Bundan 2 gün önce yeni sistem topladım kasayı montajladım her şey hazırdı ekran kartı çalışıyor fakat fanlar dönmüyordu ayrıca monitöre de sinyal gitmiyordu. Sebebinin anakart ile ilgili olduğunu düşündüğüm için anakartı iade edip sistemime uygun yeni bir anakart almayı düşünüyorum fakat BIOS'unun güncel olmasını da istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.
Sistem:
ASUS RX6700 XT.
Intel i5 11400F.
G.Skill 8 GB 3200MHz X2.
500GB 1700/1600 SSD.
H510M h anakart(BIOS'u güncel değil)
BIOS'unun guncel olup olmamasi onemli degil eger kasit islemciyse, Intel 500 chipsetler serisi zaten 11. nesil ile birlikte cikti.
Goruntu kablosunu anakarta taktiysan zaten goruntu alamazsin oradan, kasa fani kablolarini da anakarttaki SYS_FAN veya CHA_FAN pinlerine yapman lazim. Bunlari dogru sekilde yapmis olmana ragmen mi sorun var?
BIOS'unun guncel olup olmamasi onemli degil eger kasit islemciyse, Intel 500 chipsetler serisi zaten 11. nesil ile birlikte cikti.
Goruntu kablosunu anakarta taktiysan zaten goruntu alamazsin oradan, kasa fani kablolarini da anakarttaki SYS_FAN veya CHA_FAN pinlerine yapman lazim. Bunlari dogru sekilde yapmis olmana ragmen mi sorun var?
i5'in sonu "400F" ile biten CPU modellerine "H" serisi anakart modelleri yeterlidir, "B" serisi modeller fiyatları birbirine yakın olmadıkça alınması gereksiz olacaktır.
Ancak fiyatlar yakın olduğundan , uygun fiyatlı bi' B560 modeli alınabilir. Örneğin ASRock;
En ucuz Gigabyte B560M H Intel LGA1200 DDR4 Micro ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Gigabyte B560M H Intel LGA1200 DDR4 Micro ATX Anakart özelliklerini incele, 2.617,10 TL'den başlayan fırsatları yakala!