Arkadaşlar merhaba, resimdeki gibi GPU'yu tam kullanmıyor ve bazen GPU kullanımı 30-50 civarına düşüyor ve FPS 50 civarına düşüyor. Bunun sebebi sizce ne olabilir ne yapmalıyım.
Aynı işlemciyi RTX2060 ile kullanıyorum. Genelde 100 FPS civarlarında alırken özellikle şehrin bazı yerlerinde 60-70 FPS gördüğüm oluyor. Tam yerini bilmiyorum fakat oyun içi ayarlarda SMT ayarı var onu açık konumuna getirip oyunu yeniden başlatın. Çok bir faydası olacağını sanmıyorum halihazırda kullandığını düşündüğüm için. Optimizasyon kaynaklı da olabilir bizim işlemciler bu oyuna her zaman yetişemiyor
BIOS ayarlarından SMT ayarını aktif edin. Ardından PBO ve CPB ayarını aktif edin(Auto da ise bile Enable yapın). 1.2V da çalışmaması gerekiyor bende ortalama 1.3V civarında. Ayrıca 4450 MHz de çalışması gerekiyor işlemcinizin(sıcaklığa göre değişkenlik gösterebilir tabii ki her ikisi de fakat sıcaklık değerleriniz çok fazla gözükmüyor.) Herhangi bir işlemci voltaj ayarı yaptıysanız onu da Auto'ya getirin. Ardından oyun içi SMT ayarını açık konuma getirin ve oyunu kapatıp tekrar açın yoksa değişikliğiniz kaydedilmemiş oluyor. Sorununuz düzelecektir.