RX 6700 XT sisteme yükseltme önerisi

@Abu Thabit Koghony Hocam elinizdeki parçaları satmak isterseniz forumda konu açıp beni etiketleyebilirsiniz.
Bende DDR3'den DDR4 sisteme geçiş yapacağım, belki sizin parçalarınızı alabilirim (sadece anakart konusunda emin değilim).
Referans olması açısından;
Hocam kesin karar verirsem sizinle iletişime geçeceğim.

@Abu Thabit Koghony Erken DDR6 çıkınca ben upgrade ederim ancak. Bu sistem daha 3 yıl gider. 3 yıldır da kullanıyorum. Ciddi bir CPU kazanımı elde etmek istiyorsan en az 7000 serisi 3D modelleri ve 9000 serisi 3D modellerine geçmen lazım. Ancak bu işlemcilerde farkını 1080P ve en güçlü kart kombinasyonunda ortaya çıkarıyor. Bu işlemcileri alıp 6700 XT ile kullanmak FPS olarak çok artış sağlamayacak. Daha güçlü kart gerekiyor, o kartları da 1080P de kullanmak mantıksız oluyor.
Hocam, bekleyipte yeni bir PC fiyatına yükseltme yapmak istemediğim için DDR5’i düşündüm. Ancak, şu an DDR5’e geçmek yerine bir süre daha DDR6’nın çıkmasını bekleyip, sonrasında upgrade yapmak da mantıklı görünüyor. Ama ben, elimdeki bütçeyle yavaş yavaş yükseltme yapmayı planlamıştım. İlk olarak, mevcut sistemime DDR5 RAM ve uyumlu bir anakart ekleyerek performansımı artırmayı düşünüyorum. Ekran kartını ise ilerleyen zamanlarda iyileştirmeyi planlıyorum. Şu anki sistemim zaten dediğiniz gibi gayet yeterli, bu yüzden uzun vadeli bir yükseltme yapmak daha mantıklı gibi geliyor. Yine de kararsız kaldım. Şu anki sistemim her oyun için yeterli ve ileriye dönük süresi de uzun, ama ekran kartından önce DDR5’e geçmek istiyorum. DDR6 için 2025 sonuna veya seneye ilk denemelerinin olacağını söylüyorlar. Tam olarak pazara girmesi 2028 ortalarını bulur -en azından- diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
daha yeni bir sisteme geçmek istediğimden elimdeki bütçe sebebiyle bu kadar oluyor, bende halen düşünüyorum. Pek emin olamadım.

Sağolun hocam teşekkür ederim. Ayrıca SSD konusunda PCIe 5.0 mühim mi? Sanırım ikiside PCIe 4.0 destekliyor? 5.0 ile arasında ne kadar fark var?
Anakart olarak 4 slotlu olduğu için bütçeyi biraz daha genişletip ASRock alabilirim.
SSD elinizde olanı kullanırsınız , ASRock modelinde PCIE5 SSD desteği var 1 slotta, fiyatları uçuk ama ilerde düşünce alırsınız. Çok mühim değil, oyun konusunda da fark minimum ama fiyatları uygun olursa ilerde geçmek mantıklı olur. Gen5 desteğinden ziyade anakart genel anlamda kaliteli, size bir sıkıntı çıkarmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı