Eski SATA SSD'imi çıkarıp, yeni SSD mi takmam gerek, yeni SSD ile sistem açılmaz değil mi direkt, Windows 10 yeni SSD nasıl kurarım?
-Hayır çıkartmana gerek yok. M2 yuvası ayrı tak oraya geç iki disk olur makinada. Özellikle çıkartmak istemiyorsan kalsın.
--Yeni SSD ile boot edemez orjinal hali ile açacaktır. Donanımları takıp windows iso indirip, Usb ye yazacaksın sonra format atacaksın. Orada disk 0 bölüm 1 - 2 - 3 --- disk 2 bölüm 1 2 3 diye bir çok disk olur hepsini sileceksin 2 tane disk oldugu için 2 disk kalacak onları önce biçimlendir sonra formatla 2 tb olan yeri şeç ileri de hiç format atmadıysan telefondan youtubede aç bitane format videosu izleyerek atarsın. Yıllar önce öyle yapmıstım hey gidi 15 - 16 sene olmustur.
SSD'yi iki depo olarak bölmek gerekli bir işlem mi?
-- Hayır istiyorsan hiç bölme istersen 5 parçaya böl sana kalmış. bir esprisi yok. Mantığı bilgisayara virüs vs girmeden format atarsan oradaki dosyaları uçurmamak daha farklı şeyleri de varda gereksiz detay.
Ekran kartımı hiç kendim takıp çıkarmadım, nasıl yaparım?
-- Büyük ihtimalle kasaya vidalıdır. Vidayı sök ekran kartının altında tırnak vardır ona basıyorsun ekran kartını soketten ayırıyor sonra alırsın. Basmadan tırnaga alma sokete yada karta zarar verirsin.
Eski termal macunu silmek için yapılan bir bez vs önerisi var mıdır?
-- eskiden alkollü mendilimsi birşey çıkardı macunlardan artık çıkmıyor. Çöpe atılacak bez yada kalın havlu peçeteyi nemlendir üstündeki macunu al geç çok bir olayı yok.
Bu kadar şeyi soruyorsan hiç yapmadın. Bilen bir arkadaşın varsa çağır o yapsın izle yok kendime güveniyom dersen. youtubeden önce video olarak izle ne yapıldığını.