Arkadaşın aldığı bütçede hangi ekran kartı var? RTX3060 değil mi? Şu an siz karşılaştırma yaparken hangi kartla yapıyorsunuz? RTX3070 değil mi? Videolara göre yer yer 6700XT daha güçlü gelmiş yer yer RTX3070. kısacası arkadaş 15 bin bütçeyle RTX3070 sisteme denk bir sistem almış ve şu anki piyasada bedava diyebiliriz fiyatına. NVIDIA tarafında bu fiyata alabileceği sistem RTX3060 olurdu o da zaten 6700XT ile karşılaştırıldığında çöp. Anlatabildim mi?
@Kurabiye Canavari 3070 daha güçlü tamam ama çekirdek sayıları karşılaştırman saçmalık. Farklı mimariye sahip kartların çekirdek sayılarını, frekanslarını karşılaştıramazsın.
Bahsettiğiniz 6700 XT'nin geçtiği oyunlar ise AMD tabanlı AC Valhalla, RE Village gibi oyunlar. Bunları baz almak doğru değil. 6700 XT 3060 Ti rakibidir.
Aekadasin.
Almış olduğu kart RX6700 XT ekran kartlı bir kasa 3060 degilonun muhabbeti yapıldı ve gecti, indirimdeyken almamış olsaydı 3060 mantıklı olurdu. 3070 ile kiyaslamamin sebebi sizin inatla denk demeniz yani eşit diyorsunuz bende diyorum çekirdek sayısı bant genişliği vs ortada ayrıca AMD oyunlarda daha baskın bir kart kabul ama hal böyle iken bu kıyaslamada çoğunlukla geri düşmesine nasıl "denk" kelimesini kullanabiliyorsunuz?
Bu söylediklerinin hepsine katılıyorum sadece çekirdek sayılarını sen kafadan salliyorsun dedikleri ve 3070 ile denk tuttukları için biraz tepki gösterdim yazdıklarının hepsinde dogrusun. Ha bir de mimari yapıları aynı demislerdi.
Hala niye indirimi karıştırıyorsun sen? O sistemi 15 bine almış değil mi? 15 bine NVIDIA tarafında ne alabilirdi? 3060. RX 6700 XT 3060'ı ezip geçiyor mu? Geçiyor. 3070'e hatrı sayılır derece yakın AMD tabanlı oyunlarda geçiyor mu? Evet. Hala neyin tantanasını yapıyorsun? @kino arkadaşımın dediği şey de doğru ayrıca 10 oyunun 5'inde 6700XT önde gelip diğer kalan 5'inde 3070 geçiyorsa bu kartlara "denk" diyebiliriz. Özellikle 15 bin lira gibi bir paraya 6700XT sistem bulunmaz nimet demektir. Hala yazım yanlışların ve saçma tavırlarınla neyi kanıtlamaya çalışıyorsun dostum sen? Yeterince açıklayıcı anlattım.
Konu sahibi ikisi arasında kaldığını söylemişti 3060 muhhabeti oradan çıktı ayrıca üsluba biraz dikkat edersek sevinirim. Ben RX 6700 XT kötü bir kart demedim 10 oyundan 3'ünde önde 7'sinde gerideyse denk değildir denk olmadığı oyunların ekran görüntüsünde alıp yukarıda yapmış olduğum yorumumun içine koymustum, tabii sen her şeyi görmezden geldigin gibi onu da görmedin. Zaten size göre mimari yapıları aynı çekirdek sayısı da aynı diğer kalan şeylerde aynı her şey aynı yani.3070 değil 3060 Ti ile eşit bir kart.
Adamakıllı 3060 Ti sistemler 20 bin lira civarı indirimlerle 18'e düştüğü oluyor. Arkadaşın aldığı "15.000" bütçede yine 6700XT tartışmasız oluyor. Hadi boş veriyorum 3070'i çünkü o muhabbeti anlayacak kapasitede olmadığını anladım da RX 6700 XT 3060 Ti'dan yine daha iyi ve önde bir GPU konu sahibi şu an 3060 Ti almaya kalksa vereceği en minimum fiyat 20 bin Türk lirası. Üstelik 3060 Ti RX 6700 XT'dan daha kötü olduğuna göre hala neyi savunuyorsun?
Zaten size göre mimari yapıları aynı çekirdek sayısı da aynı diğer kalan şeylerde aynı her şey aynı yani.
Yazmayı da bilmiyor, okumayı da bilmiyor tam çıldırmalık.Ha bir de mimari yapıları aynı demişlerdi.
NVIDIA'nın çekirdek sayıları ile AMD'nin çekirdek sayılarını karşılaştırmak iyiymiş sanırsın ikisi de aynı çekirdekleri ve mimariyi kullanıyor.
Çok da gerekli değil, zaten biraz hafif her oyunda "darboğaz" yaşayacak (500 FPS'teİyi yaptın yalnız 1080P'de kullanacaksan 5500'ü elden çıkarıp 5600 takarsın. Bu fiyata 3060/6600 XT sistem ancak bulunuyor şu anda.