Çözüldü RX 6700 XT ve R5 5600 sistem bozuk şekilde mavi ekran veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhaba, 2. el toplayıp dün kurulumunu yaptığım bilgisayarda test için PUBG yükledim ve ekran kartı kullanımının sürekli oynadığını gördüm. %80-%99 arası oynuyor ama 99 sabit kalmıyor. Daha bilgisayarı kasaya kurmadım, uzay sistemde deniyorum. Sorun ne olabilir?

Ve bazen mavi ekran hatası alıyorum. Mavi ekran bozuk görüntü şeklinde geliyor, 5'e 6'ya bölünmüş şekilde.

Sistem;
ASUS Prime B450M- II k
PowerColor RX 6700 XT.
Ryzen 5 5600 (stok fan)
G.Skill 16x2 3600MHz.
FSP 650W PSU.
Monitörüm denemelik 31 inç 75Hz bir monitör, Xbox Series S için kullanıyordum.

Merhaba, 2. el toplayıp dün kurulumunu yaptığım bilgisayarda test için PUBG yükledim ve ekran kartı kullanımının sürekli oynadığını gördüm. %80-%99 arası oynuyor ama 99 sabit kalmıyor. Daha bilgisayarı kasaya kurmadım, uzay sistemde deniyorum. Sorun ne olabilir?

Ve bazen mavi ekran hatası alıyorum. Mavi ekran bozuk görüntü şeklinde geliyor, 5'e 6'ya bölünmüş şekilde.

Sistem;
ASUS Prime B450M- II k
PowerColor RX 6700 XT.
Ryzen 5 5600 (stok fan)
G.Skill 16x2 3600MHz.
FSP 650W PSU.
Monitörüm denemelik 31 inç 75Hz bir monitör, Xbox Series S için kullanıyordum.
@claus hala aktifseniz yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Son düzenleme:
Çözüm
Tahmin ettiğim gibi RAM'de sorun var. Şimdi ilk iş tek RAM takılı olacak şekilde Memtest yap yine. Sorun bulursa o RAM'i kullanma. Aynısını diğer RAM içinde yap. Sorun yoksa bildir. Sorun varsa onu'da çıkar kullanma ve uygun bir RAM alıp belirt. RAM'de sorun olduğunu düşünüyordum haklı çıktım ama ekran kartınta şüpeleniyorum. RAM sorununu gidermeden ekran kartı sonuçları sağlıklı olmayacaktır.

Eve geçince paylaşacağım.

Merhaba, yeterli midir?
@claus

Hocam iyi akşamlar sizden cevap bekliyorum.

Eve geçince paylaşacağım.

Merhaba, yeterli midir?
@claus

Hocam iyi akşamlar sizden cevap bekliyorum.
@claus

Son düzenleme:
Memtest86 ile bellek testi yap. Ekran kartını DDU ile silip güncel sürümü indir yükle.
OCCT ile GPU testi yapıp sonuçları yolla.

Tamam, testleri yapacağım ama ekran kartı için yeni güncel sürücüyü yükledim silince önerilen, tavsiye edilen sürüm var 1,2 önceki sürüm onu mu yüklüyeyim.

Bir de ASUS ve AMD için sürücüler vardı onları kaldırdım. 1 2 saat Canva, Google vs dolaştım tasarım yaptım mavi ekran vermedi. Ama oyunda denemek için girdim şansıma elektrikler gitti umarım zarar görmemiştir sistem.

Memtest86 ile bellek testi yap. Ekran kartını DDU ile silip güncel sürümü indir yükle.
OCCT ile GPU testi yapıp sonuçları yolla.

Günaydın @claus, dün gece 02:00 gibi Memtest86 testini açtım 10-15 dakika izlediğimde zaten errorlar verdi ama yine sabah baktığımda ekranda fail yazıyordu ve dosyaları kaydettim inceleyebilir misiniz?

USB sürücüsü içinden EFI, boot içindeki dosyaları ZIP'e sıkıştırdım.

Son düzenleme:
Tahmin ettiğim gibi RAM'de sorun var. Şimdi ilk iş tek RAM takılı olacak şekilde Memtest yap yine. Sorun bulursa o RAM'i kullanma. Aynısını diğer RAM içinde yap. Sorun yoksa bildir. Sorun varsa onu'da çıkar kullanma ve uygun bir RAM alıp belirt. RAM'de sorun olduğunu düşünüyordum haklı çıktım ama ekran kartınta şüpeleniyorum. RAM sorununu gidermeden ekran kartı sonuçları sağlıklı olmayacaktır.

Çözüm
Tahmin ettiğim gibi RAM'de sorun var. Şimdi ilk iş tek RAM takılı olacak şekilde Memtest yap yine. Sorun bulursa o RAM'i kullanma. Aynısını diğer RAM içinde yap. Sorun yoksa bildir. Sorun varsa Onu'da çıkar kullanma ve uygun bir RAM alıp belirt. RAM'de sorun olduğunu düşünüyordum haklı çıktım ama ekran kartınta şüpheleniyorum. RAM sorununu gidermeden ekran kartı sonuçları sağlıklı olmayacaktır.

Merhaba, tamamdır bugün deneyeceğim evde 2 çift daha RAM var diğer bilgisayarda, olmadı onlarda test yapacağım ama ilk tek tek yeni RAM'leri deneyeyim bildireceğim sonuçları teşekkürler.

Bir de şu an uzay sistem kullanıyorum ama ekran kartım çok büyük 3 fanlı biraz yan duruyor bir problem olur mu anakartın 2 katı boyutunda.

Dosya Ekleri

• 9A95BDC7-E8C8-4BD7-88E7-51405B1B4C71.jpeg
    9A95BDC7-E8C8-4BD7-88E7-51405B1B4C71.jpeg
    116,5 KB · Görüntüleme: 13
Yan durması sorun olabilir. Slota tam oturmuyorsa problem olabilir yani ya da yerinden oynama durumu varsa.

@claus merhaba hocam, tek RAM'i çıkarıp test ettim takılı olan RAM'de bir sıkıntı gözükmüyor testi ekliyorum müsait olunca bakabilirseniz sevinirim. Anakart slotunda bir sorun olabilir mi bu hata vermeyen RAM'i diğer slota takıp gece teste bırakayım mı?

Bir de eklemem gereken bir şey var;

Test sonuçları diğer yaptığım test sonucuyla karışmış olabilir sadece 2 tanesinde tarih yazıyor bugün ki yaptığım tarih olarak diğer dosyaların tarihi eski anlamadım üstüne mi yazdırdı acaba önemli olan bu 2 dosya diye tahmin ediyorum.

Ekran kartı biraz yan tarafa yatık ama hareket ettiğini düşünmüyorum belki fark edemeyeceğim şekilde ediyordur en kısa sürede kasaya toplayacağım.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-03-30 at 23.03.00.jpeg
    WhatsApp Image 2025-03-30 at 23.03.00.jpeg
    252,7 KB · Görüntüleme: 13

Technopat Haberler

Geri
Yukarı