RX 6700XT vs RTX 3060Ti

r0cky

Centipat
Daha fazla  
Sizce RX 6700 XT mi almalıyım yoksa RTX 3060 Ti mı almalıyım?
Gönlüm RX 6700 XT'den yana fakat AMD ekran kartlarının genel olarak problemli olduğunu, sürekli WattMan hatası verdiğini duydum.
Ne önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizce RX 6700 XT mi almalıyım yoksa RTX 3060 Ti mı almalıyım?
Gönlüm RX 6700 XT'den yana fakat AMD ekran kartlarının genel olarak problemli olduğunu, sürekli WattMan hatası verdiğini duydum.
Ne önerirsiniz?
Yaklaşık 1 senedir 6600XT kullanıyorum hiç WattMan hatası almadım. Arkadaşın dediği gibi 6000 serisinde büyük oranda çözüldü o sorunlar.

-6700Xt önerimdir.

Anladım arkadaşlar sağ olun. RX 6700 XT'yi tercih edeceğim. Peki bu model nasıldır ısınma problemi var mıdır?

Daha düşük fiyatlara temiz 2. el RX6800 XT bulabilirsiniz diye düşünüyorum. Ben de daha 1 hafta önce sıfır 6600 alacaktım 6.5bin liraya, buradaki konumda gelen fikirler aklıma yattı, yarı fiyatına 6600XT aldım garantili.

Daha düşük fiyatlara temiz 2. el RX6800 XT bulabilirsiniz diye düşünüyorum. Ben de daha 1 hafta önce sıfır 6600 alacaktım 6.5bin liraya, buradaki konumda gelen fikirler aklıma yattı, yarı fiyatına 6600XT aldım garantili.
Maalesef bütçemin kısıtlı olduğu bi dönemde daha ekran kartını seçmeden ryzen 5 5500 işlemci aldım. Biraz araştırınca işlemcinin rx6700xtyi bile tam beslemedigini gördüm daha üst seviye bir ekran kartıyla daha çok sıkıntı yaşarım.

Maalesef bütçemin kısıtlı olduğu bi dönemde daha ekran kartını seçmeden ryzen 5 5500 işlemci aldım. Biraz araştırınca işlemcinin rx6700xtyi bile tam beslemedigini gördüm daha üst seviye bir ekran kartıyla daha çok sıkıntı yaşarım.
"Sıkıntı" yaşatacak bir durum değil, sadece ekran kartının performansını her oyunda tam olarak kullanamazsınız. Ekran kartı, çok kullanılmadığı oyunlarda daha soğuk çalışacaktır.
Bunlara ek olarak ileride işlemciyi yükseltebilirsiniz.

Maalesef bütçemin kısıtlı olduğu bir dönemde daha ekran kartını seçmeden Ryzen 5 5500 işlemci aldım. Biraz araştırınca işlemcinin RX 6700 XT'yi bile tam beslemedigini gördüm daha üst seviye bir ekran kartıyla daha çok sıkıntı yaşarım.

Darboğaz konusunda bir şey söyleyemem fakat sıfır kartlara bu fiyatları vermek yerine 2. el en azından garantili, FurMark testleri sıkıntısız kart alıp daha sonradan istediğiniz gibi yükseltme yapmak daha mantıklı bence. Tabii karar yine sizin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı