RX 6750 XT sistem açılmıyor

miracyog

Picopat
Daha fazla  
RAM
2x16
Ekran kartı
Asus dual 6750 XT
Anakart
b660m-k
İşlemci
i5-12400F
Merhaba, problemimi şöyle anlatayım:

Kasanın Power tuşuna basıp açıyorum, acildiktan sonra Windows sekmesinden kapatıyorum. Kapandıktan sonra Power tuşuna basınca kasa tepki vermiyor yani PC acilmiyor ama yaklasik 10-20dk gectikten sonra tekrar denediğimde kasa aciliyor. Hazır sistemi aldigim yer Tebilon'la iletisime geçtim. PSU'da statik elektrik olabilir dedi ilk once PSU'ya bakin imkaniniz varsa farkli bir PSU ile deneyin yine ayni sorun devam ediyorsa anakartta sorun olabilir dedi eger sorun yoksa zaten PSU'da sorun var dedi.

Sizce sorun nedir, ne önerebilirsiniz veya statik elektriği nasıl atabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hızlı başlatma özelliğini devre dışı bırakmayı deneyin.
Deniyorum

maalesef olmadı sorun psuda gözüküyor

Yaşadığınız sorunla aynı problem, sorun PSU da çıkmıştı, göz gezdirin, PSU'yu nasıl test edeceğiniz de var konuda.
Açıkçası denemekle uğraşmak istemiyorum,kaldı ki pek anlamıyorum.Umarım kanıt vs istemezler.Direk değişim isteyecem sorun attiğınız arkadaşla aynı gözüküyor teşekkür ederim.

@Marix Çalışmazsa PSU'nun tüm güç bağlantılarını sistemden sökün, 24 pin ucunda tırnaklı tarafın yukarıdan 3. ve 4. uclarını birleştirin. Yeşil ve siyah kablo, PSU her kapatıp açmada çalışıyorsa anakartınızda problem var, çalışmıyorsa PSU. Hocam denemeye karar verdim su kısmı daha detaylı adım adım anlatır mısın?

Son düzenleme:
Deniyorum

Maalesef olmadı sorun PSU'da gözüküyor

Açıkçası denemekle uğraşmak istemiyorum, kaldı ki pek anlamıyorum. Umarım kanıt vs istemezler. Direk değişim isteyeceğim sorun attiğınız arkadaşla aynı gözüküyor teşekkür ederim.

@Marix Çalışmazsa PSU'nun tüm güç bağlantılarını sistemden sökün, 24 pin ucunda tırnaklı tarafın yukarıdan 3. ve 4. uclarını birleştirin. Yeşil ve siyah kablo, PSU her kapatıp açmada çalışıyorsa anakartınızda problem var, çalışmıyorsa PSU. Hocam denemeye karar verdim su kısmı daha detaylı adım adım anlatır mısın?

PSU'nun anakarta bağlı, 24 pin soketini, CPU için olan 12v soketini, ekran kartı soketini, varsa fan ve SATA güç bağlantılarını sökeceksiniz.

24 pinli soketin bir yanında tırnak vardır anakarta oturan, o tırnaklı tarafta yukarıdan aşağıya, 3. Ve 4. Pinleri PSU'nun şalterini açıp, bir kablo ile parçası ile birleştirin PSU'nun çalışması gerekiyor.

Çalışmazsa PSU da problem var çalışırsa, şalterden kapat aç yapıp bakın ber defasında açılıyor mu?

PSU'nun anakarta bağlı, 24 pin soketini, CPU için olan 12v soketini, ekran kartı soketini, varsa fan ve SATA güç bağlantılarını sökeceksiniz.

24 pinli soketin bir yanında tırnak vardır anakarta oturan, o tırnaklı tarafta yukarıdan aşağıya, 3. ve 4. pinleri PSU'nun şalterini açıp, bir kablo ile parçası ile birleştirin PSU'nun çalışması gerekiyor.

Çalışmazsa PSU da problem var çalışırsa, şalterden kapat aç yapıp bakın ber defasında açılıyor mu?

Hocam PSU'nun şalterinin açıp kısmına kadar anladım geri kalanı anlamadım ve calistiğını nasıl anlayacağım nasıl bir tepki gormem lazim?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videodaki gibi yapacaksınız, şalteri açınca, çalışırsa fanı dönmeye başlacak.

@Marix hocam denedim 2 kere calisti,fisini cikarmama ragmen icinden boyle garip bir ses geliyor sinyal sesi gibi,sonuc nedir yani? ses normal mi? psu calisiyor demek mi bu? psu saglam ise bundan sonra izlemem gereken yol nedir?

Ses kesilir bir süre sonra, PSU her tetiklediğiniz de çalışıyorsa, anakarta bakılması lazım, o kısımla siz uğraşmayın, garantili cihaz, aldığınız yer ile iletişime geçin.
hocam emin olmak 3-4 defa daha denedim psu fani döndü.Hocam emin misiniz tekrar monte edip denemem bir sey degistirir mi? yoksa %100 anakart mi artık?

Emin misiniz dediğiniz konu nedir? PSU'yu soruyorsanız evet PSU her tetiklemede açılıyorsa bu sağlam anlamına gelir.

Zaten bu işlevi gerçekleştiren 3 parça var, kasa butonu, anakart, PSU, PSU da sorun yok, kasa butonu arıza ihtimali çok düşük, geriye anakart kalıyor.
hocam size güveniyorum.az once tebilonu aradım.Kısa devre olayı bir seyi ispatlamaz dedi.Farkli bir psu ile tekrar deneyin o da olmazsa kasayi yollayin dedi biz bakalim dedi.Acikcasi İstanbulda olsam direk kasayi birakırdım ama suan psuyu değişime yollamak daha mantıklı geldi çünkü kasayı yollarken zarar gelme ihtimaline karşın sorumluluk bana aitmiş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı