RAM hatası var dosyalarında sadece. Sorun RAM'lerdedir her ne kadar Memtest bir şey bulamamış olsa da.
Anlıyorum, ancak RAM'ler yeniler ve ayrıca hem Corsair RAM'lerde hem de Kingston Fury marka RAM'lerde bu hatayı aldım. Şu an Fury marka RAM'ler takılı. Tekrar Memtest'i çalıştıracağım ve yine bir hata çıkmamasına karşın, bu durumu satıcıya nasıl kanıtlayabilirim? Fury marka RAM'leri Amazon'dan almıştım. Ek olarak sorun anakart RAM slotlarında olabilir mi?
RAM hatası var dosyalarında sadece. Sorun RAM'lerdedir her ne kadar Memtest bir şey bulamamış olsa da.
Anlıyorum, ancak RAM'ler yeniler ve ayrıca hem Corsair RAM'lerde hem de Kingston Fury marka RAM'lerde bu hatayı aldım. Şu an Fury marka RAM'ler takılı. Tekrar Memtest'i çalıştıracağım ve yine bir hata çıkmamasına rağmen, bu durumu satıcıya nasıl kanıtlayabilirim? Fury marka RAM'leri Amazon'dan almıştım.
Siz önce BIOS versiyonunu kontrol edin. Güncel değilse güncelleme yapın. Genelde güncellemeler RAM'lerle alakalı sorunları düzeltiyor. Daha sonra dediğim gibi Memtest ile test yapın. Bu arada flash bellek ile çalışan Memtest'i söylüyorum bunun bir de masaüstünde çalışanı var o iyi değil.
Merhaba. Söylediklerinizi kontrol ettim ve evet, sanırım problemi bulmuş olduk. Ancak, konuşmak için henüz erken; bu konuda olabildiğince fazla şey öğrenmek istiyorum. Öncelikle, BIOS'UMA güncelleme gelmişti. Güncellemeden önce, BIOS pili çıkararak BIOS'u sıfırladım ve ardından güncellemeyi yaptım.
Güncelleme yapıldıktan sonra hazırladığım Memtest86 (Free) diskini kullanarak sistemi boot ettim ve 2x16 GB'lık [Aynı marka ve model olan Kingston Fury 3200 Mhz CL16 Ram, her biri ayrı ayrı satın alınmış (ki burası önemli)] RAM'leri birlikte teste tabii tuttum. Fotoğraflarda da eklediğim üzere, 4 saat 33 dakika süren test sonucunda yazılım hiçbir hata vermedi ve testi geçti. Daha önce de bu testi yapmış olmama rağmen ve bir hata almamış olmama rağmen, sürekli mavi ekran hataları almaya devam etmem nedeniyle testi tekrar etmeye karar verdim.
Bu defa Memtest86 (Pro) ile sistemi boot ettim ve bu sefer bir sorunla karşılaştım. Ve anladığım kadarıyla, Memtest86 (Pro) versiyonunun (XMP - AMD'de D.O.C.p.) Desteği olduğunu düşündüğümden dolayı bir sorun yaşandı (bu konuda deneyimli bir arkadaşımızın fotoğraflara bakarak incelemesini rica ediyorum). Çünkü, Free versiyonunda yapılan testte RAM'lerin ayrı ayrı satın alınmış olmasının bir sorun oluşturmadığı görüldü. Ancak, Pro versiyonla yapılan testte bu RAM'lerin ayrı ayrı ve birlikte teste tabii tutulduğunda iki durumda da hata verdi. İki test arasındaki fark ise (Pro versiyon ile hem ikisi birlikte hem ayrı ayrı test edilmesinin farkının hata sayısı olduğunu fotoğraflarda görebilirsiniz): Bozuk olduğunu tespit ettiğim RAM, tek başına test edildiğinde 4 hata verirken, diğer sağlam RAM ile birlikte test edildiğinde bu durum 1 hata idi. Olayı bu şekilde açıklamamın yanı sıra, şimdi siz değerli forum üyelerine birkaç sorum var:
1. ASUS Prime A520M-A II 4800MHz(OC) DDR4 soket AM4 anakartıma uyumlu OC kullanmayacağım şekilde, yani 3200 XMP ile kullanabileceğim bir 64 GB (4x16 GB) RAM tavsiyesi olan var mı? Yoksa 2 adet Dual kit (2x16) kullanabilir miyim ki %99 bu böyle sanıyorum 4x16 ya denk gelmedim bir kiti B2 ve A2'ye takarken 2.kiti B1 ve A1'e takmış oluruz, aynı marka aynı model RAM'ler? Bu konuda sorun olur mu? Kit olayı bu kadar önemli mi? Nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz? Elimde sağlam 1x16 RAM kalmış bulunuyor şu an sadece ve bu bana yeterli değil.
2. şu an elimde bulunan bu 2 RAM belleği farklı satıcılardan biri Nepal bilişim, diğeri ise ince hesap. Arızalı RAM'i garantiye vermek istiyorum ancak hangi RAM'in hangi satıcıdan alındığını bulamıyorum. İnce hesap tarafından bana bir e-arşiv faturası gönderildi ancak hangi RAM olduğunu tespit edemedim. Nepal bilişim'den de e-fatura istendi. Sadece bozuk RAM'in kutusunun arkasında gerekli belge ve kılavuzlara
www.koyuncu.com.tr/tr/belgeler linkinden ulaşabilirsiniz yazıyor onun dışında bir şey yok.
3. hangi satıcıdan aldığımı tespit edersem, garanti süreci nasıl işler? Bu konuda tecrübesi olan var mı?
Şimdiden çok teşekkür ederim. Uzun oldu ancak kusura bakmayın.
İlgili görseller: