RX 6700XT ve Ryzen 5 5600G sistemde darboğaz

Tahminim ekran kartı tam güç çektiğinde PSU tam besleyemiyor. FPS limitlemeyi deneyebilir misiniz? Mesela ekran 240 hertz ise fps 240 limiti koyduğunuzda da durum aynı mı?

@Dardayım bugün darboğaz yapacak sistem bileşenleri değil gerekli olan tüm chip set güncellemerini ekran kartı sistem güncellemelerini yap işlemci çekirdeklerini aç overclock gibi şeyler denediysen sistemi orijinal haline getir muhtemel sorun chip set kaynaklı olabilir. Profesyonel birinden bilgi alıp sistemi stabil bir undervolt ayarına getir güç kaynağı dengeli olur yapabileceğin en iyi şeyler bunlar ama o güç kaynağı yetersiz olabilir minimum 650W üstü olmalıydı.

Tahminim ekran kartı tam güç çektiğinde PSU tam besleyemiyor. FPS limitlemeyi deneyebilir misiniz? Mesela ekran 240 Hertz ise FPS 240 limiti koyduğunuzda da durum aynı mı?

Hayır denemedim ama yeterli oluyor diye PSU değiştirmedim yani bilgisayarcı öyle dedi.

Hayır denemedim ama yeterli oluyor diye PSU değiştirmedim yani bilgisayarcı öyle dedi.

AMD ekran kartlarında tavsiye edilenin bir tık üzerinde PSU olması iyi oluyor. 6800XT için sıkıntı yaşayanlar görmüştüm. 750W PSU'dan 850'ye geçildiğinde bu tür takılma probleminin çözüldüğünü hatırlıyorum.

Siz FPS limit koyup deneyin bakalım sonuç ne olacak.

AMD ekran kartlarında tavsiye edilenin bir tık üzerinde PSU olması iyi oluyor. 6800XT için sıkıntı yaşayanlar görmüştüm. 750W PSU'dan 850'ye geçildiğinde bu tür takılma probleminin çözüldüğünü hatırlıyorum.

Siz FPS limit koyup deneyin bakalım sonuç ne olacak.

Şu an V-Sync açtım 180 Hz 180 FPS sabit oynadım 180 FPS ama aşırı sağlıklı ve hiç sorun çıkarmadı. Ekran kartı almadan önce de V-Sync açık oynardım ama bu denli sağlıklı 180 vermezdi.

@Dardayım bugün Advanced moda geç yardımcı olayım sana.

BIOS açık şu an hocam.

@Dardayım bugün advanced moda geç yardımcı olayım sana

@Dardayım bugün Advanced moda geç yardımcı olayım sana.

Hocam orada mısınız?

Dosya Ekleri

• IMG_20231022_123505.jpg
    IMG_20231022_123505.jpg
    107,7 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleme:
Şu an V-Sync açtım 180 Hz 180 FPS sabit oynadım 180 FPS ama aşırı sağlıklı ve hiç sorun çıkarmadı. Ekran kartı almadan önce de V-Sync açık oynardım ama bu denli sağlıklı 180 vermezdi.

BIOS açık şu an hocam.

Hocam orada mısınız?

Integrated Graphics seçeneğini kapatın hocam BIOS'tan bulup.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı