Dostlar merhaba. RX 6750 XT kartıma undervolt işlemi uygulamıştım, stabil bir değer yakalamıştım.
Ancak sonrasında 7500F işlemcime de undervolt yapmak istedim, lakin A serisi anakart desteklemediği için Ryzen Master üzerinden UV gerçekleştiremedim.
Tam uygulamayı kapatacağım, her şeyi eski ayarına getirmek istedim, bir şey değiştirdi isem yanlışlıkla diye reset dedim. Meğerse EXPO profilini de resetliyormuş. Sonra tekrar anakart üzerinden EXPO’yu açtım, RAM tekrar eski değerine döndü.
Sonrasında anakart üzerinden
için offset -100mV değeri girerek voltajı düşürdüm.
Sistem açıldı, testimi vs. yaptım, gayet sorun çıkmamıştı. Ancak sonrasında yeniden başlat dediğimde bilgisayarı, sadece işlemci fanları dönüyor, kasadaki diğer fanlar çalışmıyor idi ve bilgisayar açılmıyordu; ancak reset tuşuna basıp, bilgisayarı açınca düzeliyordu (burayı hiç anlamadım).
Daha sonra bu voltaj değerlerini tekrar eski haline getirdim ve yeniden başlatma sorunu çözüldü.
Ancak bu sefer de oyunda BF42 oyununda “DXGI_ERROR_DEVICE_HUNG” hatası almaya başladım, ekran kartı UV uygulanmış idi. Bu sefer ekran kartındaki UV’yi kaldırdım, sorun çözüldü.
Yani bu BIOS ayarlarından önce stabil olan UV ayarlarım, BIOS sonrası hata vermeye sebep oldu, burayı çözemedim, UV kaldırdım sorun çözüldü.
Sorun ne olabilir, arka planda ne olmuş olabilir? Fikirlerinizi merak ediyorum.