RX 6750 XT sistem oyunları açmıyor

DrDrunkenstein

Yoctopat
Daha fazla  
Yeni aldığım Gaming masaüstü bilgisayarım aldığım bilgisayar dükkanında normal çalışıyordu daha sonra eve götürdüm ve 15-16 saat çeşitli oyunlar oynadım ( 7 days die - CS:GO - walhaim ) hiçbir sorun yoktu fakat bilgisayarı köydeki evime götürüp açınca oyunlara girmediğini fark ettim ve aynı gün bilgisayarı aldığım yere gittim ama bilgisayar dükkanında sistem düzelmişti ve oyunlara giriyordu. Köydeki evin elektrik tesisatı eski ve topraklama olmadığı için yeterli güç sağlayamıyor veya dalgalanmadan dolayı bilgisayarın oyunlara girmediğinde karar kıldık fakat şehirdeki evime götürünce tekrar aynı sorun oldu oyunlara girmediğini fark ettim ( daha önce şehirdeki evde 15-16 saat oynadım ama şimdi oyunlara girmiyor ) bilgisayar dükkanına götürüyorum her şey normal çalışıyor ama daha önce bilgisayarda oyun oynadığım eve ( şehirdeki ev ) götürüyorum oyunları açmıyor. Görev Yöneticisi yanıt vermiyor ama Google Chrome ve Discord gibi uygulamaları kullanabiliyorum sadece oyunlara girmiyor. Bilgisyarı yeniden başlatım ve kapatıp açtım daha sonra ama Windows (Windows 11) çöktü ( kullanıcı profili bulunamadı) sorunu ile karşılaştım ve internetten bakıp düzelttim ama bu sorunlar bilgisayar dükkanına götürünce olmuyor ve bilgisayar normal çalışıyor ( 2 gün açık kullanıldı ve hiç sorun olmadı bilgisayar dükkanında )ama daha önce normal bir şekilde çalıştığı evde ( şehirdeki ev) şimdi bu sorunları yaşıyorum.
Daha önce böyle bir sorun ile karşılaşan oldu mu? Sorun nereden kaynaklanıyor olabilir? Birçok forumda benzer sorunlar var elektrik ile ilgili fakat daha önce normal bir şekilde kullandığım evde ( şehirdeki ev ) aynı sorunun olmasına bir anlam veremedim bilgisayar dükkanında normal çalışıyor ama evde oyunlara girmiyor yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.
Sistem;
-ASUS Prime B760M-A Wi-Fi D4.
-ROG STRIX AMD Radeon RX 6750 XT.
-Intel i9-12900 LGA1700.
-1 TB M.2 gen4 7000M /mld SSD.
-16 GB DDR4 RAM bellek 3600 MHz.
-700W 80+ ASUS vwento kasa.

Son düzenleyen: Moderatör:
İnternet kaynaklı bir şey olmasın? Bilgisayarcıda internete bağlamıyorsundur muhtemelen, evde bağlıyorsundur.

Herhangi bir virüs internete bağladığında etkinleşiyor olabilir.

Oyunlara girememek derken tepki vermiyor mu çift tıklayınca?

İnternet kaynaklı bir şey olmasın? Bilgisayarcıda internete bağlamıyorsundur muhtemelen, evde bağlıyorsundur.

Bilgisayarcıda internete bağlanıp aynı oyunları oynayabiliyorum ama evde aynı oyunlar açılmıyor.

Oyunlara girememek derken tepki vermiyor mu çift tıklayınca?
Çift tıklayınca veya steam üzerinden tek tıklama ile oyun ilk başlangıç sayfasına giriyor ama devam etmiyor bir süre bekledikten sonra oyun yanıt vermiyor.

Evde ekstra bir donanım vs takıyor musun bilgisayara?
Hayır ekstra bir donanım vs. yok aynı sistem bilgisayar dükkanında sorunsuz çalışıyor ama evde bu sorunla karşılaşıyorum.

Garip olan olay şu bilgisayar dükkanı evime yakın bilgisayarı dükkanda denedik ve oyunları sorunsuz ve hızlı açıyordu alıp eve götürdüm bilgisayarı açtım ama aynı oyunlar evde açılmıyor 10dk önce dükkanda sorunsuz oynadığım oyun evde garip bir şekilde açılmıyor. Şehirdeki evin elektrik tesisatından kaynaklı bir sorun olsa bilgisayarı ilk aldığım 1-2 gün bu sorunun olması gerekirdi ama olmadı sorun bilgisayarda olsa dükkanda da aynı sorunu yapması gerekirdi ama yapmadı (1-2 gün çalışmasına rağmen) garip bir şekilde dükkanda oyunları hızlı ve sorunsuz çalıştıran bilgisayar evde çalıştırmıyor.

SORUN ÇÖZÜLDÜ

Display port kablosunu anakart ( Asus Prime B760-M WIFI D4 ) üstünde bulunan display port'a taktığım için ve işlemcide ( i9-12900 LGA1700) bulunan ekran kartı dolayısıyla bilgisayar işlemcinin ekran kartını kullanıyordu ve işlemci ekran kartı bu oyunlar için ( 7 Days Die - CsGo ) yetersiz olduğu için oyunlara giremiyordum ve display kablosunu ekran kartında bulunan yuvaya takınca düzeldi. Sorun display kablosunu ekran kartına takmak yerine yanlışlıkla anakartta bulunan display yuvasına takmış olmamdan kaynaklanıyordu ve bilgisayar normal kullanımda sorun oluşturmazken oyun açınca işlemcinin ekran kartı oyunlar için yetersiz olduğundan sorun oluşturuyordu. Öneri ve çözüm yolu için herkese teşekkürler.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…