RX 6700 XT sisteme yeni SSD ve RAM takıp macun yenilemek

Acemi Kaşif

Kilopat
Bilgisayarım masaüstü. Kasam: Dark N10 Pro.

Anakartım: Prime B450M K

Güç kaynağım 750W.

Ekran kartım: Radeon RX 6700 XT.

İşlemcim: Ryzen 5 5600X.

Yeni aldığım RAM: G.Skill Ripjaws V F4-4000C18D-32gvk Memory module 32 GB 2 X 16 GB DDR4 4000 MHz.

Yeni aldığım SSD: Western Digital 2TB WD mavi SN580 NVMe dahili katı hal sürücüsü SSD - Gen4 X4 PCI-e 16Gb/s, M.2 2280, 4.150 MB/s'ye kadar - WDS200T3B0e.

Eski termal macunum: Kyronaout bear falan bir şey adındaydı. Yeni aldığım termal macun Arctic 6 gibi bir isimdeydi.

Eski SATA SSD'imi çıkarıp, yeni SSD mi takmam gerek, yeni SSD ile sistem açılmaz değil mi direkt, Windows 10 yeni SSD nasıl kurarım?

SSD'yi iki depo olarak bölmek gerekli bir işlem mi?

Ekran kartımı hiç kendim takıp çıkarmadım, nasıl yaparım?

Çiviler için mıknatıslı tornavida önerir misiniz?

Eski termal macunu silmek için yapılan bir bez vs önerisi var mıdır?

Eski SATA SSD'imi çıkarıp, yeni SSD mi takmam gerek, yeni SSD ile sistem açılmaz değil mi direkt, Windows 10 yeni SSD nasıl kurarım?

-Hayır çıkartmana gerek yok. M2 yuvası ayrı tak oraya geç iki disk olur makinada. Özellikle çıkartmak istemiyorsan kalsın.

--Yeni SSD ile boot edemez orjinal hali ile açacaktır. Donanımları takıp windows iso indirip, Usb ye yazacaksın sonra format atacaksın. Orada disk 0 bölüm 1 - 2 - 3 --- disk 2 bölüm 1 2 3 diye bir çok disk olur hepsini sileceksin 2 tane disk oldugu için 2 disk kalacak onları önce biçimlendir sonra formatla 2 tb olan yeri şeç ileri de hiç format atmadıysan telefondan youtubede aç bitane format videosu izleyerek atarsın. Yıllar önce öyle yapmıstım hey gidi 15 - 16 sene olmustur. :D

SSD'yi iki depo olarak bölmek gerekli bir işlem mi?

-- Hayır istiyorsan hiç bölme istersen 5 parçaya böl sana kalmış. bir esprisi yok. Mantığı bilgisayara virüs vs girmeden format atarsan oradaki dosyaları uçurmamak daha farklı şeyleri de varda gereksiz detay.

Ekran kartımı hiç kendim takıp çıkarmadım, nasıl yaparım?

-- Büyük ihtimalle kasaya vidalıdır. Vidayı sök ekran kartının altında tırnak vardır ona basıyorsun ekran kartını soketten ayırıyor sonra alırsın. Basmadan tırnaga alma sokete yada karta zarar verirsin.

Eski termal macunu silmek için yapılan bir bez vs önerisi var mıdır?

-- eskiden alkollü mendilimsi birşey çıkardı macunlardan artık çıkmıyor. Çöpe atılacak bez yada kalın havlu peçeteyi nemlendir üstündeki macunu al geç çok bir olayı yok.

Bu kadar şeyi soruyorsan hiç yapmadın. Bilen bir arkadaşın varsa çağır o yapsın izle yok kendime güveniyom dersen. youtubeden önce video olarak izle ne yapıldığını.

Yardım için teşekkürlerr, parçalar adresime gelsin, artık bir şekilde yapmanın yolunu bulmaya çalışcam, aslında geçmişte 1 defa flaş bellek ile format attım, fakat kusurlu format atıp bir şeyleri+performansı bozdum gibi hissettim, sonra tanıdık+güvendiğim bir bilgisayarcıya götürüp düzelttirdim,

arada bütün bunları kendim yapabilmeyi hayal ediyom, ama bozulan parçayı tekrar alamadığım için risk alma özgüvenim çok yok 😂

Çokta şey değil, İlk formatı atarken diskleri formatlamamıştım 2 os vardı makinada. kurcalamadıkça öğrenemezsin(Tornavidayı al dal demek değil :D ) ama güzel zamanlardı açılacak mı açılmayacak mı bu sefer neyi unuttum. diye düşünmek :D çocukluk dönemim geldi aklıma. Burayada yazmışımdır büyük ihtimalle bilgisayar açılmıyor diye :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı