Çözüldü RX 6700XT sistemde donma sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Leuna

Hectopat
Process Monitor Rapor Linki
https://s2.dosya.tc/server30/3ma530/Olay_Gunlugu.rar.html
RAM
CORSAIR 16GB(8x2) Vengeance LPX
SSD veya HDD modeli
KIOXIA EXCERIA 500GB NVMe M.2 SSD
Ekran kartı
ASUS DUAL Radeon RX 6700 XT
Anakart
ASUS EX-B660M-V5 D4
İşlemci
Intel Core i5 12400F
Evet arkadaşlar hepinize iyi sosyaller dilerim. Her zaman olmasa da arada sırada bilgisayar takılı kalıyor. Ses buglanıyor sürekli aynı şekilde kalıyor. Hiçbir şekilde komut işlemiyor ve kasadan kapatmak zorunda kalıyorum. 2 dakika kalsa bile mavi ekran hatası gelmiyor. Normalde arada oyunlardayken bu sorunu yaşasamda az önce normal bir şekilde Discord'da takılırken aynı sorunu yaşadım. Sorun neden kaynaklı olabilir nasıl öğrenebiliriz?

• AMD Software 24.5.1 sürücüsü kurulu.
  • CMD üzerinden SFC /scannow gibi komutları denedim bozuk bir dosya bulunmadı.
  • Olay günlüğü üzerinden bir rehber aracılığıyla dosyaları aldım fakat doğru dosyalar mı emin değilim. Konuya ekledim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Olan donma sorunu bu videodaki ile aynı. Ses bu şekilde takılıp kalıyor hiçbir şekilde komut işlemiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Konunun üstünden çok zaman geçti farkındayım. Formattan sonra düzeldi mi?

Düzeldi hocam. Bu konudan sonra neredeyse hiç yaşamadım. Format şart değil ama çünkü yüksek ihtimal driver kaynaklı bir problemdi. Aynı sorunu yaşıyorsanız AMD Cleanup Utility ile mevcut driverı komple silip eski driverları yükleyip teker teker denemekte fayda var. Son çare olarak format düşünebilirsiniz.
Memtest sonuçları daha yeni bitti. Şükür bir sorun çıkmadı. Bununla birlikte sorunun yazılımsal olduğunu varsaymaktayım.

IMG_20240603_230915.jpg

IMG_20240603_230920.jpg

@Leuna RAM'lerin profillerini denedin mi?

Hocam daha deneyemedim. Memtest daha yeni bitti. Bilgisayarı şimdi açtım. Ram profilini değiştirsem bile olup olmadığını anlamam uzun sürecektir. Çünkü bu hatayı çok random bir şekilde alıyorum. Örnek vermek gerekirse ayda 2 defa falan. 3-4 ay bu soruna hiç rastlamadığım vakitlerde oldu, tamamen random bir şekilde crash veriyor.

@Leuna hocam eğer çok zor bir durum olmayacaksa farklı bir işlemci ile deneyin derim. En garantisi bu olur.

Maalesef zor bir durum. Yaptığım testlere göre parçalarda bir sorun gözükmüyor ki umarım öyledir, bugün format atmayı planlıyorum ondan sonra gidişata göre hareket edeceğim hocam. Format sonrası @gurkang4 dediği gibi farklı ram profilleriyle deneyeceğim umarım sorunum çözülür. Sorun çözülmezse eski AMD sürücülerini yükleyip deneyeceğim onlardan olma olasılığıda yüksek.

Maalesef zor bir durum. Yaptığım testlere göre parçalarda bir sorun gözükmüyor ki umarım öyledir, bugün format atmayı planlıyorum ondan sonra gidişata göre hareket edeceğim hocam. Format sonrası @gurkang4 dediği gibi farklı RAM profilleriyle deneyeceğim umarım sorunum çözülür. Sorun çözülmezse eski AMD sürücülerini yükleyip deneyeceğim onlardan olma olasılığıda yüksek.

Düzeldi hocam. Bu konudan sonra neredeyse hiç yaşamadım. Format şart değil ama çünkü yüksek ihtimal driver kaynaklı bir problemdi. Aynı sorunu yaşıyorsanız AMD Cleanup Utility ile mevcut driverı komple silip eski driverları yükleyip teker teker denemekte fayda var. Son çare olarak format düşünebilirsiniz.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı