RX 6700 XT Ryzen 5 5600 sistem Valorant'ta FPS düşmesi oluyor

berkaydhizek

Kilopat
Merhaba, hikayeli oyunlarda FPS düşmesi yaşamazken Valorant oyununda FPS düşmesi yiyorum. Ne yapacağım?
Sistem;
Ryzen 5 5600 CPU.
Sapphire 6700XT GPU.
Kioxia Exceria 1TB SSD.
Team T-Force Vulcan 2x8 3200MHz RAM.
A520M k V2 anakart.
FSP Hyper 650W PSU.
ID-Cooling SE-224-XT işlemci soğutucu.
AOC 23.8 24G2zu 240Hz 0.5ms 2X HDMI DP IPS FHD(1080p) FreeSync Premium monitör.
Oyunlarda yaptığım testler şöyle;

1700569504580.png

Valorant, Unreal Engine tabanlı oyun olduğu için ve Unreal Engine oyunları da shader compile yapılmadığı sürece uyuz davrandığı için FPS düşmeleri normal. Bir süre oyunda vakit geçirin düzelmesi lazım. Ekran kartı sürücüsünü güncellediğinizde/kaldırıp kurduğunuzda bu sürekli böyle devam edecek, haberiniz olsun.

Valorant, Unreal Engine tabanlı oyun olduğu için ve Unreal Engine oyunları da shader compile yapılmadığı sürece uyuz davrandığı için FPS düşmeleri normal. Bir süre oyunda vakit geçirin düzelmesi lazım. Ekran kartı sürücüsünü güncellediğinizde/kaldırıp kurduğunuzda bu sürekli böyle devam edecek, haberiniz olsun.

Önceki sistemim 3060 12GB. Fakat takılma olmuyordu.

Önceki sistemim 3060 12 GB. Fakat takılma olmuyordu.

Sistemden sisteme değişkenlik gösterebiliyor. Genel olarak gördüğüm kadarıyla AMD kartlarda daha yaygın görülüyor Unreal Engine oyunlarında FPS düşmeleri. Sonuç ise bahsettiğim shader compile olayı yüzünden.

İzlediğim şu videoda herhangi bir drop yaşanmıyor ama.

Hocam adam oyunu 1 aydır aynı sürücüyle aynı ekran kartıyla oynuyor olabilir, Shader'lar o sürede bolca cache'lanmıştır ve oyun rahatça oynanır. İnternetteki testlere göre çıkarım yapmayın.

Bu konuyu okuyun, daha iyi öğrenirsiniz:

Hocam adam oyunu 1 aydır aynı sürücüyle aynı ekran kartıyla oynuyor olabilir, Shader'lar o sürede bolca cache'lanmıştır ve oyun rahatça oynanır. İnternetteki testlere göre çıkarım yapmayın.

Bu konuyu okuyun, daha iyi öğrenirsiniz:

Şuan daha iyi anladım. Teşekkürler.

Şu konuya bakarak şöyle bir ayar yaptım. Ne düşünüyorsunuz?

1700571562650.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı