RX 6700XT ekran kartı fanları dönmüyor

Rahmicim

Hectopat
Yer
İstanbul kartal
Daha fazla  
Meslek
Perfizyonist
Arkadaşlar herkese selam.

Hikaye şöyle…
RX 6700 XT Red Devil ekran kartım var. Yıl da bir macunu değişitirirdim. Bu sene de macunu değiştim ardından ekran kartını PC'ye taktım fanlar dönmüyordu. Oyun açtım aşırı sıcaklıktan PC kapandı. Belki 10 defa ekran kartını açıp açıp kontrol ettim ama görünürde sıkıntın yok.

Önemli nokta, fanlar, sadece PC tam kapanırken bir iki saniye açılıyor sonra PC kapanıyor ve ekran kartı fanları da duruyor. PC ilk açılırken de hiç hareket yok tabii.
Bu arada ben DDR2'den beri sistem toplarım böyle sorun görmedim.
BIOS resetledim yine düzelmedi.
Ekran kartını farklı PC de deneme imkanım şu an yok ama farklı ekran kartı ile PC açılıyor bir sorun olmuyor.

Sürücü silip yukle yapmayi denediniz mi? Sorun pek ekran kartindan gorunmuyor, BIOS uzerinde 10 dakika gibi bir sure bekleyip fanin donup donmedigini kontrol edin. Sonucu buraya yazmayi unutmayin.

Sürücüyü AMD unistall ile silip geri yükledim. BIOS'u deneme çalıştım ama bu ekran kartı ile BIOS'a girmiyor siyah ekranda bekliyor. Bu arada ben de GT1030'a taktım fanları normal çalışıyor. GT1030'un fanını RX 6700 XT'ye taktım çalıştı. Ama RX 6700 XT'nin fanı kendi üzerinde açılmıyor. BIOS'a da RX 6700 XT girmiyor GT1030 la giriyorum.

Sürücüyü AMD unistall ile silip geri yükledim. BIOS'u deneme çalıştım ama bu ekran kartı ile BIOS'a girmiyor siyah ekranda bekliyor. Bu arada ben de GT1030'a taktım fanları normal çalışıyor. GT1030'un fanını RX 6700 XT'ye taktım çalıştı. Ama RX 6700 XT'nin fanı kendi üzerinde açılmıyor. BIOS'a da RX 6700 XT girmiyor GT1030 la giriyorum.

Urunun sensorleri sorunlu olabilir. Isindiginda ve BIOS'ta kendi kendine sicakligi korumak icin calismali. Kesin bir bilgiye baska bilgisayara takmadan anlayamayiz. Tam modelini ve GPU Z SS ini atabilir misiniz?

Urunun sensorleri sorunlu olabilir. Isindiginda ve BIOS'ta kendi kendine sicakligi korumak icin calismali. Kesin bir bilgiye baska bilgisayara takmadan anlayamayiz. Tam modelini ve GPU Z SS ini atabilir misiniz?

Tamirciye 20 gündür test ediyorlar çözemediler en son bir parçadan bahsettiler onun değişim ücretide 4000 lira olunca bana sordular ben de o fiyata istemiyorum dedim. Yapar gibi olmuşlar ama stabil olmamış hem farklı anakartlarda çalışmamış filan neyse vazgeçtim yeni ekran kartı bakacağım :(

Hocam AMD sofware programında fan hızlarında nasıl gözüküyor normalde böyle olması gerekiyor bakabilir misiniz?

1721755738017.png

Hocam AMD sofware programında fan hızlarında nasıl gözüküyor normalde böyle olması gerekiyor bakabilir misiniz?

Eki Görüntüle 2261972

Fan yok gibi görünüyor. Diğer fan programları da GPU üzerinde fan görmüyor. Zaten 4000 lira yakın masrafı çıktı. Ben yaptırmayacağım ama kart tamamen tertemiz bu haliyle değerlendiren olursa satabilirim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı