyun sırasında 35 - 40 watt civarı güç çekiyorsa arkadaşımın AMD işlemcisi 65 - 80 watt arası güç çekiyor. Zaten yukarıdaki kıyaslama videosunda da dikkat ederseniz çoğu oyunda 2 kat civarı güç tüketim farkı var. Haliyle arkadaşımın işlemcisi daha çok ısınıyor ve çok daha sesli çalışıyor. Ayrıca Windows 11'de boşta 12400F 2 çekirdeği açık bırakıp diğerlerini kapatıyor bu sayede 5 watt civarı güç tüketiyor ama AMD tarafında 20 Watt'ın altında düştüğünü görmedim.