RX 6750 XT sistem siyah ekran hatası

omer yakup can

Kilopat
Daha fazla  
Yeni bir sistem topladım ekran katını takınca siyah ekran hatası alıyorum ne yaptıysam düzelmedi ekran kartını devre dışı bıraktığımda ancak görüntü alabiliyorum tüm sürücüleri denedim olmadı i7 6700K sitem bir bilgisayara taktım aynı hatayı alıyor ve başka PC'ye taktım B450 anakarta çaılıştıştı sizce sorun ne olabilir BIOS falan hepsi güncel.

İşlemcim - AMD Ryzen 7 7700X.
Anakart - MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi
RAM - G.Skill 32 GB (2x16 GB) Trident Z5 gümüş DDR5 6000MHz CL32 1.35v RGB PC RAM.
Güç kaynağı - Gigabyte GP-P850GM PSU 80+ Gold Full modüler güç kaynağı 850W.
Ekran kartı - ASUS AMD Radeon RX 6750 XT Dual OC Dual.

B450 sistemde sorunsuz çalışıyorsa kart arızalı değil demektir. Sende ve 6700K sistemde görüntünün hiç gelmemesi güç kablosunun doğru takılmaması veya unutulması, HDMI/DP kablosunun ekran kartı yerine anakarta takılması olabilir.

7700X'te onboard görüntü alabiliyorum demişsin, kabloyu karta takıp da denedin değil mi?

B450 sistemde sorunsuz çalışıyorsa kart arızalı değil demektir. Sende ve 6700K sistemde görüntünün hiç gelmemesi güç kablosunun doğru takılmaması veya unutulması, HDMI/DP kablosunun ekran kartı yerine anakarta takılması olabilir.

7700X'te onboard görüntü alabiliyorum demişsin, kabloyu karta takıp da denedin değil mi?
KABLO KARTA TAKILI

@omer yakup can görünütüyü işlemciden alıp Aygıt Yöneticisi'ne baktığında grafik biriminde kart görünüyor mu?

Screenshot_11.jpg

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

VİDEO HALLERİ

@omer yakup can görünütüyü işlemciden alıp Aygıt Yöneticisi'ne baktığında grafik biriminde kart görünüyor mu?

Eki Görüntüle 1642245
VİDEO ATTIM

FARKLI EKRAN KARTI TAKTIĞIMDA ÇALIŞIYOR FORMAT ATTIĞIMDA SÜRÜCÜLERİ YÜKLEDİĞİNDE GÖRÜNTÜ GİDİYOR DEDİĞİM GİBİ EKRAN KARTI 2 SİSTEMDE AYNI HATAYI VERDİ SADECE B4502 SİSTEMDE ÇALIŞTI

@omer yakup can videoları izledim evet. Şöyle bir ilginç durum var sistem ilk başladığında anlık da olsa fan çevirmiyor kart, istersen B450 sisteme geri takıp geri bak sistem ilk açılışında ekran kartları kısa süre bile olsa bir %100 dönecektir. Sen "aktif" diyorsun lakin yalnızca ışık yakıyor, hiç fan dönüşü görmedim sanki PCI kablolarından yeterli gücü alamıyor gibi.

@omer yakup can videoları izledim evet. Şöyle bir ilginç durum var sistem ilk başladığında anlık da olsa fan çevirmiyor kart, istersen B450 sisteme geri takıp geri bak sistem ilk açılışında ekran kartları kısa süre bile olsa bir %100 dönecektir. Sen "aktif" diyorsun lakin yalnızca ışık yakıyor, hiç fan dönüşü görmedim sanki PCI kablolarından yeterli gücü alamıyor gibi.
AÇILIRKEN FANLAR DÖNÜYOR O ARA EKRANI ÇEKİYORDUM O YÜZDEN GÖREMEMİŞTİRSİN :) KAFAYI YİYECEM ÇALIŞMAMASI İÇİN HİÇ BİR SEBEP YOK NORMALDE GÜÇ KAYNAĞI GAYET İYİ 850 WAT GOLD B450 DEKİ 600 WAT LIK DAHA DÜŞÜK BİR SİSTEM

@omer yakup can haklısın çalışmaması için hiçbir sebep yok. B450 sistemde görüntü verip senin sıfır DDR5 sisteminde vermemesini bir sebeple sistem görüntüyü ona geçirtmiyor gibi düşünüyorum.

Şunu dener misin. Görüntüyü 7700X'ten alırken AMD sürücüsünü sitesinden indir kur.

Sonra anakarttan ve monitörden görüntü kablosunu sok. 2-3 kere falan yeniden başlat sistemi, görüntü yine gelmezse bu sefer BIOS pilini bir sök 3-5 dakika bekleyip geri tak. İçerisi tamamen sıfırlansın.

HATAYI BULDUM HDMLİ KABLODAN DOLAYIYMIŞ FARKLI KABLODA ÇALIŞTI SÜRÜCÜ GÜNCELLENİNCE KABLOYU DESTEKLEMEDİĞİNDE DOLAYI ÇALIŞMIYOR DANDİK KABLODA ÇALIŞTI 4 K DESTEKLİ S-LİNK KABLOSUNDA ÇALIŞMADI BİLGİNİZE ARKADAŞLAR

ALTIN BULSAM BU KADAR SEVİNMEZDİM

Technopat Haberler

Geri
Yukarı