RX 6750 XT sistemde görüntü birbirine giriyor ve WattMan hatası çıkıyor

bğra ünl

Decapat
Daha fazla  
Ekran kartı
Asus 6750 XT
Anakart
Asus Prime B550M-A
İşlemci
Ryzen 5 5600
PC Hocası Skygate sistemini satın aldım ama ROG STRIX 6750XT OC ekran kartında coil whine sorunum var ve Tomb Raider falan oynarken iki defa reset attı WattMan hatası dedi. Oyun oynayamadım. Ayrıca Steam'den Witcher 3 indirdim ama oynaya basınca kısa süreliğine siyah ekran açılıp kapanıyor ve yeniden oyna seçeneği aktifleşiyor yani oyun oynayamadım bir türlü niye oluyor acaba kart arızalı mı bilgisi olan var mı bu konu hakkında?
Bugün bir de görseldeki sorunu yaşadım reset attım öyle düzeldi.
Bu konular hakkında bir çözümü veya fikri olan var mı ekran kartını değişime göndereyim mi daha sistemi alalı bir hafta olmadı?

Dosya Ekleri

• IMG20220903153912-min.jpg
    IMG20220903153912-min.jpg
    318,6 KB · Görüntüleme: 257
Son düzenleyen: Moderatör:
son çıkan sürücüyü mü ?

hocam ben ekran kartını,işlemci-anakartı,ve ekran kartını alıp diğer parçaları sattım,çünkü elimde benim kasam vardı,ama diğer parçalar yoktu,gigabyteın 750w gold psusu var elimde ve ben bununla 2070superle kaç sene kullandım,şimdi 6750xtyi kullanıyorum ama problem yaşıyorum,bence olay yazılımsal veya kurduğumuz diğer programlar tetikliyor,incehesaba veya asusa sormadım bile,çünkü coilwhinedan değişim yapmıyorlar aşırı olmadığı sürece,oyunlarda bi kaybım yok veya performans düşmesi yok.

bunlarıda yaptım hocam bakalım,şimdi aklıma geldi belki afterburner tetikliyordur wattman hatasını,çünkü o rivatuneride mecburi kuruyor.
Doğrudur benim aldığım hata bilgisayarın kendi kendine resetlenmesi ve ekran pikselleşmesiydi. Farklı sorun yaşamışız. O yüzden seninkinin çözümü ile ilgili bi bilgim yok maalesef.

Son çıkan sürücüyü mü?

Hocam ben ekran kartını, işlemci-anakartı, ve ekran kartını alıp diğer parçaları sattım, çünkü elimde benim kasam vardı, ama diğer parçalar yoktu, Gigabyte'ın 750W Gold PSU'su var elimde ve ben bununla 2070 Super'le kaç sene kullandım, şimdi 6750XT'yi kullanıyorum ama problem yaşıyorum, bence olay yazılımsal veya kurduğumuz diğer programlar tetikliyor, incehesaba veya ASUS'a sormadım bile, çünkü coilwhinedan değişim yapmıyorlar aşırı olmadığı sürece, oyunlarda bir kaybım yok veya performans düşmesi yok.

Bunları da yaptım hocam bakalım, şimdi aklıma geldi belki Afterburner tetikliyordur WattMan hatasını, çünkü o rivatuneride mecburi kuruyor.

22.10.2 sürümü.

22.10.2 sürümü.
Recommended yani önerilen sürüm değil ama ? nvidia kullanırken 2070 super varken 1kere kurmuştum driverı,format attıktan sonra,daha sonra hiç güncellemeden hatasız kullandım,ama amd neredeyse her hafta güncelleme veriyo,çok saçma geliyor bana bi kere düzgün yapsalarda,millet böyle sıkıntı çekmese ya...

Doğrudur benim aldığım hata bilgisayarın kendi kendine resetlenmesi ve ekran pikselleşmesiydi. Farklı sorun yaşamışız. O yüzden seninkinin çözümü ile ilgili bi bilgim yok maalesef.
allaha şükür öyle reset yok bende,peek anlarında oyunu kapatma var bende,mesela rocket leaguede menüdeyken oyuna girerken bi anda kullanım %100 oluyor,o ara görüntü sabit kalıp masaüstüne atıyor,bi kerede csgoda oldu ama oyundayken öyle peek yapmadı kullanım,benim düşüncem tamamen yazılımsal diye düşünüyorum,çünkü sistemde uyumsuz parça yok rahat rahat yetiyor olanlarda.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    214,5 KB · Görüntüleme: 83
Recommended yani önerilen sürüm değil ama? NVIDIA kullanırken 2070 Super varken 1kere kurmuştum driverı, format attıktan sonra, daha sonra hiç güncellemeden hatasız kullandım, ama AMD neredeyse her hafta güncelleme veriyor, çok saçma geliyor bana bir kere düzgün yapsalarda, millet böyle sıkıntı çekmese ya...

Allah'a şükür öyle reset yok bende, peek anlarında oyunu kapatma var bende, mesela rocket League'de menüdeyken oyuna girerken bir anda kullanım %100 oluyor, o ara görüntü sabit kalıp masaüstüne atıyor, bir kerede CS:GO'da oldu ama oyundayken öyle peek yapmadı kullanım, benim düşüncem tamamen yazılımsal diye düşünüyorum, çünkü sistemde uyumsuz parça yok rahat rahat yetiyor olanlarda.

Evet. Ayrıca NVIDIA da 2 haftaya bir sürücü güncellendi veriyor.

Evet. Ayrıca NVIDIA da 2 haftaya bir sürücü güncellendi veriyor.

Galiba çözdüm hocam. Tarum arkadaşımızın attığı videoda arkadaş diyor, Afterburner ve RivaTuner'i kapatın veya kaldırın diye, ben de kapattım ve şu anlık peek anlarında veya normal oynarken oyunu kapatmıyor. Bakalım gözlemleyeceğim.

Screenshot_1.png

Galiba çözdüm hocam. Tarum arkadaşımızın attığı videoda arkadaş diyor, Afterburner ve RivaTuner'i kapatın veya kaldırın diye, ben de kapattım ve şu anlık peek anlarında veya normal oynarken oyunu kapatmıyor. Bakalım gözlemleyeceğim.

Screenshot_1.png
çözememişim... onları tamamen kaldırdım,yine oyunu kapatıp masaüstüne atıyor ani yüklenmelerde,valla dellenmelik-çıldırmalık.. kart ferrari yazılım tofaş yemin ederim,güç var ama çalıştıracak yazılım yok,keşke 3070-3070ti filan alsaydım..

@yapiz

Son düzenleme:

Eki Görüntüle 1559373

Çözememişim... Onları tamamen kaldırdım, yine oyunu kapatıp masaüstüne atıyor ani yüklenmelerde, vallahi dellenmelik-çıldırmalık. Kart Ferrari yazılım Tofaş yemin ederim, güç var ama çalıştıracak yazılım yok, keşke 3070-3070 Ti filan alsaydım.

@yapiz

Kartın tam modeli ne? Bazı üreticiler ekstra Core clock ve voltaj veriyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı