Çözüldü RX 6750 XT PC açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

RonexoRR

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus rx 6750xt
İntel i3 12100f
16 gb ram
Asus h610m mk4 d4
SSD veya HDD modeli
M.2 ssd
Ekran kartı
Rx 6750 xt
Anakart
Asus H610m
İşlemci
İ3 12. Nesil
Bilgisayarımı açmaya çalıştığımda elektrik kesme gibi bir şey olup bilgisayarım kapanıyor. Teknik servisi aradım ancak şu anlık bir çözüm ya da servis gönderme durumu olmadı. Sizce bu durum neden kaynaklanıyor?

Bilgisayarımı açmaya çalıştığımda elektrik kesme gibi bir şey olup bilgisayarım kapanıyor. Teknik servisi aradım ancak şu anlık bir çözüm ya da servis gönderme durumu olmadı. Sizce bu durum neden kaynaklanıyor?
Bilgisayar hiç mi güç almıyor yoksa açıldıktan ne kadar süre sonra kapanıyor?

Bilgisayar hiç mi güç almıyor yoksa açıldıktan ne kadar süre sonra kapanıyor?

1 gün önce hiç güç almıyordu şu anda güç geliyor güç tuşuna bastığımda kasanın ışıkları yanıyor 1-2 saniye içinde tekrar gidiyor. Daha sonra anakartta bulunan küçük ışıkta sönüyor 15-20dk sonra tekrar geliyor ve başa sarıyor.

1 gün önce hiç güç almıyordu şu anda güç geliyor güç tuşuna bastığımda kasanın ışıkları yanıyor 1-2 saniye içinde tekrar gidiyor. Daha sonra anakartta bulunan küçük ışıkta sönüyor 15-20dk sonra tekrar geliyor ve başa sarıyor.
Hangi isik? Anakarttaki isik onemli. BIOS pilini cikarip takin bi. Ram'leri de sokup takabilirsiniz.

Hangi isik? Anakarttaki isik onemli. BIOS pilini çıkarıp takin bir. RAM'leri de sokup takabilirsiniz.

Ethernet portunun olduğu bölümde küçük yeşil bir ışık.

Evdeki elektriklerde bir sorun olmadığını düşünürsek? PSU sorunu gibi geldi bana. Farklı bir PSU ile test edip gelişmeleri bildir.

Bende PSU sorunu olduğunu düşünüyorum, ASUS müşteri temsilcilerine mail yoluyla video ilettim onlarda aynı düşüncede. Bana KVK teknik servise götürün ya da onarım talebi oluşturalım kargo ile alsınlar dediler ben kendim götürmeyi tercih ettim yarın götüreceğim.

Bende PSU sorunu olduğunu düşünüyorum, ASUS müşteri temsilcilerine mail yoluyla video ilettim onlarda aynı düşüncede. Bana KVK teknik servise götürün ya da onarım talebi oluşturalım kargo ile alsınlar dediler ben kendim götürmeyi tercih ettim yarın götüreceğim.

KVK'ya götürdüm ancak "biz kasaya bakamıyoruz" diyerek gönderdiler bende ASUS'u arayıp bu durumu söyledim ASUS'ta iletişime geçip yapmıyorlarmış dedi.

Son düzenleme:

KVK'ya götürdüm ancak "biz kasaya bakamıyoruz" diyerek gönderdiler bende ASUS'u arayıp bu durumu söyledim ASUS'ta iletişime geçip yapmıyorlarmış dedi.
Tamamdır, PSU değişimi olduktan sonra gelişmeleri bildirirsin.

Tamamdır, PSU değişimi olduktan sonra gelişmeleri bildirirsin.

PSU değişimi olmadı ancak bana mail üzerinden talimat gönderdiler bende onları yaptım şu anlık bir sorun yok bilgisayarımı kullanabiliyorum. Talimatta yaptığım bir şey BIOS menüsü üzerinden ön yüklemeyi güncellemekti, bilgisayar açıldı ve BIOS'a attı bende onu yapınca açıldı.

Bana gönderilen talimatlarda Q-LED'den bahseden bir video vardı, bilgisayarı açmayı denedim yaklaşık 3-4 gündür açmaya çalışmadığım için açıldı sanırım daha sonra videoya baktım ve BIOS ekranında boot bölümünde ön yükleme seçeneğini güncelliyordu bende onu yaptım. Yaptıktan sonra kendi kendine birkaç kere açılıp kapandı ve en sonunda açıldı hala bir sorunla karşılaşmadım sanırım SSD'yi algılayamıyordu ya da bilgisayar uzun süre açılmayınca kendi kendine düzeldi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı