RX 6700 XT sistemde işlemci değişirse darboğaz azalır mı?

sado01

Decapat
Merhaba hocam direkt konuya gireyim. Bende AMD Radeon RX 6700 XT ve Ryzen 5 5500 var darboğaz sorunu olduğunu yeni öğrendim ve tam olarak hangi parçayı değiştirirsem darboğaz gider? Mesela Ryzen 5 5600X yapsam darboğaz kalkar mı? Yoksa RX6750 falan mı yapmam lazım? Ve tam olarak hangi parça darboğaz yapıyor onu tam anlayamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözünürlüğü yapay olarak AMD uygulamasından yükseltebilirseniz, düzelecektir. Hangi çözünürlükte kullanıyorsunuz?
Ben R5 5600X ile RX 7700XT modelini FULL HD çözünürlükte uzun süre kullandım. Ciddi bir darboğaz yaşamamıştım.

Merhaba hocam direkt konuya gireyim. Bende AMD Radeon RX 6700 XT ve Ryzen 5 5500 var darboğaz sorunu olduğunu yeni öğrendim ve tam olarak hangi parçayı değiştirirsem darboğaz gider? Mesela Ryzen 5 5600X yapsam darboğaz kalkar mı? Yoksa RX6750 falan mı yapmam lazım? Ve tam olarak hangi parça darboğaz yapıyor onu tam anlayamadım.

Hocam darboğazın göze batacak kadar olacağını sanmıyorum. R5 5600 ile RX 7600 XT kullanıyorum. Hiç darboğaz sorunu olmuyor. 7600 XT ile Ryzen 3 2200G kullandığımda felaket darboğaz gördüm. Şu an 400 FPS oynadığım Valorant'ı o şekilde 100 120 FPS donarak oynatıyordu.

Darboğaz çok, çok az olur. Sen ne gibi bir sorun yaşıyorsun?

Hocam 1 saat ban vardı kusura bakmayın yazamadım işlemci çok ısınıyor bazı oyunlarda ekran kartı ve işlemci aynı hızda çalışıyor bu da performans düşürüyor drop giriyor.

Çözünürlüğü yapay olarak AMD uygulamasından yükseltebilirseniz, düzelecektir. Hangi çözünürlükte kullanıyorsunuz?
Ben R5 5600X ile RX 7700XT modelini Full HD çözünürlükte uzun süre kullandım. Ciddi bir darboğaz yaşamamıştım.

Deneyim hocam 1080p de oynuyorum ben.

Hocam darboğazın göze batacak kadar olacağını sanmıyorum. R5 5600 ile RX 7600 XT kullanıyorum. Hiç darboğaz sorunu olmuyor. 7600 XT ile Ryzen 3 2200G kullandığımda felaket darboğaz gördüm. Şu an 400 FPS oynadığım Valorant'ı o şekilde 100 120 FPS donarak oynatıyordu.

Hocam çok ısınıyor diye söylemiştim bir de bazen drop giriyor.

Isınıyor ise bakım zamanı gelmiştir.
Termal macun yenileyebilirsin. İstersen bütçe çıkar ise soğutucu alabilirsin.

Hocam 1 yıl geçti alalı bilgisayarı ara sıra fanları vesaire temizliyorum gerek var mı macuna bilmiyorum 1000-1500 TL bandında önerdiğiniz soğutucu var mıdır?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı