Çözüldü RX 6700XT sistemde donma sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Leuna

Hectopat
Process Monitor Rapor Linki
https://s2.dosya.tc/server30/3ma530/Olay_Gunlugu.rar.html
RAM
CORSAIR 16GB(8x2) Vengeance LPX
SSD veya HDD modeli
KIOXIA EXCERIA 500GB NVMe M.2 SSD
Ekran kartı
ASUS DUAL Radeon RX 6700 XT
Anakart
ASUS EX-B660M-V5 D4
İşlemci
Intel Core i5 12400F
Evet arkadaşlar hepinize iyi sosyaller dilerim. Her zaman olmasa da arada sırada bilgisayar takılı kalıyor. Ses buglanıyor sürekli aynı şekilde kalıyor. Hiçbir şekilde komut işlemiyor ve kasadan kapatmak zorunda kalıyorum. 2 dakika kalsa bile mavi ekran hatası gelmiyor. Normalde arada oyunlardayken bu sorunu yaşasamda az önce normal bir şekilde Discord'da takılırken aynı sorunu yaşadım. Sorun neden kaynaklı olabilir nasıl öğrenebiliriz?

• AMD Software 24.5.1 sürücüsü kurulu.
  • CMD üzerinden SFC /scannow gibi komutları denedim bozuk bir dosya bulunmadı.
  • Olay günlüğü üzerinden bir rehber aracılığıyla dosyaları aldım fakat doğru dosyalar mı emin değilim. Konuya ekledim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Olan donma sorunu bu videodaki ile aynı. Ses bu şekilde takılıp kalıyor hiçbir şekilde komut işlemiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Konunun üstünden çok zaman geçti farkındayım. Formattan sonra düzeldi mi?

Düzeldi hocam. Bu konudan sonra neredeyse hiç yaşamadım. Format şart değil ama çünkü yüksek ihtimal driver kaynaklı bir problemdi. Aynı sorunu yaşıyorsanız AMD Cleanup Utility ile mevcut driverı komple silip eski driverları yükleyip teker teker denemekte fayda var. Son çare olarak format düşünebilirsiniz.
Dediklerinizden wattman hatası olduğunu varsayıyorum. Bu bilgisiyarınızda RAM veya GPU'dan kaynaklanıyor olabilir. Ben CL17 RAM'lerimi CL16 çalıştırınca düzelmişti.

Evet arkadaşlar hepinize iyi sosyaller dilerim. Her zaman olmasa da arada sırada bilgisayar takılı kalıyor. Ses buglanıyor sürekli aynı şekilde kalıyor. Hiçbir şekilde komut işlemiyor ve kasadan kapatmak zorunda kalıyorum. 2 dakika kalsa bile mavi ekran hatası gelmiyor. Normalde arada oyunlardayken bu sorunu yaşasamda az önce normal bir şekilde Discord'da takılırken aynı sorunu yaşadım. Sorun neden kaynaklı olabilir nasıl öğrenebiliriz?

• AMD Software 24.5.1 sürücüsü kurulu.
  • CMD üzerinden SFC /scannow gibi komutları denedim bozuk bir dosya bulunmadı.
  • Olay günlüğü üzerinden bir rehber aracılığıyla dosyaları aldım fakat doğru dosyalar mı emin değilim. Konuya ekledim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Olan donma sorunu bu videodaki ile aynı. Ses bu şekilde takılıp kalıyor hiçbir şekilde komut işlemiyor.

OCCT'den sırasıyla tüm testleri yap 10 -15 dakikalık.

Aynı durumu ya da benzerini yaşadım, tam olarak ben de ne kaynaklı olduğunu bilmiyorum ancak işlemci değiştirdiğimde problemim çözüldü. Ryzen 3 3100 ve 5700 XT kullanıyordum, sürekli anlamsız takılmalar yaşıyordum ve bazen de videodaki şekilde kalıyordu bilgisayarım (ses dışında). Sonrasında Ryzen 3 3100 ve RX 6700 XT ile denediğimde aynısı yine devam ediyordu, yeni işlemci alacaktım zaten, bu defa Ryzen 5 5600 aldıktan sonra denemiştim. Sonuç, düzeldi. Bunun dışında RAM Mhz değerlerini kontrol edebilirsiniz.

Ek bir bilgi vereyim: Sistem varsayılan ayarlarının üzerine X.M.P Profile 1 buna neden oluyordu. Ben sadece RAM'in timing'lerini biraz daha sıkı hale getirmiştim.

Size tavsiyem farklı XMP profilleri denemeniz veya elle ayarlamanız.

Dediklerinizden wattman hatası olduğunu varsayıyorum. Bu bilgisiyarınızda RAM veya GPU'dan kaynaklanıyor olabilir. Ben CL17 RAM'lerimi CL16 çalıştırınca düzelmişti.

CL düşürme nasıl yapılıyor pek bir bilgim yok maalesef. Memtest testi yapmayı planlıyorum biraz sonra, sorun çıkmazsa CL düşürmeyi deneyebilirim cevap için teşekkürler hocam.

OCCT'den sırasıyla tüm testleri yap 10 -15 dakikalık.

Şuanda OCCT indiriyorum hocam sonuçları çıkınca paylaşacağım. Hocam tüm testler dediğiniz kısım Stability Test için mi yoksa Benchmark kısmı için mi onuda söyleyebilir misiniz.

Aynı durumu ya da benzerini yaşadım, tam olarak ben de ne kaynaklı olduğunu bilmiyorum ancak işlemci değiştirdiğimde problemim çözüldü. Ryzen 3 3100 ve 5700 XT kullanıyordum, sürekli anlamsız takılmalar yaşıyordum ve bazen de videodaki şekilde kalıyordu bilgisayarım (ses dışında). Sonrasında Ryzen 3 3100 ve RX 6700 XT ile denediğimde aynısı yine devam ediyordu, yeni işlemci alacaktım zaten, bu defa Ryzen 5 5600 aldıktan sonra denemiştim. Sonuç, düzeldi. Bunun dışında RAM Mhz değerlerini kontrol edebilirsiniz.

Umarım benimki işlemci kaynaklı bir sorun değildir hocam. Size de geçmiş olsun. Ram hızı 3200MHZ olarak ayarlı şuanda.

Ek bir bilgi vereyim: Sistem varsayılan ayarlarının üzerine X.M.P Profile 1 buna neden oluyordu. Ben sadece RAM'in timing'lerini biraz daha sıkı hale getirmiştim.

Size tavsiyem farklı XMP profilleri denemeniz veya elle ayarlamanız.

Şuan hangi XMP profil ayarlı olduğunu unuttum, OCCT testi bitince kontrol edeceğim teşekkür ederim.

@Jesus Wicked Bir kaç tanesini yaptım. Başka yapmam gereken bir şey varsa belirtirseniz iyi olur, şimdiden teşekkürler.

image.png

image.png

Power'ı CPU+Ram testinden hemen sonra yapmaya başladım işlemci sıcaklığı 100 derecelere kadar vurunca 2. dakikada stopladım. Stok fan kullanıyorum.

image.png

Son düzenleme:
Ekran kartı testi de yap.

İşlemciye gelince Data set kısmında small'a bas test yap 4 5 dakika.

1717435060642.png

Dediğiniz kısımları göremedim hocam, programı ilk defa kullanıyorum. CPU kısmında Data Set gözükmüyor. GPU diye bir yerde göremedim.

CPU+Ram kısmında Medium yapabiliyorum fakat altı yok. Ek olarak GPU kısmını hala göremedim.

CPU+Ram Data Set : Medium ;

image.png

3D Standart, Error Detection ayarı açık ;

image.png

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı