RX 6700 XT sistemde LoL oynarken anlık donmalar oluyor

• Konuyu başlatan iPunch
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 526

iPunch

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar sizinle bir problemimi paylaşmak istiyorum fakat sizden cevap gelmeden önce hem sistemimi hem de kasma problemi için daha önce denediğim yöntemlerden bahsedeceğim. Ayrıca bu kasma problemini başka bir oyun oynamadığım için diğer oyunlarda yaşanıp yaşanmadığını da bilmiyorum.

Sorun: League of Legends oynarken oyun için ping ve fps değerleri normal gösterdiği halde anlık (saniyelik) bir donma oluyor.

Sistem Özelliklerim;
  • AMD Ryzen 5 5600 İşlemci
  • ASUS AMD Radeon RX 6700 XT
  • ASUS B450M-DRAGON
  • (2x) V-ENGEANCE LPX RAM 8GB
  • Kingston M2 500GB SSD (SSD'de sadece LoL olduğu için bomboş, dolu değil.)

Daha Önce Uyguladığım Çözüm Yolları;
  • Anakart Bios güncellemesi yaptım
  • Ram ve Ekran Kartını söküp yuvalarını temizleyip tekrar yerine taktım
  • Windows 10 ve 11 olmak üzere her iki işletim sistemini kurup denedim.
  • LoL'ü silip tekrardan indirerek denedim.
  • LoL grafik ayarlarını en düşüğe aldım.
  • PFS'ye sınır koydum.

Bu yaptığım yolları denediğim halde hiçbir şekilde anlık kasmayı/donmayı düzeltemedim. Aranızda buna sebep olacak sorunu bilen varsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar sizinle bir problemimi paylaşmak istiyorum fakat sizden cevap gelmeden önce hem sistemimi hem de kasma problemi için daha önce denediğim yöntemlerden bahsedeceğim. Ayrıca bu kasma problemini başka bir oyun oynamadığım için diğer oyunlarda yaşanıp yaşanmadığını da bilmiyorum.

Sorun: League of Legends oynarken oyun için ping ve FPS değerleri normal gösterdiği halde anlık (saniyelik) bir donma oluyor.

Sistem Özelliklerim;
  • AMD Ryzen 5 5600 İşlemci
  • ASUS AMD Radeon RX 6700 XT
  • ASUS B450M-Dragon
  • (2x) V-ENGEANCE LPX RAM 8 GB
  • Kingston M.2 500GB SSD (SSD'de sadece LoL olduğu için bomboş, dolu değil.)

Daha Önce Uyguladığım Çözüm Yolları;
  • Anakart BIOS güncellemesi yaptım
  • RAM ve Ekran Kartını söküp yuvalarını temizleyip tekrar yerine taktım
  • Windows 10 ve 11 olmak üzere her iki işletim sistemini kurup denedim.
  • LoL'ü silip tekrardan indirerek denedim.
  • LoL grafik ayarlarını en düşüğe aldım.
  • PFS'ye sınır koydum.

Bu yaptığım yolları denediğim halde hiçbir şekilde anlık kasmayı/donmayı düzeltemedim. Aranızda buna sebep olacak sorunu bilen varsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Anlık takılma genellikle RAM veya sıcaklıklar yüzünden olur. MSI Afterburner ile değerleri atabilir misiniz?

En düşüğe almak çözmez, aksine ekran kartı ve işlemci kullanımını minimum seviyeye indireceği için bu ihtimali arttırabilir. Sistem özellikleri yüksekken de aynı sorunu yaşıyor musunuz?
Evet her ikisinde de denedim. En yüksek ayarları çok çok rahat kaldıracak bir pc topladığım için ondan olduğunu sanmıyorum ama ben genede ne olur ne olmaz bu iki seçeneğide denedim.

Ekran kartı driverin güncel mi? Diğer oyunlarda aynı sorunu yaşıyor musun?
Yazmayı unutmuşum ama ekran kartı driver'ıda güncel. Buda maalesef bir fayde göstermedi.

Anlık takılma genellikle RAM veya sıcaklıklar yüzünden olur. MSI Afterburner ile değerleri atabilir misiniz?
İlk aklıma gelen yol buydu ama ısı değerleri normal.

Evet her ikisinde de denedim. En yüksek ayarları çok çok rahat kaldıracak bir pc topladığım için ondan olduğunu sanmıyorum ama ben genede ne olur ne olmaz bu iki seçeneğide denedim.

Yazmayı unutmuşum ama ekran kartı driver'ıda güncel. Buda maalesef bir fayde göstermedi.

İlk aklıma gelen yol buydu ama ısı değerleri normal.
HDD mi kullanıyorsunuz SSD'mi?

Evet her ikisinde de denedim. En yüksek ayarları çok çok rahat kaldıracak bir PC topladığım için ondan olduğunu sanmıyorum ama ben gene de ne olur ne olmaz bu iki seçeneğide denedim.

Yazmayı unutmuşum ama ekran kartı driver'ıda güncel. Bu da maalesef bir fayde göstermedi.

İlk aklıma gelen yol buydu ama sıcaklık değerleri normal.

Memtest86 indirin bir bakalım sorun çıkacak mı? Sorun çıkmazsa bile sağlamlığından emin olduğunuz bir RAM ile deneyin. RAM ısınma sorunu olabilir çok yıpranmış RAM'ler de görülebilir

Memtest86 indirin bir bakalım sorun çıkacak mı? Sorun çıkmazsa bile sağlamlığından emin olduğunuz bir RAM ile deneyin. RAM ısınma sorunu olabilir çok yıpranmış RAM'ler de görülebilir

Sistem özelliklerinde de belirtmiştim M2 SSD kullanıyorum ve %10'u dolu.

PC'yi yeni topladım. Yeni her parça sıfır ve çok kullanılmadı. Memtes86 programı nedir? Daha önce hiç kullanmadım.

Sistem özelliklerinde de belirtmiştim M.2 SSD kullanıyorum ve %10'u dolu.

PC'yi yeni topladım. Yeni her parça sıfır ve çok kullanılmadı. Memtest86 programı nedir? Daha önce hiç kullanmadım.

Oyunlarda anlık takılmanın 3 temel sebebi vardır dostum. Sıcaklık değerleri, Kullanılan depolama birimi ( M.2 SSD) ve son olarak en büyük sebep RAM'lerdir. Bilgisayarı sıfır toplaman hiçbir anlam ifade etmiyor emin olabilirsin. Memtest86 uygulaması RAM'lerde hata olup olmadığına bakacak.

Sistem özelliklerinde de belirtmiştim M2 SSD kullanıyorum ve %10'u dolu.

PC'yi yeni topladım. Yeni her parça sıfır ve çok kullanılmadı. Memtes86 programı nedir? Daha önce hiç kullanmadım.
Fps sabitlemeyi denedim demişsin bu arada monitörünü görüntü ayarlarından 144 HZ olarak ayarladın mı?

Son düzenleme:
Oyunlarda anlık takılmanın 3 temel sebebi vardır dostum. Sıcaklık değerleri, Kullanılan depolama birimi ( M.2 SSD) ve son olarak en büyük sebep RAM'lerdir. Bilgisayarı sıfır toplaman hiçbir anlam ifade etmiyor emin olabilirsin. Memtest86 uygulaması RAM'lerde hata olup olmadığına bakacak.

Fps sabitlemeyi denedim demişsin bu arada monitörünü görüntü ayarlarından 144 HZ olarak ayarladın mı?

*Anlıyorum. Bu söylediğin programı güvenli şekilde indirebileceğim bir link verebilir misin?

*Monitörümü henüz yükseltemedim. 60FPS monitörüm var. O da zaten maksimumu olan 60FPS'ye ayarlı.

*Tüm sıcaklık değerlerini kayıt altında tutan yada bu değerleri sürekli ekranda gösteren bir program var mı (güvenilir)

*Anlıyorum. Bu söylediğin programı güvenli şekilde indirebileceğim bir link verebilir misin?

*Monitörümü henüz yükseltemedim. 60FPS monitörüm var. O da zaten maksimumu olan 60FPS'ye ayarlı.

*Tüm sıcaklık değerlerini kayıt altında tutan yada bu değerleri sürekli ekranda gösteren bir program var mı (güvenilir)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Şu videoyu izlemeniz yeterli olacaktır.

Msi Afterburner uygulamasını indirebilirsiniz.

Flash Belleğinizde önemli uygulama varsa dikkat edin flashın içindeki veriler silinecek.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı