RX 6700 XT sistem Corsair 550W PSU ile çalışır mı?

Overclocka niye izin vermesin? Yeterli fazlasıyla. Forumun sistem ihtiyacından +200 W fazla veren PSU fantezisi var. Ki zaten bilseler bu PSU onu da karşılıyor.
6700XT için önerilen 650 W diye biliyorum, OC yapıldığında diğer bileşenlerle beraber o değere ulaşırsa diye demiştim. Teşekkürler aydınlattığınız için.

Verir sıkıntı yok. 6700 XT'ye taş çatlasın 250W çektirsin OC ile, ekran kartını da atıyorum RTX 4070'e yükseltse yine kurtarır.
Teşekkürler aydınlattığınız için.

6700XT için önerilen 650 W diye biliyorum, OC yapıldığında diğer bileşenlerle beraber o değere ulaşırsa diye demiştim. Teşekkürler aydınlattığınız için.
Önerileni garanti olsun diye 2 tık fazla söylüyorlar. Pratikte sistemin ne kadar güç ihtiyacını ve kullanacağın PSU'yu bildikten sonra önemi yok.

Teşekkürler aydınlattığınız için.

Modelden modele değişiyor o gereksinim. Red Devil için 700W istiyorlar mesela. Bence yeterince kaliteli ise 550W bir güç kaynağı bile besleyebilir. Garanti olsun diye hep bir gömlek üzerini söylüyorlar ve aslında haklılar çünkü transient spike denilen bir mevzu var ekran kartları anlık olarak normal güç tüketimlerini ikiye katlayabiliyorlar. Anladığım kadarıyla ucu ucuna yeten güç kaynaklarında reset yeme olayına bu sebep oluyor.

Ayrıca daisy chain mevzusu var ondan uzak durmanızı tavsiye ederim her 8-pin girişine ayrı kablo uzatın şöyle üstün çizim yeteneklerimle nasıl bağlamanız gerekiyor göstereyim:
daisychain.png

Yukarıdaki gibi tek kablodan uzatma yaparsanız daisy chain yapmış oluyorsunuz, öyle yapmayın, tek kabloya bindiriyorsunuz tüm yükü.

Modelden modele değişiyor o gereksinim. Red Devil için 700W istiyorlar mesela. Bence yeterince kaliteli ise 550W bir güç kaynağı bile besleyebilir. Garanti olsun diye hep bir gömlek üzerini söylüyorlar ve aslında haklılar çünkü transient spike denilen bir mevzu var ekran kartları anlık olarak normal güç tüketimlerini ikiye katlayabiliyorlar. Anladığım kadarıyla ucu ucuna yeten güç kaynaklarında reset yeme olayına bu sebep oluyor.

Ayrıca daisy chain mevzusu var ondan uzak durmanızı tavsiye ederim her 8-pin girişine ayrı kablo uzatın şöyle üstün çizim yeteneklerimle nasıl bağlamanız gerekiyor göstereyim:
Eki Görüntüle 1773336

Yukarıdaki gibi tek kablodan uzatma yaparsanız daisy chain yapmış oluyorsunuz, öyle yapmayın, tek kabloya bindiriyorsunuz tüm yükü.
Ben tek kablo şeklinde kullanıyorum bir sıkıntı olmadı henüz, kullandığım PSU Corsair CV750. Şimdi sizce PSU'ya da ekran kartı (RX 6750 XT) patlayabilir mi başka kablo da yok PSU değiştirmeli miyim?

Ben tek kablo şeklinde kullanıyorum bir sıkıntı olmadı henüz, kullandığım PSU Corsair CV750. Şimdi sizce PSU'ya da ekran kartı (RX 6750 XT) patlayabilir mi başka kablo da yok PSU değiştirmeli miyim?

Kartınızın çektiği gücü bilmeden yeterli mi değil mi söylemek zor. Benim kartım stok 203W çekiyor, +15 güç verdiğimde 230W çekiyor. Üzerine OC yapsam 250W bulur çok rahat.

Tek 8-pin kablosundan 300W verebilecek güç kaynakları var ama genelde standart rakam kablo başına 150W. Kaldırsa bile kablo ısıdan degrede oluyor olabilir, sorunsuz taşıyorda olabilir, söylediğim gibi kontrol etmeden bilinmez.

Eki Görüntüle 1773336

Benim PSU üstte gösterdiğin gibi sorun olur mu?

Dosya Ekleri

• 20230509_142140.jpg
    20230509_142140.jpg
    129,5 KB · Görüntüleme: 25
Benim PSU üstte gösterdiğin gibi sorun olur mu?

İkinci bir kablo yoksa zaten bir seçeneğiniz yok. Sorun olmuyorsa ona göre tasarlamışlardır kabloyu zaten ama ileride 300W üzeri güç çeken bir ekran kartı alırsanız o güç kaynağını değiştirmeniz gerekecek şimdiden uyarayım ben.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı