RX 6700XT ile R7 7800x3D sistem toplama

Ayaz K

Centipat
Daha fazla  
Merhaba dostlar. Yakın zamanda PC toplayacağım. İşlemci olarak AMD Ryzen 7 7800x3D, ekran kartı olarak RX 6700XT almaya karar verdim. İlk sorum darboğaz olur mu? Eğer olmayacaksa bu 2 parça ile hangi diğer bileşenleri alayım? Geri kalan bileşenlerin fiyatının düşük olmasını istiyorum. DDR5, AM5, 4 slot RAM yuvasına sahip ve Wi-Fi 6E teknolojisini barındıran bir anakart arıyorum. RAM olarak en uygun çift kanal 16 istiyorum (16x2). Depolama olarak minimum 1TB SSD olması yeterli. Monitör fiyata dahil olmayacak şekilde 30.000TL'yi çok aşmayacak bir sistem olursa sevinirim. İşlemci bazlı oyunlar oynadığımdan eğer bu ekran kartı fazla gelecekse sisteme gidecek uygun fiyatlı bir ekran kartı tavsiyeniz olursa sevinirim.

Ekran kartı linki: SAPPHIRE RADEON RX 6700 XT PULSE 12GB GDDR6 192Bit AMD Ekran Kartı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

İşlemci Hepsiburada'da bulunan 13.835 TL olan versiyondur.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240818_194718_Hepsiburada.jpg
    69,8 KB · Görüntüleme: 48
  • Screenshot_20240818_195058_Chrome.jpg
    73,2 KB · Görüntüleme: 47
Ekran kartın işlemcine darboğaz yapar.
Demek istediğim o ekran kartına o işlemci gereksiz. Ekran kartını bir üst modele yükseltip 7500F almak daha mantıklı.
Ayrıca 6700XT sıfır alınmaz. Onun yerine işlemciden falan kısıp sıfır 7700XT/7800XT falan bakılabilir. Tam bütçe nedir?

Ekran kartı işlemciye darboğaz mı yapar?

Ekran kartı işlemciye darboğaz mı yapar?
Boşu boşuna tartışma çıksın diye bir yanıt vermişsiniz, demek istediğimi zaten açıklamışım yanıtımda.
7800x3d ile 6700XT'yi kombinleyeceğine 6800XT ile 7500F'i kombinle daha yüksek FPS alacaksın. Kısa bir süre sonra ekran kartını yükseltme gibi bir planı yoksa 7800x3d almasına gerek yok.

Ayrıca evet, sen 4090'a 1080P monitör takarsan oradaki darboğaz senin monitöründür, 1050Ti'a 7800x3d takarsan ekran kartın senin darboğazındır. 10/10luk bir sistemde 8GB RAM'in varsa oradaki darboğaz senin RAM'lerindir.
Aynı şekilde, burada 7800x3d'ye 6700XT takmış, parasının karşılığında alabileceği en yüksek FPS'yi almak isterse oradaki darboğaz onun ekran kartıdır.

Darboğaz olmaz. 1080p'de zaten %10 darboğaz yapıyor. Ayrıca bence RX 6700 XT gayette güçlü ve teknoloji açısından iyi bir kart. Aynı yıllanmış şarap gibi, sıfır alınabilecek bir kart.

Darboğaz olmaz. 1080p'de zaten %10 darboğaz yapıyor. Ayrıca bence RX 6700 XT gayette güçlü ve teknoloji açısından iyi bir kart. Aynı yıllanmış şarap gibi, sıfır alınabilecek bir kart.
O halde 4090'a ne yapacağız Threadripper falan mı takacağız?
Gücüne diyecek lafım yok, sen şuan gidip sıfır olarak 3070 alır mısın? Tabii ki de almazsın çünkü yeni nesil var ve onun ile aynı fiyata daha güçlü 4060Ti var. Aynı şekilde, 6700XT'yi 2.el olarak 5-6.000 TL'ye alırsa çok iyi, ama sıfır alacaksa daha iyi alternatifleri var.

Bana kaynak atabilir misin o %10 darboğaz olayının?

AMD ile NVIDIA'nın kartları arasında çok fark var. Ben zaten kimseye 3000 serisinin şu vakitte alınmasını tasvip etmem. 3000 serisi zaten teknoloji desteği ile sınırın altında kalmış durumda. FSR 3 ve FG ile kullanılırsa kullanılıyor. AMD'nin 6000 serisinde ise gereken neredeyse bütün destekler var. Kartlar belki de 2020 sularına dayanıyor ancak halen daha teknoloji olarak güncel ve pekte eski değil. Dediğim gibi yıllanmış şarap gibi. Tabii size de hak veriyorum. Bu durum biraz düşünmemi sağladı. xDraco'nun söylediği gibi %11'lik bir darboğaz var R7 7800x3d'de. Sözlerinden de anladım ki bu karta göre işlemci fazla pahalı. Galiba işlemci daha pahalı oluyor. En iyisi biraz düşülebilir.

Aga ne bu agresiflik? Madem tartışma istemiyorsun niye göz göre göre yanlış bilgi veriyosun o zaman? Yanlışa yanlış demeyelim mi? Ben orda aslında şöyle diyodum böyle diyodum ayağına yalan yanlış şeyler yazıp bunu normalleştirmeyin. Olaydan hiç haberi olmayan biri yazdığını okuyup ekran kartı darboğazı diye bir şey gerçekten var olduğunu sanıp sağda solda anlatmaya kalkacak belki. İşlemci ekran kartına göre gereksiz üst seviye kaçıyor yazmak çok zor değil. Ekran kartı işlemciye darboğaz yapıyoru nerenden salladın? Daha darboğazın ne olduğunu anlayamamışsın bana öğretmeye çalışıyosun. Darboğaz dediğin şey işlemcinin ekran kartınının tam performansını vermesi için gerekecek kadar güçlü olmaması. Monitör darboğazı ne aga ne anlatıyon? Haklı olduğun tek konu RAM darboğazı diye bir şey gerçekten var gerisi senin hayal dünyandan çıkmış saçma sapan bilgiler.

Yuzdeyi nasıl hesapladın be kral Misal niye 11 değil de 10?
Kanka piyasada darboğazın ne olduğunu bilen yok valla.

Dostum

Şu şekil yazmışım zaten, yeterince anlattığımı düşünüyordum kendimi demek ki anlatamamışım.
Sen beni anlamak istediğin gibi anla, çok hoşunuza gider zaten insanları küçümsemek.
Olaydan hiç haberi olmayan birisi bir zahmet gidip sağda solda anlatmasın, senin olaydan haberin varken benim ne demek istediğimi anlamışken böyle küçümseyici bir yazı yazma. Tahrik edici şeyler yazarsan tabii ki de agresifleşirim.

Darboğazı sen tam olarak nasıl tanımlarsın peki?
Benim tanımım şöyle;
Bir sistemde, bir parçanın diğer bir parçayı kısıtlaması.
7800x3d alırsan, 6700XT'ye takarsan 7800x3d tam çalışmayacak bile, ayrıca dengesiz bir şey. 540Hz monitörün yoksa saçmalık. Onun yerine 7500F al, 6800XT'ye yükselt ekran kartını yada yükseltme paran cebinde sistem dengede dursun.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bak mesela 4090 çoğu oyunda 1080P'de aldığı FPS'nin 10-20 düşüğünü 1440P'de alıyor. 1080P alınca sonuç olarak kısıtlamış olmaz mısın sistemi? Altında BMW var sen 1.viteste gidiyorsun. Halbuki o araba uçmak kaçmak istiyor, sen onu 1.viteste kısıtlamış olmuyor musun?

Neyse sen her türlü benim dediklerimi çarpıtıp kendini haklı çıkarmanın bir yolunu bulacaksın. Tekrar ve son kez söylüyorum, ilk baştaki cümleden ne demek istediğim zaten anlaşılıyor. Boşu boşuna tahrik edici bir mesaj yazan sensin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…