Arduino Uno başlangıç seti alınır mı?

DodgeThis

Centipat
Daha fazla  
Arduino'ya yeni başlayacağım da uygun fiyatlı bir set arıyordum. Sizce bu linkteki set alınır mı?

Bir de genel bir Python bilgisi yeterli olur mu başlangıç için?(VS Code kullanmak var aklımda ama bir tavsiyeniz varsa duymak isterim)

Malzeme sayısı az ama fiyat da uygun. Kapasitörleri neden koymuşlar anlamlandıramadım. ArduinoIDE her türlü işinizi çözer programlama kısmında. Temel Python da yeterli olur, biraz araştırıp nasıl yazılacağını öğrenirsiniz.

Malzeme sayısı az ama fiyat da uygun. Kapasitörleri neden koymuşlar anlamlandıramadım. ArduinoIDE her türlü işinizi çözer programlama kısmında. Temel Python da yeterli olur, biraz araştırıp nasıl yazılacağını öğrenirsiniz.
Sağolun hocam. Bir de birşey soracaktım, sitenin güvenirliği hakkında bilginiz var mıdır? Buranın diğer yerlere kıyasla çok daha uygun olması içime bir şüphe düşürmedi değil. Kendi önerebileceğiniz bir site/set/en gerekli parçaların listesi tarzı birşey var mı? (Evet aslında, ihtiyacım olacağını düşündüğüm şeyleri almak hem gereksiz masraftan kurtulmamı, hem de daha sağlam sitelerden alışveriş yapmamı sağlayabilir. Fakat sorun şurada başlıyor ki ne alacağımı bilmiyorum .d )

Kafanızdaki proje nedir? Robotistan, direnç.net bildiğim alışveriş yaptığım siteler.

Ya aklımda net bir fikir yok henüz dürüst olmak gerekirse. Şimdilik istediğim her gün az bir süre ayırarak Arduino sistemlerinin falan nasıl işlediğini öğrenip ilgimi çekip çekmediği görmek. O sebeple sadece temel seviye parçaları soruyorum. Umarım açıklamamı saçma bulmazsınız

Ha bir de içindeki bir grup parcayla kendin yaptıgın bir robotum var. İcinde motor, kablolar, pil yatagi, tekerlek, anahtar falan var. Onu da degerlendirmek var aklimda.

Arduino'ya yeni başlayacağım da uygun fiyatlı bir set arıyordum. Sizce bu linkteki set alınır mı?

Bir de genel bir Python bilgisi yeterli olur mu başlangıç için?(VS Code kullanmak var aklımda ama bir tavsiyeniz varsa duymak isterim)
Parçalar çok az. Kartın kendi başına fiyatı zaten 200₺ civarındadır ama bu set en azından başlangıç için bir adım olur. Ayrıca Arduino'nun eski kartlarının Python desteği yok. Eğer illaki Python derseniz ya bütçeyi çok çok aşarak yeni kartları alın ya da ESP, Raspberry Pi gibi MicroPython destekli kartlara yönelin. Ve zaten Python kullanacaksanız VSCode üzerinden MicroPython geliştirmek için hazır bir iş akışı veya eklenti yok. Bol miktarda uğraşıp didinmeniz lazım. PyCharm o konuda iyi gibi görmüştüm, ona bir bakabilirsiniz. Eğer Python o kadar elzem değilse C++ öğrenerek yaparsınız. Benim önerim ise ESP32-C3 Super Mini kartından alıp PlatformIO kullanarak programlamanız. PlatformIO bir VSCode eklentisi ve Arduino IDE ile uğraşmadan her türlü karta her türlü kütüphane ve framework ile geliştirme yapmayı sağlıyor. Başlangıçta biraz kafa karıştırır ama işinizi güzel görür.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı