RX 6700XT vs RX 7600XT

Bütçe
13000 tl
Dostum benim verdiğim 2 seçeneğin birini en güçsüz diğerini en güçlüsünü seçtin ben kıyaslama açısından örnek verdim.
Verdiğiniz örneklerde de bir tuhaflık var. RX 7600 XT'nin o VRAM'i karşılayabilecek bir gücü yok. Performansı da fiyatına göre vasat. RX 6700 XT ise sıfır alınacak bir kart değil. Konudaki bütçeyle 4060 Ti alıp yolunuza bakacaksınız. AMD'nin 7000 serisinde alınabilecek ilk kartı 7700 XT'dir.

Peki 4060 Ti ile RX 6700XT'nin farkı var mı ve RTX 4060 Ti kaç piksel oyun için yani 1080p mi 1440p mi çünkü 6700XT 1440p.

RX 6700 kullanıcısı olarak RX 7700XT modelini tavsiye ederim. Daha yeni teknolojilerden ve FSR 3'ten faydalanabilirsiniz.

Peki 4060 Ti ile RX 6700XT'nin farkı var mı ve RTX 4060 Ti kaç piksel oyun için yani 1080p mi 1440p mi çünkü 6700XT 1440p.
6700 XT'nin 2K'daki ömrünü ne sanıyorsunuz? O kartın uzun ömürlü olmasını sağlayacak tek yol 1080p'dir.

Tabii ki dinliyorum. @bayasin

Ekran kartı modelinin ney
Bu karttan memnun musunuz?
FurMark testi yaptınız mı FPS değeri .
Bilindik oyunlarda kaç FPS alıyorsunuz.

Tavsiyem art 1K TL al geç.

Teşekkür ederim mantıklı geldi peki bu site güvenilir mi ilk defa duyuyorum 2tane değerlendirme yapılmış zam gelmezse 1 ay sonra bunu alacağım.

Ekran kartı modelinin ney
Bu karttan memnun musunuz?
FurMark testi yaptınız mı FPS değeri .
Bilindik oyunlarda kaç FPS alıyorsunuz.

Teşekkür ederim mantıklı geldi peki bu site güvenilir mi ilk defa duyuyorum 2tane değerlendirme yapılmış zam gelmezse 1 ay sonra bunu alacağım.
Site de gayet güvenilir marka da merak etmeyin.

Bu bütçede iki kartı da almak mantıklı değil. RX 7600 XT istenen performansı veremedi. NVIDIA taktiği uygulamaya çalıştı da zaten geçmişte adı lekeli. Böyle yaparak da bir nevi kendi topuğuna sıkmış gibi bir şey oldu. RTX 4060 Ti daha mantıklı.

@bayasin Açıkçası ham performans konusunda RX 6700, güçlü bir kart ancak AMD Adrenalin ne yazık ki sorunlar içeriyor.
Ekran kartını hız aşırtmazsanız tam potansiyeli ile çalışmıyor. En ufak bir oyunda alacağınız crash hatası bütün hız aşırtma ayarlarsınızı resetliyor. Aynı şekilde Windows'ta alacağınız hata da ayarlarınızı resetliyor. Her ne kadar güzel bir önlem gibi görünsede MSI Afterburner üzerinden yaptığım ayarlar tamamıyla geçerli olmuyor. Bunların dışında eğer uygun fiyata RX kart alabilirseniz teknik olarak sizi üzmez ancak bazı yazılımsal eksikler sizi üzebilir. Benim param olsaydı RTX 4070 Super almaya çalışırdım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı