Çözüldü RX 6700XT Sistemin GPU BIOS Güncellemesi Sonrası Açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

bombili

Hectopat
Daha fazla  
Bugün yeni ikinci el aldığım mining yapılmamış aralık 2022 faturalı ASUS Dual RX 6700 XT'nin fanlarının yüksek hızda çalışması nedeniyle, kartın yeni BIOS'unun çıktığını gördüm. Eskisi yerine güncel olanı yüklersem sorunun çözüleceğini düşündüm, kartım için olan doğru BIOS'u GPU-Z V, TechPowerUp sitesi yardımıyla buldum. ATIFlash programı ile yeni BIOS'u karta yazdım. Bilgisayarı yeniden başlat tuşuna bastım ve sorunlar başladı:
Önce Windows açılışta hata verdi.
Sistem geri yükleme noktasından önceki yedeği yükledim, PC normal açıldı, Windows çalıştı.
Çalışır çalışmaz PC kapandı.
Şimdi PC BIOS ekranından sonra otomatik onarıma hazırlanıyor, kişisel tanımlama yapılıyor işlemlerinden sonra Windows başlamayıp mavi ekran da bilgisayar başlatılamadı seçenekleriyle kalıyor.
Artık sistem yedeği geri yüklenemiyor, hiçbir onarım seçeneği mümkün olmuyor.
Sistem yedeği yüklemeye çalıştığımda "bu sürücüde sistem korumasını etkinleştirmelisiniz " mesajı alıyorum ancak seçimler aktif olmuyor.

Sorunum ekran kartına BIOS'un yüklenememesinden mi kaynaklandı? Flashlama başarılı mesajı almıştım ve doğru BIOS'u seçmiştim.
Windows önce açılıp, sonra neden kapandı, neden bozuldu?

Başka PC olmadan Windows'u sadece açılışta ulaşabildiğim komut sistemi ile kurtarma şansım var mı, nasıl, bulabildiğim bazı komutları denedim, biraz ilerledim, sonra veri başka bir şey tarafından kullanılıyot mesajı nedeniyle yarım kaldı işler.

Sıfırdan Windows yüklersem sistem çalışacak mı yoksa kartı servise mi göndereyim?

Fan hızlarını AMD'nin uygulamasından değiştirebiliyorsun ben 6800XT Red Devil'de öyle kullanıyorum, VBIOS çok büyük sıkıntı yoksa yapması riskli bir olay keşke hiç bulaşmasaydınız böyle basit çözülebilecek bir konu için MSI Afterburner bile hallediyor onu.
Haklısınız, anakart biosları gibi düşündüm, yeni çıkanlarda bir çok sorun giderildiği için, bunda da öyle olabilir dedim.keşke nin faydası ne yazıkki bana yok, belki okuyanlara bir faydam olur

@bombili sanki yanlış VBIOS atmış olabilirsin. BIOS sürümü aynı 6 farklı dosya var. O kadar dosya boş değil ince bir şey kaçırmış olmalısın. Güvenli moda girebiliyor musun?
Açılmıyor güvenli mod, sadece komut sistemi var

Yanlış seçim mi bilmiyorum, en güncel tarihli olan ve oc edition olan oydu

Haklısınız, anakart biosları gibi düşündüm, yeni çıkanlarda bir çok sorun giderildiği için, bunda da öyle olabilir dedim.keşke nin faydası ne yazıkki bana yok, belki okuyanlara bir faydam olur

Açılmıyor güvenli mod, sadece komut sistemi var

Yanlış seçim mi bilmiyorum, en güncel tarihli olan ve oc edition olan oydu
Hatta şimdi size söylerken farkettim , önce oc olmayanı seçmişim, yükleme yapmadan önce kontrol ederken onun numarasının eskidinden daha düşük olduğunu görüp tekrar kontrol ettiğimde oc olana ulaştım

Bu oc olmayan, resimde mart 2021 eski yüklü sürüm gözüküyor.alt satır yüklemekten son anda vazgeçtiğim oc siz sürüm

@bombili senin kart OC modeli mi? Yoksa düz model mi?
Oc model

Bios hatalı olsa pc sistem geri yüklemesi ile açılmış ve çalışmıştı, kısa bir süre sonra windows düzeltilemeyecek şekilde gitti

Bunun nedenini anlamıyorum

Ayrıca, ekran kartı sorun olsa , bios harici windows mavi ekranlara ve seçeneklere erişebilirmiyim bu normalmi bunu da bilmiyorum, ekranın hiç açılmaması gerekmez mi

Dosya Ekleri

• IMG_20230309_211523_999.jpg
    IMG_20230309_211523_999.jpg
    153,8 KB · Görüntüleme: 69
  • IMG_20230309_190837_602.jpg
    IMG_20230309_190837_602.jpg
    139,8 KB · Görüntüleme: 71
Son düzenleme:
@bombili anladım. Şimdi BIOS'a falanda giremiyorsun? İlginç. Önceki GPU-Z görüntü atıp sürümleri karşılaştırdık. Doğru model ilerlemişsin sıkıntı çıkmış. Konu açıp sorsaydın güncelleme yapmadan önce.

Anakart BIOS'unu girebiliyorum, sonrası Windows mavi ekran
Doğru ilerlediğimi düşündüğüm için yazmadım, böyle olacağını bilseydim, hiç ellemezdim ki

Yarın akşam eşim laptopu getirdiğinde format atıp yeniden Windows kurmaya çalışacağım, sorun olursa servise göndereyim kartı.

Nereye göndermem lazım, ASUS globale yazdım, yarın cevap verirler belki, garantiye girer mi girmezmi bilmiyorum.

Anakartın bios ayarlarını sıfırlayıp windowsu açmaya çalışmıştım, işe yaramadı

Şurayı aşabilsem ,belki bir yerlere ulaşabileceğim ,olmuyor

Dosya Ekleri

• IMG_20230310_021110_209.jpg
    IMG_20230310_021110_209.jpg
    116,2 KB · Görüntüleme: 81
  • IMG_20230310_021040_993.jpg
    IMG_20230310_021040_993.jpg
    61,3 KB · Görüntüleme: 75

Technopat Haberler

Geri
Yukarı