RX 6700XT sistem toplama

Isınma sorunu mu? Asus B450 Prime ile ısınma sorunu yaşayan duymadım. R5 5600 ile o anakartı kullanan da çokça kişi var.

Bugün A520 anakartlarla PCI-E 4.0 kartlı hazır sistemler bolca çıkıyor. RX 6600, 6600XT... gibi kartlarla kullanılıyor, herhangi bir bir problem çıkmıyor. Neden değiştirmek ''zorunda'' kalsın? Gayet de kullanabilir.

Hala olumsuz basıyor ya şaka gibi...

Son düzenleme:
Isınma sorunu mu? Asus B450 Prime ile ısınma sorunu yaşayan duymadım. R5 5600 ile o anakartı kullanan da çokça kişi var.

Bugün A520 anakartlarla PCI-E 4.0 kartlı hazır sistemler bolca çıkıyor. RX 6600, 6600XT... gibi kartlarla kullanılıyor, herhangi bir bir problem çıkmıyor. Neden değiştirmek ''zorunda'' kalsın? Gayet de kullanabilir.
Sizinle tartismaya girmek istemiyorum,Ben sizin Psu ve SSD onerinize karşı ciktimmi? Arkadaşa kendi bildiğim bilgiye göre öneride bulundum,yapar yapmaz ona kalmış,yaptigim öneri daha üst model ,sanki düşük model öneriyorum.iyi forumlar

@437795 Dostum ben B550 alsa daha kötü olur demedim. Bütçesi o ve B450 koymuş. Gereksiz abartıyorsun yok ısınır yok değiştirmek zorunda kalır... Öyle bir şey yok, alır ve gayet normal kullanır. Örnek de verdim sana, bugün piyasada PCI-E 3.0 anakartlarla 4.0 ekran kartlarını kombinleyip satıyorlar o kadar, hepsini de gayet normal kullanıyorsun.

Düşük model öneriyorsun denedim, elbette B550 alması daha iyi olur ama B450 alırsa da değiştirmek zorunda falan kalmaz, boş ve abartılı ifadeler kullanmayın.

Hocam, Anakart PCI-e 3 destekli, islemci ve kart PCI-e 4, fazla sürmez degismek zorunda kalacaksiniz. İsinma sorunu vs onlari saymiyorum bile.
Evet hocam haklısınız Anakart PCI-E 3 destekli fakat kronik sorunlu değil bu parçalar mesela RX 6500xt alsam PCI-4 özelliğine ihtiyaç duyardım. Isınma konusu ise Ryzen 5 5600'ün ısındığını biliyorum ama 1 ay sonra soğutucu alacağım

Evet hocam haklısınız anakart PCI-e 3 destekli fakat kronik sorunlu değil bu parçalar mesela RX 6500XT alsam PCI-4 özelliğine ihtiyaç duyardım. Isınma konusu ise Ryzen 5 5600'ün ısındığını biliyorum ama 1 ay sonra soğutucu alacağım

Hocam, özellikle bu forumda birçok kişi PCI-e denince, ekran karti ve FPS olarak algiliyor. PCI-e'nin görevi ekran karti ve FPS artışı degil, PCI-e asil mesele SSD'dir, oyun açma süresi, akicilik, dosya aktarimi, render süresi, SSD'lerin ulaştığı hizlar PCI-E3'e göre 2 kat daha hizli olur. Anakarti yükseltip bu sekil kullanmak size kalmış. B450, 5600 ve 6700XT ile alicaginiz sistem performansi ile B550 ve üzeri anakartla alacaginiz performans aynı olmaz. İyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, özellikle bu forumda birçok kişi PCI-e denince, ekran karti ve FPS olarak algiliyor. PCI-e'nin görevi ekran karti ve FPS artışı degil, PCI-e asil mesele SSD'dir, oyun açma süresi, akicilik, dosya aktarimi, render süresi, SSD'lerin ulaştığı hizlar PCI-E3'e göre 2 kat daha hizli olur. Anakarti yükseltip bu sekil kullanmak size kalmış. B450, 5600 ve 6700XT ile alicaginiz sistem performansi ile B550 ve üzeri anakartla alacaginiz performans aynı olmaz. İyi sosyaller.
Böyle bir bilgii bilmiyordum hocam sağolun bilgilendirdiğiniz için.Eğer bütçem artarsa b550 bakacağım.

Hocam, Anakart PCI-e 3 destekli, islemci ve kart PCI-e 4, fazla sürmez degismek zorunda kalacaksiniz. İsinma sorunu vs onlari saymiyorum bile.
PCI-e 3.0 ile 4.0 arasında 5-10 FPS anca oynuyor. Fazladan para vermeye gerek yok.

Ahım şahım bir fark yaratmıyor. Bütçe çıkmıyorsa hayati bir sorun değil.

PCI-e 3.0 ile 4.0 arasında 5-10 FPS anca oynuyor. Fazladan para vermeye gerek yok.

Ahım şahım bir fark yaratmıyor. Bütçe çıkmıyorsa hayati bir sorun değil.
Hocam arkadaşım ryzen 5 5600 çok fazla ısınıyor i5 11. nesil al diyor nasıl yapmalıyım sizce?

Birde eğer intel al derseniz anakart kombinasyonu yapıp atar mısınız?

Hocam arkadaşım ryzen 5 5600 çok fazla ısınıyor i5 11. nesil al diyor nasıl yapmalıyım sizce?

Birde eğer intel al derseniz anakart kombinasyonu yapıp atar mısınız?
11.nesil alınmaz. Kötü işlemci değil 11400F. Ancak artık alınması elinizde anakart yoksa veya aşırı uyguna gelmediği sürece mantıklı değil. Onun yerine 12.nesil alın. Intel i5-12400F Altı Çekirdek 2.50 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Hocam i5 12. nesil bütçem el verirse alırım. 11. nesil intel alsam üzer mi? Diğer konularda işlemciyi övmüşler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı